Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
S přítelem se nemůžeme domluvit na jménu pro kluka. On by chtěl Baltazara, ale mě to přijde divný. Co si o tom jménu myslíte?
@Lenčula9 píše:
S přítelem se nemůžeme domluvit na jménu pro kluka. On by chtěl Baltazara, ale mě to přijde divný. Co si o tom jménu myslíte?
Jo divný, je to jak pro satana.
Mně to přijde také jako divné jméno, já bych ho nedala, ale asi existují i horší jména. A pokud se na takovém jménu shodnou oba, tak proč ne.Ale to asi nebude váš případ.
Zrovna Baltazar se mi nelíbí.
Ale moc se mi líbí Metoděj, Jeroným a Bartoloměj.
V tomhle pořadí. Jak to píšu.
Kamaradka ma Baltazara. Rika se mu Baltík. Blby je, ze je trosku buřtík. Vsichni se jmenu divi, ale zvykli si. Lidi si zvyknou na vsechno. Vyberte vo se libi ibema, neni potreba byt origibalni za kazdou cenu, dnes jsou vsichni tak originalni, ze to nakonec originalni vubec neni.
@Lenčula9 Baltazar byl v seriálu Čarodějky a byl to velký fešák…jen zloduch.
Chtěli jsme, na matrice nám to zatrhli, tak máme Barnabáše
všeobecně je u nás problém se jmény z „druhé“ strany bible (Což mi přijde na hlavu), takže Baltazara musíš dost ukecavat, Lucifera ti snad ani nedovolí vůbec (ale to Ježiše taky ne, naštěstí) atd. Doporucuju najít miň kontroverzní jméno, nejlépe juknout do knihy jmen.
@Kelsey píše:
Zrovna Baltazar se mi nelíbí.
Ale moc se mi líbí Metoděj, Jeroným a Bartoloměj.
V tomhle pořadí. Jak to píšu.
vidíš Jeroným zrovna jsem viděla dobrý dokument o Jeronýmu Pražském do té doby jsem tohle jméno neznala ![]()
@Scara píše:
Chtěli jsme, na matrice nám to zatrhli, tak máme Barnabáševšeobecně je u nás problém se jmény z „druhé“ strany bible (Což mi přijde na hlavu), takže Baltazara musíš dost ukecavat, Lucifera ti snad ani nedovolí vůbec (ale to Ježiše taky ne, naštěstí) atd. Doporucuju najít miň kontroverzní jméno, nejlépe juknout do knihy jmen.
Baltazar je jeden ze tri kralu - mudrcu z vychodu, kteri prisli uctit Jezise po jeho narozeni, v krestanstvi kladna postava, takze to by u nas kontroverzni jmeno snad byt nemelo. To bych se na matrice i hadala, ze ma v kalendari svatek na tri krale
.
Za me v pohodě… Baltazar, barnabas, Bartoloměj na hřišti jswm. Potkala i Rafaela
Slysela jsem nedavno v realu jmeno Baltazar, no dost jsem se divila, ze uz lidi nevi co by davali za jmena. Na druhou stranu je v kalendari, tak povolit ho snad musi. Jeste horsi je tedy Kašpar, to absolutne nechapu jak mohou rodice dat, ale taky jsem slysela.
Mně přijde zajímavý.
Víc než jindy bude záležet na příjmení.