Nereaguje na své jméno

14
21.6.22 10:50

Nereaguje na své jméno

Ahoj holky, zacinam byt uz nervozni. Mam syna 7 mesicu a 10 dni. A nereaguje na sve jmeno. Vsude kolem posloucham jak uz by mel atd. Malokdy se na zavolani jeho jmenem otoci. Ale vetsinou je zabranej do hraní, nebo zrovna leze, zakouka se na neco. Proste bez reakce. Uz stabilne sedí, leze po 4, smeje se, ocni kontakt navazuje v pohode. Zvatlá, pouziva slabiky mamama tatatata ale na jmeno bez reakce. Obcas mi spis prijde ze me ignoruje schvalne. Uz sem z toho paranoidni a zkousim na nej volat porad. Opravdu malo kdy se otoci. Vse je vzdy zajimavejsi nez aby se otocil za jmenem. Je to normlani v tomto veku? Kdy slsyseli vase deti na jmeno?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Janli
21.6.22 11:02

Moje neslyší do teď… :mrgreen:
Klid matko, nic se neděje. Celej svět je zajímavější než nudná matka. Tvoje dítě je motoricky velmi napřed a je normální, že pak je jistá část vývoje lehce upozaděna. Neřeš, netrap se.

• Citovat
  • Upravit
69034
21.6.22 11:10

První dítě, viď :kytka: Hele kašli na tabulky, tvé dítko je dle popisu velmi šikovné a spokojené, dr. ho pravidelně vídá… Vývoj probíhá každého dítěte jinak a často velmi skokově. Mé druhé dítě v roce a půl nerozeznalo (natož že by vyslovilo) mámu a tátu, o pár měsíců později nám vyprávělo v rozvitých souvětích. Jinak děti mají velmi dobře vyvinutou selektivní hluchotu - i školní dítě mi na jméno v půlce případů nezareaguje, zato slovo čokoláda je stoprocentní :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
21.6.22 11:27

Pokud dobře slyší, tak tě slyšet nechce a je to normální :mrgreen: Hodně ho oslovujte jménem ve chvíli, kdy ho máte třeba v náručí nebo mu něco podáváte, ale fakt nehroť :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1339
21.6.22 12:47

Vždyť je to mimino! Klid :andel:
Jinak na zvuk reaguje? Když někde něco bouchne apod?
Jak pises, zrovna ho v tu chvíli zajima něco jiného, neboj, nehroť to!

Mě třeba ráno petileta ignorovala když jsem rekla, at si jde cistit zuby a triletak totální ignor, když si mel sundat pyzamo a oblect tepláky na ven :D A jak psala @ugluk, u nás taky ve většině případů jméno nikdo neslyší, ale,,čokoláda “ nebo,,odměna”, to je slyšet i přes dvoje zavřeny dveře :lol: To samozřejmě na odlehčení ;)
Fakt se neboj, neřeš tabulky. Kdyby si měla fakt strach, prober to s dr a nech se poslat na ušní. Ale rekla bych, ze fakt neni důvod plasit ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7221
21.6.22 13:02
@LenkaJL píše:
Ahoj holky, zacinam byt uz nervozni. Mam syna 7 mesicu a 10 dni. A nereaguje na sve jmeno. Vsude kolem posloucham jak uz by mel atd. Malokdy se na zavolani jeho jmenem otoci. Ale vetsinou je zabranej do hraní, nebo zrovna leze, zakouka se na neco. Proste bez reakce. Uz stabilne sedí, leze po 4, smeje se, ocni kontakt navazuje v pohode. Zvatlá, pouziva slabiky mamama tatatata ale na jmeno bez reakce. Obcas mi spis prijde ze me ignoruje schvalne. Uz sem z toho paranoidni a zkousim na nej volat porad. Opravdu malo kdy se otoci. Vse je vzdy zajimavejsi nez aby se otocil za jmenem. Je to normlani v tomto veku? Kdy slsyseli vase deti na jmeno?

7 měsíců a už leze a žvatlá 8o? sedí sám 8o smekam. Naše nemá snahu zvednou pr… Del. Hold umí jiný věci než vrstevníci no :roll:. Obecně, znáš chlapa co slyší když se po něm něco chce :mrgreen:?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1480
21.6.22 13:13

Moje dcera bude mít po prázdninách 9 a taky ne své jméno nereaguje :D Tvůj syn bude určitě v pořádku :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí