Jméno Baltazar

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3998
21.6.22 12:10

Baltazar se mi dost líbí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15494
21.6.22 12:12

A já bych ho klidně dala :)

Furt lepší jak tuna Matějů, Ondřejů, Jakubů a všech možných Ášů…. ( Tadeáš, Tobiáš……atd atd ) …

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1339
21.6.22 12:23

Ne každý dítě bude mít na takovýhle jméno dost silnou osobnost 8o
Ja bych ho nedala. Pro dítě se to ještě tak nějak dá, oni si lidi fakt zvyknou na všechno, ale jak dlouho bude dítě zejo :D A s tím jménem bude žít cely život. Dospělej Baltazar nic moc. Pro mě je to čert nebo jeden ze tří králů. Ale tak je to na vás.

Pokud chcete něco na tenhle způsob, tak bych dala spis toho Bartoloměje nebo Barnabáše, jak uz holky psaly. Znám dvě děti co se takhle jmenují, přijde mi to pořad o něco lepší než Baltazar

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43031
21.6.22 12:30
@MrsNorris píše:
Mně přijde zajímavý.
Víc než jindy bude záležet na příjmení.

třeba Baltazar Temný

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27652
21.6.22 12:41
@veria píše:
Slysela jsem nedavno v realu jmeno Baltazar, no dost jsem se divila, ze uz lidi nevi co by davali za jmena. Na druhou stranu je v kalendari, tak povolit ho snad musi. Jeste horsi je tedy Kašpar, to absolutne nechapu jak mohou rodice dat, ale taky jsem slysela.

což Kašpar ale Kryšpín to je pro mě šílený jméno

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12581
21.6.22 12:42
@Lenčula9 píše:
S přítelem se nemůžeme domluvit na jménu pro kluka. On by chtěl Baltazara, ale mě to přijde divný. Co si o tom jménu myslíte?

jo je to jméno démona, asi bych do toho nešla. Něco jako Damien.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30
21.6.22 12:46

Neee, horší jméno jsem snad neslysela :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27652
21.6.22 12:54

Mě fascinuje co lidí tady neslyšelo jméno Baltazar to vám fakt neříkají nic tři králové?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7221
21.6.22 12:55
@Lenčula9 píše:
S přítelem se nemůžeme domluvit na jménu pro kluka. On by chtěl Baltazara, ale mě to přijde divný. Co si o tom jménu myslíte?

Nebyl to démon nebo tak něco? Teda krom tří králů :think:
Baltazar -Balt, Tázi, Tazar, Alt, Baltík, Balťo! Je docela tvárný :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
874
21.6.22 12:55

@Gracelynx to sice také, ale dle nějaké Babylonske legendy je taky jeden Baltazar v pekle jako démon
Hodně záleží na výkladu a my se nějak neměli chuť hádat, úřednice byla trochu psycho :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
935
21.6.22 12:58

@ka2ka od té doby, co jsem měla co dočinění s Cherry-pie, Marryqueen apod. zahraničními jmény v práci (a mnohými, mnohými dalšími) mi Baltazar, Kašpar a Kryšpín přijdou těžce na pohodu. Poznala jsem taky holku, v jejímž jazyce znělo její jméno a příjmení jako mořská růže. A neměla z toho trauma a pokud vím, za jméno se jí nikdo nesmál.

Jinak já jsem názoru toho, že děti se dost učí od rodičů, takže když se rodič posmívá a blbě komentuje jiná či neobvyklá jména, podobně hloupé chování může čekat od své ratolesti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
21.6.22 13:06

Kryšpín se mi líbí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148578
21.6.22 13:25

Bartoloměj a Barnabáš jo, ale Baltazar ne? Nechápu. Jaký je v tom rozdíl? Baltazar je v překladu Bůh ochranuj krále, co to má co dělat s peklem?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1607
21.6.22 13:42

@Anna766 Tipovala bych na nějaký seriál nebo film, také nevím, proč ďábel.

Baltazar je jeden ze Tří králů, personifikace Asie. A taky babylonský král přejmenoval proroka Daniela na Baltazara.

Já si strašně přála Jonatána, podle významu jména i biblické postavy.
No a protože se tak jmenuje jistý pes v nejmenované pohádce, nikdy to přes partnera neprošlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22026
21.6.22 13:44
@Scara píše:
@Gracelynx to sice také, ale dle nějaké Babylonske legendy je taky jeden Baltazar v pekle jako démon
Hodně záleží na výkladu a my se nějak neměli chuť hádat, úřednice byla trochu psycho :lol:

Baltazar nebyl žádný démon - tuhle roli tomuto jménu přisoudila pouze populární literatura, filmy a seriály typu Čarodějky, Buffy a další. Někdy je to dost děsivé, jaký vliv tyhle prameny mají.

Byl to makedonský král - jeden ze „tří králů“ - který při příležitosti Ježíšova narození mu přinesl jako dar myrtu.

A ještě o několik století dříve, cca v 6. stol. před Kristem, to byl babylonský korunní princ (syn posledního novobabylonského krále Nabonida) - známější pod jménem Belšazzar (což je totéž co Baltazar).

Nicméně k tématu - dítěti s českým příjmením bych toto jméno nedala ani náhodou. Zakladatelka sice příjmení neupřesňuje, ale předpokládám, že kdyby bylo zahraniční, zmínila by to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí