Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Učila jsem jednoho chlapce, říkali jsme mu Alan. Oficiálně to ale byl Alexandr. Jméno bych osobně nedala, ale nevadí mi. ![]()
Taky uvažujeme o jménu a jedno z nich je Alan, hlavně chceme, aby to pasovalo k příjmení. Jak někdo zmiňoval, taky jsme měli psa Maxe, někdo má zase kocoura Artura a v kalendáři jsou obě jména pro lidi. Myslím, že na tom nesejde, je to o zvyku a zvířata jsou pojmenovávána různě. A pokud si někdo bude chtít dělat z někoho srandu, tak si vždy něco vymyslí (reaguji na Alánek - Análek), pak překrucují i příjemní (třeba děti na základce apod.).
Myslím, že Alanovi bych říkala - Alane nebo Aldo, zdrobněliny mě moc nezaujaly.
Alan je pěkné jméno, na západě zcela běžné a ani k českému příjmení nijak exotické. Některé posměšné příspěvky jsou tu hodně přes čáru, rádoby vtipné.
Sama jsem Alana doma zkoušela, ale neprošel mi. Možná i proto, že naše příjmení je Ha** - a tak by to hodně evokovalo Alan Harper
a ten ruku na srdce moc dobrou reklamu tomu jménu nedělá
Takže manžel rázně zakročil a zamítl.
Nicméně mě osobně se to jméno líbí a znám jen jednoho jediného Alana (výjma toho ze sitcomu) - jeden místní realitní makléř. Prý je se svým jménem velice spokojený ![]()
@centra píše:
Jednoduchá anketka, daly, nebo nedaly byste Alánka.
Alan je super
Jmenoval se tak fantastický herec Alan Rickman ![]()