Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
moooc hezké. Jestli jednou budu mít holčičku, tak by se mi také líbilo. Říkala bych jí Beruško
@Anonymní píše:
Prosím o zachován anonymity, kvůli manželovi. Vadí mu, že řeším a s každým jména. V únoru čekáme přírůstek do rodiny a líbí se mi jméno Berenika. Máte někdo Bereniku a jak jí říkáte? Berunka, Beruška mi přijde trochu úsměvné. Pro kluka máme jasné, to bude Jonáš. Co říkáte na jméno Berenika, dali byste?
Sousedi mají Bereniku, což pro okolí byl šok a prvně nesouhlas, takže jméno ani neříkali. Ale nakonec dali a říkají ji Beruška, Berenika, Berous, Berunka, Beri, když zlobí tak BEruno.
Příspěvek upraven 26.08.14 v 20:14
@xFelli píše:
Líbí se mi, ale plete se s Veronikou.
s tímhle souhlasím.
Nelíbí, ale to ti přece nemusí vadit:-) Sestřenice má Bereniku, a ač se mi to jméno nijak zvlášť nelíbí, oceňuji, že to není Eliška, Natálka apod, což jsou momentálně jedny z nejužívanějších jmen. Říká se jí Berka, Bery, Berunka, Berenka. Ale shodnout byste se měli vy dva, já také dlouho toužila po Zitušce, manžel ne, cestou do porodnice vyměkl, ale nedali jsme, nechtěla bych, aby naše dítě mělo jméno, které se mu nelíbilo, i když by si časem asi zvykl.
Sestřenka je Berenike a nemá s tím nikde problém, teď už je dospělá
19 let
a říkáme jí Berčo, Beruško
Jééé to se mi líbí.
Ale slyšela jsem to poprvé, až když byla dcerka na světě pár let.
Druhá by byla Markéta a ta třetí by mohla být Berenika. Což se nestane, protože tolik dětí mít nebudu. ![]()
Říkala bych ji: Berčo, Berunko, Beko, Niko, Beruško, někdo by mohl i použít Reni
Když by zlobila: Beruno, Berunico, Berenico