Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@Anonymní píše:
Krásné odpoledne.
S manželem čekáme kloucka, ale bohužel jsme bezradní při výběru jména.
Mě by se líbil Adrian (máme německé patného.příjmení). Manžel by v jádru nebyl proti, ale naše široké okolí se na tuto možnost příliš netvaří a tak se manžel bojí, abychom se synovi nepomstili, nebyl terčem posměchu…
Jaký je Váš názor na toto jméno?
Na jménu Adrian není vůbec nic špatného. Okolím se neřiďte, dítě bude vaše a vy mu můžete dát jméno, jaké chcete vy.
Jen bych brala v potaz, zda se hodí k příjmení. Německé příjmení OK, ale jistě jsou i německá příjmení, ke kterým nepůjde.
Tímto jménem se chlapečkovi určitě nepomstíte a k posměchu není důvod.
Me se taky toto jmeno libi,… prvni co se mi vybavi je Adrian Monk
![]()
@Anonymní píše:
Krásné odpoledne.
S manželem čekáme kloucka, ale bohužel jsme bezradní při výběru jména.
Mě by se líbil Adrian (máme německé příjmení). Manžel by v jádru nebyl proti, ale naše široké okolí se na tuto možnost příliš netvaří a tak se manžel bojí, abychom se synovi nepomstili, nebyl terčem posměchu…
Jaký je Váš názor na toto jméno?
Jednoho kloučka s tímto jménem znám, časté jméno to není mě osobě se ale nelíbí.
Ono bývá lepší výběr jména nikde po okolí neventilovat, to pak člověka jenom zdeptá ![]()
Nechapu tu logiku. Adrian ktere je Latinske jmeno se hodi k Nemeckemu prijmeni, ale k Ceskemu napriklad ne? Osobne bych dala Germanske jmeno.
Použili jste nakonec toto jméno? Zvažují pro syna totožné a taky k německému příjmení! ![]()
Mě se to jméno moc líbí. Je netradiční a přitom ne tak extravagantní, aby si z něj někdo dělal srandu. Šla bych do toho.
![]()
Proč terčem posměchu?? Je to moc hezké nepříliš obvyklé jméno, ale rozhodně ne exotické nebo že by mělo čemukoliv vadit..
Mně se dřív moc líbilo i trochu podobné jméno Andrej, dnes už bych ho ale fakt dát nemohla… ![]()
@Lucy75 píše:
Proč terčem posměchu?? Je to moc hezké nepříliš obvyklé jméno, ale rozhodně ne exotické nebo že by mělo čemukoliv vadit..
Mně se dřív moc líbilo i trochu podobné jméno Andrej, dnes už bych ho ale fakt dát nemohla…
Znám v okolí tři Adriany, jméno se tam dědí, je to rodina slušná, žijící na vysoké úrovni, vzdělání lidé a žádný, ať už v generaci 65+ nebo 40+ nebo 16 let, se jménem problém neměl. Ani pro práci na vysokém postu v justici.
Domácky nebo malým Adrianum se říkalo Aďa.
Pro romskou komunitu je to nudné jméno, ti tady jedou jména z brazilských telenovel, např Onur.