Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Osobně znám dvě, jméno se mi líbí, říkáme jim beruško, bero, berďo, berunko…
@Anonymní píše:
Prosím o zachován anonymity, kvůli manželovi. Vadí mu, že řeším a s každým jména. V únoru čekáme přírůstek do rodiny a líbí se mi jméno Berenika. Máte někdo Bereniku a jak jí říkáte? Berunka, Beruška mi přijde trochu úsměvné. Pro kluka máme jasné, to bude Jonáš. Co říkáte na jméno Berenika, dali byste?
Jméno je moc krásné, kamarádka má doma 3 děti, od nejstarší má jména Berenika, Ema a nejmladší je Jáchym.
Berči říká Berčo, Beruš, mě se třeba Beruško nebo Beruš moc líbí. ![]()
Berenika líbí a moc, Jonáš líbí také
Berunka, Beruška, Berča, Berul…
Přinejhorším si pak bude říkat jen Nika/Niki ![]()
Chtěli jsme dát pro dceru Berunku, ale moc se nehodí k příjmení, tak nakonec má jiné jméno.
Nelíbí se mi.
Ale nevím, co tu čekáš za odpovědi, někomu se líbit bude, někomu ne. Pokud se líbí Tobě, tak je to přeci to nejdůležitější a na ostatní názory nedej ![]()
Jméno se mi docela líbí, ale nedala bych ho (mám jiné adepty co se mi líbí víc) ale je hezké. Říkala bych jí: Beruško nebo i NIko ![]()
Mě se taky moc libí a já bych ho dala, ale manželovi se nepozdává.
Akorát jsem teda ještě nepřišla na to, kdy má svátek. Buď 7.2. s Veronikou a Veronou nebo na Wikipedii je psáno 9.7.
Já bych říkalo normálně Bereniko, Bereničko, Beru, Bery, Berunko, Beruško, Beroušku ![]()
Ja jsem Bereniku chtela, ale mame kluka. Zdrobneliny treba Beka, Nika, Enika ![]()
Prosím o zachován anonymity, kvůli manželovi. Vadí mu, že řeším a s každým jména. V únoru čekáme přírůstek do rodiny a líbí se mi jméno Berenika. Máte někdo Bereniku a jak jí říkáte? Berunka, Beruška mi přijde trochu úsměvné. Pro kluka máme jasné, to bude Jonáš. Co říkáte na jméno Berenika, dali byste?