Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Čekáme chlapečka a vybíráme jméno, taky jsme Vybíralovi
Líbí se nám Danny. Daniel je moc dlouhý (a četla jsem tady v dřívějších diskuzích, že je pěknější o slabiku delší či kratší jméno než příjmení), Dan se mi nelíbí. Máme dceru Sáru, takže nechci pro syna klasické české jméno. Moc děkuju, pokud si uděláte na mě čas a poradíte mi. ![]()
Denis nebo ten Daniel,stejně nikdy dítěti neříkáš tak jak se přesně jmenuje.Takže v papírech Daniel pro vás Danny a pak ti odpadne lítání po matrice protože myslím,že Danny by ti jen tak neprošel. ![]()
Ajaké je příjmení na to taky záleží
hezké je Matyaš,nebo Šimon za mě teda ![]()
Ahoj,mě osobně se k vašemu přijmení Danny nějak nelíbí.
Co třeba Jakub,Marek,Jonáš.Šimon,David nebo Ondřej?
Promiň ale Danny mi přijde k tomuhle přijméní jako pěst na oko.Možná bude mít někdo jiný názor,ale mě se to nelíbí.Když už,tak jenom Dan.
A co Patrik, Robert, Robin, Ondřej nebo Viktor
Ale taky záleží, kdy se má malý narodit, aby se třeba neslavilo všechno blízko sebe ![]()
Nejhezčí je samozřejmě Michal
![]()
Daniel je pěkné jméno, ale Danny bych nedávala do rodého listu. Mně se moc nelíbí domácká jména jako „oficiální“ Třeba jako novinářka Petruška Šustrová. Už je to padesátiletá baba a stále se musí představovat jako Petruška
Pravda, spousta domáckých jmen už „zoficiáílnělo“ ale to Danny mi přijde pořád jako zdrobnělina.
Ne ne, nejhezčí je samozřejmě Jakoubek
![]()
Vážně, Sára a Kuba je moc pěkný, jde mi to u k příjmení.. Pak se mi taky líbí Šimon, Jáchym, Marek…
Příjde mi, že hezčí jména jsou spíš na holčičku.. My dali Kubíčka po tatínkovi ![]()
Mě se moc líbí Matyáš a Tobiáš. Ale my čekáme holčinku, takže u nás to jaksi neprojde
.
A co je „klasické české jméno“? Danečků je plno. Jinak s ohledem k příjmení určitě z vašich variant Daniel. Danny Vybíral je hodně divné=/ Asi jako Nicolas Topolánek, to je prostě nevhodná kombinace jména a příjmení, na to byste se měli soustředit víc, než na to, kolik má jméno slabik.
Jako úplně první mě napadlo Martin Vybíral.
My máme Jeníka, osvědčenou klasiku
A příjmení dost podobné jako zakladatelka.
Mně se líbí k Sáře Šimon
A Danny mi přijde dost divný, Danny Smiřický..
Ne fakt, je to divný.. A Jakubů, Matyášů je teď milion, to snad dává každý druhý..
Danny samostatně se mi taky nelíbí, raději Denis nebo Dan a můžeš mu doma celý život říkat Danny.