Jméno Alex, Alexander

Napsat příspěvek
Velikost písma:
371
23.2.11 22:12

znama ma chlapecka a ten se jmenuje Alessio -to taky neni spatny. k prijmeni Vodak bych volila delsi jmeno..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1090
24.2.11 12:08

Mě se Alexander hrozně líbí. Jednoho také mám doma :-D Jinak když přemýšlím o klučičím jménu, tak mě nic lepšího nenapadá, jen se mi nelíbí, že je v Čechách zvykem mu říkat jen Sašo, zato když by to byl Alex, asi by to na Sašu tak nepitvořili.. A určitě bych se vyhla Alexandr, to dr nakonci zní hrozně a prý to nosí smůlu 8-) Jak tak koukám kolem sebe, Alex je teď neskutečně in :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31
16.3.11 11:24

Ahojky holky, taky chci dát jméno Alex, manžel sice trošičku protestuje, ale nakonec jak ho znám se mu to bude líbit :lol: . Chci se vás zeptat, kdy vaši Alexové slaví svátek? Někde jsem slyšela že na Alexeje nebo Alexandra?
Jelikož Alex není samostatně v kalendáři tak tápu :-? .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1572
16.3.11 18:49

Řekla bych, že si můžeš vybrat. Já mám Alexandra a slavíme 27.2., my to máme jednoduché. Udělej to podle data narození prcka tak, aby měl svátek co možná nejdále od narozenin. :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
pikoleta
2.5.11 22:29

Ahoj, taky máme Alexe/pouze Alex/ a slavíme svátek 3.5. na Alexeje. Údajně je to zkrácenina právě Alexeje. Zdrobněle mu říkáme Alexíčku, Alexi, Lexíčku nebo Kobliho:) Oslovení Alíku mi přijde příšernostní:)

• Citovat
  • Upravit
31
2.5.11 22:38

Ahojky byla jsem u nás na matrice protože mi to nedalo kdy ten můj prcek bude slavit svátek a tam mi to taky potvrdili, že je to odvozeno od jména Alexej zkráceně prostě Alex. Takže zítra jim nezapomeňme popřát i když ten můj Alex je ještě v bříšku, ale přesto mu taky popřeji :lol::kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
7.5.11 11:12

Alex - i jako holčičí jméno

No a já jsem holka a jméno Alex se mi líbí natolik,že do pár měsíců si nechám změnit jméno ! :wink: Stojí to sice 1000 , ale za to to dám . Ale také nesnáším,když se říká Saša , toho se chci vyvarovat a proto budu slavit svátek na 23.listopadu , což slaví Alexové v Americe :-) Líbí se mi na něm také to , že je jméno Alex netvárné. Nepřišla jsem zatím na slovo, které by se s ním rýmovalo a natož nějak hanlivě. A co se týče zdrobnělin , tak taky není žádná pořádná kloudná a to mi vyhovuje . . . prostě Alex :wink: ( často jezdím do Anglie a mám v plánu do budoucna se tam i nastěhovat a v anglicky mluvících zemích tohle jméno je pak už naprosto normální (i u holky) ) :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8566
7.5.11 11:28
Alexxx píše:
No a já jsem holka a jméno Alex se mi líbí natolik,že do pár měsíců si nechám změnit jméno ! :wink: Stojí to sice 1000 , ale za to to dám . Ale také nesnáším,když se říká Saša , toho se chci vyvarovat a proto budu slavit svátek na 23.listopadu , což slaví Alexové v Americe :-) Líbí se mi na něm také to , že je jméno Alex netvárné. Nepřišla jsem zatím na slovo, které by se s ním rýmovalo a natož nějak hanlivě. A co se týče zdrobnělin , tak taky není žádná pořádná kloudná a to mi vyhovuje . . . prostě Alex :wink: ( často jezdím do Anglie a mám v plánu do budoucna se tam i nastěhovat a v anglicky mluvících zemích tohle jméno je pak už naprosto normální (i u holky) ) :palec:

Ahoj, můžu se zeptat, co Tě ke změně jména vede ? Máš odpor ke svému jménu ? Nebo máš podobnéjméno a chceš ho jenom zkrátit (Alexandra) ? Ptám se jen ze zvědavosti :mrgreen: Kolik Ti je let ? Bude Ti někdo říkat novým jménem? Myslím, že kdybych si já změnila jméno, tak už mě stejně všichni znají pod starým, takže by mi to k ničemu nebylo :lol: :lol: PS : Opravdu se ptám jen proto, že mě to zajímá, nemá to žáden podtext :palec: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
707
7.5.11 11:57

My máme Alexe (jen Alex) a říkáme mu nejčastěji Alí. Někdy Aloušek a někdy prostě jen Alex. Jinak mu dáváme přezdívky, ale ty jsou většinou jen krátkodobý, naposledy to byl „Merlot“ :mrgreen: Chtěli jsme krátký jméno, o Alexandrovi jsme vůbec ani neuvažovali. Svátek asi na Alexandra, ale abych pravdu řekla, na ty svátky stejně moc nejsme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Alisa25
8.5.11 12:47

já mám bratránka Alexandra (Sašu) i kamarádku s tímhle jménem libí se mi i italská forma Alessandra /Alessandro :palec:

• Citovat
  • Upravit
124
12.7.11 17:34

Taky se připojuji - máme doma Alexe - nejčastěji se mu říká Lexo, Lexíku, mamča mu říká občas Alí a když zlobí, tak použijem Alexi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31
13.7.11 22:32

Já pořád na toho svojeho Alexe ještě čekám, ale tak do týdne by měl být venku. Už se na něho moc těšíme a myslím, že jsme vybraly pěkné jméno i když se to už páru lidem nezdálo, ale ti mi můžou víte co… :-P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12300
13.7.11 22:37

Já mám bráchu Alexandra. Říkáme mu Saša ve srandě Šáša :lol: Ale jinak mu kamarádi většinou říkají Alex. Jenže jemu je už 29. Jinak v okolí nikoho s tímto jménem neznám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
169
30.4.12 09:04

Já právě také uvažuji nad jménem Alex a líbí se mi skoloňování Axík :) ale budu hooodně alergická na Sašu, takže doufám že mu tak nikdo nebude líkat a Alík je jak na psa :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2591
30.4.12 23:13

Mi máme taky Alexe, svátek slaví 3.5. a říkáme mu nejčastěji Lexí, Lexíku, Lexíčku. Alexi jen když zlobí a když mě fakt vytočí, tak je to Alexandrrr ;) :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze