Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@Kelsey píše:
@Matt 02
Znam jich nekolik a jsou to normalni rodiny.
Mela jsem i na tabore Adriana a opravdu do etnika nepatril. Tatinek mel postaveni, ktere se jinym muze leda zdat. Taky mame Melisu a do etnika nepatrime. Kazdy proste neni na tu nasi klasiku. Nekdo je omezenejsi jedinec, tak na problem
![]()
To neměl být jako útok, ono i mě se ty jména líbí, ale u nás jsou to opravdu jejich jména bílí to nedávají z toho důvodu, protože ví, že pak ve škole by s tím byl problém, už by byly posměšky, že je černá huba a to jen kvůli jménu. Tady to mají lidé tak zafixované, samozřejmě, že se romské dítě jmenuje i Petr nebo Honza, ale tyto jména plus ještě jméno Alan a Nikolas jsou hodně častá. Můj kámoš se jmenuje, tedy čerstvě už ne, ale do 18 se jmenoval Mario, byl to blonďák, ale stejně na ZŠ zažíval peklo, hned v 18 se teď nechal přejmenovat na Marka, to jméno kvůli tomu nesnáší. Ale asi záleží, kde člověk žije, jen v našem kraji hlavně Bílina, Litvínov, Most, tak tady to tak je a pokud zakladatelka bydlí tady dost možná se díky inkluzi s tímto ten kluk potká.
Mně se jméno Adrian nelíbí, ale nijak mě nepohoršuje. A nemyslím, že by se měl někdo chlapci smát jen kvůli jménu Adrian, není to nic extra exotického nebo úlet jak hrom. Tak jestli se vám líbí, směle do toho
.
@Matt 02
Ve skole delam leta. Jsou ruzna jmena a nemaji deti problem.
To resi max. starsi generace nebo nase generace pitomcu na netu. Deti si to pouze osvoji az od nich.
Sami o sobe neresi.
Mám v okolí 3 malé kluky, co se jmenují Adrian. A jméno se mi líbí.
Je to moc krásné jméno
a okolí si ho pak bude spojovat s tím vaším skvělým kloučkem a bude se jim nakonec líbit taky
dejte ho
Me se libi, klidne bych dala ale neprosel u manzela. Ted jsem koukala na jeden seznam trid ve skolce, ver tomu, ze jsou o dost vetsi „exoti“ ![]()
@Kelsey píše:
@Matt 02
Ve skole delam leta. Jsou ruzna jmena a nemaji deti problem.
To resi max. starsi generace nebo nase generace pitomcu na netu. Deti si to pouze osvoji az od nich.
Sami o sobe neresi.
Taky nechapu, proc kazdy rika „deti se mu budou smat“ u mene castych jmen. Dite prijde poprve do kolektivu a „pozna,“ ze Honzik je „normalni“ a treba „Adrian“ je divne? Prd pozna. Akorat pak prijde domu, rekne „Ve skolce jsem si hral s Adrianem“ a kdyz mu rodic rekne „No to je ale pitome jmeno“ tak jo, ale pak z toho nevinme ty deti.
@beruska9 píše:
Taky nechapu, proc kazdy rika „deti se mu budou smat“ u mene castych jmen. Dite prijde poprve do kolektivu a „pozna,“ ze Honzik je „normalni“ a treba „Adrian“ je divne? Prd pozna. Akorat pak prijde domu, rekne „Ve skolce jsem si hral s Adrianem“ a kdyz mu rodic rekne „No to je ale pitome jmeno“ tak jo, ale pak z toho nevinme ty deti.
To je ale takhle skoro u všeho. ![]()
@beruska9 píše:
No ale právě o to jde. Nebo vy jste už věděla, než se dítě narodilo s kým bude chodit do školy a jací budou rodiče spolužáků (ano o ty jde). Jasný, že děti samy na to nepřijdou. Moje mamka učí ve školce a kolikrát zaslechne jak maminky pomlouvají nějaké dítě skrz jméno. Ve školce to ještě děti neřeší, ale pokud to zaslechnou doma v první třídě a později, tak už jo. Je to špatně určitě, ale bohužel jsou lidé různí. Asi záleží, kde člověk žije, ale pokud je to na sídlišti, jako je to naše a jsou tu lidé různí, velká část na podpoře se svými problémy, ale řeší raději jméno malého cizího dítěte, moc rozumu tito lidé nepobrali, tak je lepší dát jiné jméno. Ještě jsem neslyšel, že by se někdo smál Honzíkovi. Někde jinde to ale tak být nemusí, to netvrdím. Píšu jen zážitky, jméno nikterak nehodnotím. Určitě je to každého věc, jen já osobně bych se nechtěl jmenovat jako Sivák a Cicko aby mi to každý predhazoval
.