Jmeno Angel

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
63
13.8.13 13:21

jmeno angel

Ahoj chtela jsem se zeptat, jestli nekdo nevi, kdyz se v americe rekne nekomu jeho jmenem angel, jestli ho tam jakoby oslovi andel. jestli me chapete :D dekuju

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
63
13.8.13 13:23

Nebo jestli to jmeno u nich znamena pro sloveni proste jen angel ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1618
13.8.13 13:24

Já myslím, že si anděla nepředstavují, to je jako kdyby se někdo jmenoval Bohumil a kdybys ho oslovila, tak bysis představovala Boha:-DD

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mag
12862
13.8.13 13:25

Česká obdoba Anděl taky existuje, tak si představ, co by sis představila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
522
13.8.13 13:27

Má to prostě víc významů, já myslím že to pochopí když někdo řekne angel, to je jako v řečtině stavros (=kříž i křestní jméno)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17565
13.8.13 13:27

Když se u nás někdo jmenuje Mikuláš, představíš si Mikuláše?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
63
13.8.13 13:31

A olovuji ho tedy v jejich reci angele (bez vyznamu), nebo andeli? :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1618
13.8.13 13:34

@terkulina Tak ono se v angličtině jména neskloňují, tak je to prostě Angel

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
nikol.ondrášovka
13.8.13 13:41

S tím mikuláše je to dobrej příklad. Myslím že při představování ani nepomyslí nad druhým významem slova. Další příklad máš i Rose nebo tak :) Představ si treba Angela z Buffy přemožitelky upírů, toho si asi s andělem nepletli :)

• Citovat
  • Upravit
10680
13.8.13 13:42

By mě zajímalo, když se holka jmenuje April, jestli si představujou duben :think: :) myslím, že u těchle častejch jmen, si nikoho nepředstavují, stejně třeba jako u jména Hope (naděje)… u nás Naděžda nebo Naďa… ale pokud tam někdo pojmenuje dítě nějak nezvykle, jak je móda mezi celebritama, třeba Apple, tak si to jabko asi představí :think: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15995
13.8.13 14:33

Mam kolegu co se jmenuje Angelo a nemam pocit, ze bych ho oslovovala Andeli…a to nejsem ani native speaker ;-) Ale potkala jsem holku, co se jmenovala Wonder a tam mi ten „preklad“ hned naskocil :nevim: :mrgreen: Asi zalezi, u tech obvyklejsich jmen asi ne, jenom u tech zvlastnejsich :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
13.8.13 14:36

I v češtině existují dívčí jména Naděje a Láska, kdysi celkem rozšířená, jen se dneska již moc nepoužívají.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3368
13.8.13 14:42

U nás máme třeba ženskou verzi Andělu a co si pod tím představíš je čistě jen tobě. Myslím že když rodiče pojmenují dítě Apple, že si nemyslí v duchu „Jablko“ :-D.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Angel Nathan
10.11.13 15:02

Jmenuji se Angel, a ne mám žádný problém. Angel je jméno mezinárodní, každý s mých dětí dostal dvě jména. Dětem jsme dávaly jména mezinárodní, protože máme dvě občanství.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Hra JAUVAJS!

• (3.8) + 10 recenzí

Dostihy a sázky

• (5) + 5 recenzí

Karak