Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Jaképak zaručené a zároveň nesmyslné a absurdní tríčky a fígly znáte?
Např. ke mě se kdysi dostalo, že když budu pít nápoj brčkem, tak to povede ke tloustnutí, a pokud si při mytí vlasů šamponem omeju i tělo, čeká mě stejný osud jako u pití s brčkem
![]()
to s tím šamponem jsem nikdy neslyšela, ale už vím, proč manžel tloustne
![]()
U mě to mytí šamponem taky zabírá
Doteď jsem si myslela, že problém je jinde.
Když se jí pizza teplá, ukládá se z ní v těle víc tuku, než když se jí studená
Toto mi řekla mamka, viděla to v televizi v nějakém dokumentu..
Otevři si mimibazar, tam se pobavíš
![]()
Tuhle jsem tam četla návod jak ušetřit. Když si koupíte čaj už nevím asi Pickwick se zdvojenými sáčky, tak jej rozstřihnete a máte pak dvojnásobek pytlíků
![]()
Věta typu „Nedělej to nebo ti to zůstane!“ by mohla sloužit jako zaručený fígl.
Nic z toho, u čeho jsem to slýchala, mi ale kupodivu nezůstalo. ![]()
Včera jsem četla, že se doporučuje umývat, koupat celé tělo jen 2× za týden. Umývat mýdlem jen intimní partie. Bylo to celkem jasně vysvětleno. Tělo si tvoří filtr na kůži a my ho pořád odstaňujem neustálým mytím. Potom máme různé alergie, pupínky, vysušení kůže a rúzné menoci s tím spojené. Čím jsme starší tím horší. Nevim, nevim, kdyby tady někdo napsal, že se koupe dvakrát za týden…, pro někoho určitě šílené.
Mně říkal muj děda, když jsem byla malá, že nemám jíst ve stoje, že budu mít tlustý nohy, asi jako že to jídlo hned vleze do nohy gravitací
a že když mám díru na punčocháčích, že se jí zbavím jedině tak, že ji vystříhnu nůžkama ( asi jako že odstříhnu a bude pryč)
ale to byla spíš legrace ![]()
Kdyz jsem byla malinka, mamka mi prisivala knoflicek na svetrik, ktery jsem mela na sobe. Babicka se lekla a zvolala: " proboha, co to delas, vzdyt ji sesijes rozum!"
Taky ba se nemela miminka divat do zrcadla, aby nebyla uhranuta ![]()