Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
znama ma chlapecka a ten se jmenuje Alessio -to taky neni spatny. k prijmeni Vodak bych volila delsi jmeno..
Mě se Alexander hrozně líbí. Jednoho také mám doma
Jinak když přemýšlím o klučičím jménu, tak mě nic lepšího nenapadá, jen se mi nelíbí, že je v Čechách zvykem mu říkat jen Sašo, zato když by to byl Alex, asi by to na Sašu tak nepitvořili.. A určitě bych se vyhla Alexandr, to dr nakonci zní hrozně a prý to nosí smůlu
Jak tak koukám kolem sebe, Alex je teď neskutečně in ![]()
Ahojky holky, taky chci dát jméno Alex, manžel sice trošičku protestuje, ale nakonec jak ho znám se mu to bude líbit
. Chci se vás zeptat, kdy vaši Alexové slaví svátek? Někde jsem slyšela že na Alexeje nebo Alexandra?
Jelikož Alex není samostatně v kalendáři tak tápu
.
Řekla bych, že si můžeš vybrat. Já mám Alexandra a slavíme 27.2., my to máme jednoduché. Udělej to podle data narození prcka tak, aby měl svátek co možná nejdále od narozenin. ![]()
Ahoj, taky máme Alexe/pouze Alex/ a slavíme svátek 3.5. na Alexeje. Údajně je to zkrácenina právě Alexeje. Zdrobněle mu říkáme Alexíčku, Alexi, Lexíčku nebo Kobliho:) Oslovení Alíku mi přijde příšernostní:)
Ahojky byla jsem u nás na matrice protože mi to nedalo kdy ten můj prcek bude slavit svátek a tam mi to taky potvrdili, že je to odvozeno od jména Alexej zkráceně prostě Alex. Takže zítra jim nezapomeňme popřát i když ten můj Alex je ještě v bříšku, ale přesto mu taky popřeji
. ![]()
No a já jsem holka a jméno Alex se mi líbí natolik,že do pár měsíců si nechám změnit jméno !
Stojí to sice 1000 , ale za to to dám . Ale také nesnáším,když se říká Saša , toho se chci vyvarovat a proto budu slavit svátek na 23.listopadu , což slaví Alexové v Americe
Líbí se mi na něm také to , že je jméno Alex netvárné. Nepřišla jsem zatím na slovo, které by se s ním rýmovalo a natož nějak hanlivě. A co se týče zdrobnělin , tak taky není žádná pořádná kloudná a to mi vyhovuje . . . prostě Alex
( často jezdím do Anglie a mám v plánu do budoucna se tam i nastěhovat a v anglicky mluvících zemích tohle jméno je pak už naprosto normální (i u holky) ) ![]()
Alexxx píše:
No a já jsem holka a jméno Alex se mi líbí natolik,že do pár měsíců si nechám změnit jméno !Stojí to sice 1000 , ale za to to dám . Ale také nesnáším,když se říká Saša , toho se chci vyvarovat a proto budu slavit svátek na 23.listopadu , což slaví Alexové v Americe
Líbí se mi na něm také to , že je jméno Alex netvárné. Nepřišla jsem zatím na slovo, které by se s ním rýmovalo a natož nějak hanlivě. A co se týče zdrobnělin , tak taky není žádná pořádná kloudná a to mi vyhovuje . . . prostě Alex
( často jezdím do Anglie a mám v plánu do budoucna se tam i nastěhovat a v anglicky mluvících zemích tohle jméno je pak už naprosto normální (i u holky) )
Ahoj, můžu se zeptat, co Tě ke změně jména vede ? Máš odpor ke svému jménu ? Nebo máš podobnéjméno a chceš ho jenom zkrátit (Alexandra) ? Ptám se jen ze zvědavosti
Kolik Ti je let ? Bude Ti někdo říkat novým jménem? Myslím, že kdybych si já změnila jméno, tak už mě stejně všichni znají pod starým, takže by mi to k ničemu nebylo
PS : Opravdu se ptám jen proto, že mě to zajímá, nemá to žáden podtext
![]()
My máme Alexe (jen Alex) a říkáme mu nejčastěji Alí. Někdy Aloušek a někdy prostě jen Alex. Jinak mu dáváme přezdívky, ale ty jsou většinou jen krátkodobý, naposledy to byl „Merlot“
Chtěli jsme krátký jméno, o Alexandrovi jsme vůbec ani neuvažovali. Svátek asi na Alexandra, ale abych pravdu řekla, na ty svátky stejně moc nejsme.
já mám bratránka Alexandra (Sašu) i kamarádku s tímhle jménem libí se mi i italská forma Alessandra /Alessandro ![]()
Taky se připojuji - máme doma Alexe - nejčastěji se mu říká Lexo, Lexíku, mamča mu říká občas Alí a když zlobí, tak použijem Alexi
Já pořád na toho svojeho Alexe ještě čekám, ale tak do týdne by měl být venku. Už se na něho moc těšíme a myslím, že jsme vybraly pěkné jméno i když se to už páru lidem nezdálo, ale ti mi můžou víte co… ![]()
Já mám bráchu Alexandra. Říkáme mu Saša ve srandě Šáša
Ale jinak mu kamarádi většinou říkají Alex. Jenže jemu je už 29. Jinak v okolí nikoho s tímto jménem neznám.
Já právě také uvažuji nad jménem Alex a líbí se mi skoloňování Axík
ale budu hooodně alergická na Sašu, takže doufám že mu tak nikdo nebude líkat a Alík je jak na psa ![]()
Mi máme taky Alexe, svátek slaví 3.5. a říkáme mu nejčastěji Lexí, Lexíku, Lexíčku. Alexi jen když zlobí a když mě fakt vytočí, tak je to Alexandrrr
![]()