Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Máme Bereniku a je to pro mě stále jedno z nejhezčích jmen. Říkáme jí Beruško, Berunko, Beru, Bery, Berinko i Bereniko, Bereničko, ve školce jí říkají Berča. Líbí se mi, že se dá použít i Nika, Niky, kdyby se jí Bery omrzela. Jo a tatínek jí říká Bebu ![]()
Takže za mě palec nahoru ![]()
@tutinka
Několik příspěvků vzad jsem řešila, kdy Berenika slaví svátek, jestli 7.2. nebo 9.7. Kdy ho slavíte vy?
@Marcelka146 Slavíme na Veroniku, je to stejné jméno jen řecká obdoba, tak mi to přišlo nejjednodušší a i pro cizí lidi nejlíp zapamatovatelné, dokonce jsem ji i v některých kalendářích tam viděla zapsanou.
Zdravím, čekáme miminko a termín porodu mám 3.12.2014.Pohlaví jsme si říct nenechali, ale jestli to bude holčička, tak to určitě bude Berenika a chlapeček Vítek. Osobně si myslím, že jméno Berenika je krásné a určitě bych ani vteřinu neváhala ho své holčičce dát. Říkala bych jé Béro, Berčo, Beruško, je mnoho možností. ![]()
Berenika je nádherné jméno. Nakonec jsme dali Terezu
, které je pro mě momentálně nejhezčí. Bereniku jsme měli také v seznamu. Jen mě napadá-je to trochu podobné jménu Veronika. Veronika se mi nelíbí, Berenika jo, tak co na to říct. ![]()
Veronice se říká Veruna a Berenice někdo bude říkat Beruna?
Zvláštní, že…
Jinak krásné jméno, kdybych někdy ještě měla holčičku tak o tomhle jménu budu hodně zase přemýšlet, je originální, neotřelé, krásné. Asi bych jí říkala Berry, Beruna nebo Beruška mi přijde ujeté. Takže za mě-
Berenika, Berry, Berenička, Nika…
My máme třetí holčičku Bereniku (můj splněný sen
). Je to krásné jméno. Svátek slavíme 7.2. na Veroniku, protože tahle dvě jména k sobě původem prostě patří a najdeš je tak i v kalendáři. Doma jí říkáme Bereniko, Beri, Berunko, Berďásku, Berený, Beruško, Berunko a ségry na ni někdy volají Beruliáši
. Nikdo u nás doma jí Niko neříká, já osobně tenhle tvar jména nemám ráda. Myslím si ale, že tohle jméno je samo o sobě ve tvaru Berenika hezké. Je pravda, že spousta lidí mi už řekla, že jméno Berenika nikdy neslyšela. Mě se líbí už od dětství a vždycky jsem holčičku s tímhle jménem chtěla ![]()
Jméno Berenika se mi hodně líbí, pro mě je to jedno z nejhezčích ženských jmen. Hledala jsem, jak je to s tím svátkem a dočetla se, že dokonce Veronika je původně právě Berenika: Ženské křestní jméno Veronika pochází z řeckého jména Bereniké (Phereniké). ( význam jména )
@Lotuska Veronika je římský tvar, Berenika řecký ![]()
Když jsem hledala další jméno pro druhou dceru, nemohla jsem najít stejně hezké, nakonec jsem pár favoritů měla, ale Berenika je prostě top, Erička to nepřekoná, ale miluju je obě stejně, resp. všechny tři stejně ![]()
@EvaG píše:
Sousedi mají Bereniku, což pro okolí byl šok a prvně nesouhlas, takže jméno ani neříkali. Ale nakonec dali a říkají ji Beruška, Berenika, Berous, Berunka, Beri, když zlobí tak BEruno.Příspěvek upraven 26.08.14 v 20:14
Nevim proc pro sousedy bylo jmeno Berenika sok
za prve co jim je do toho a co je na tom tak sokujiciho???
@Anonymní píše:
Nevim proc pro sousedy bylo jmeno Berenika sokza prve co jim je do toho a co je na tom tak sokujiciho???
Nevím, co je na tom tak intimního.
@Antakní píše:
Nevim proc pro sousedy bylo jmeno Berenika sokza prve co jim je do toho a co je na tom tak sokujiciho???
Protoze nikdo takove jmeno necekal a k prijmeni neobvyklé. Vsichni v tom slysely Veronika. Casem si zvykly a je pekne. Proc hned rypes a anonymita
Rozhoduji se mezi Berenikou a Veronikou. Muž chce Veroniku, ale mně to nějak nesedí, vím, že významově jsou ta jména stejná. Máte někdo ještě Bereniku a co na to jméno říkáte?
Anonym, chodí sem rodina a neví pohlaví dítěte, to jsme si nechali pro ostatní jako překvapení.
Bereniku mam uz dvouletou a nelituji jmeno super. Je to proste Beri pro vsechny. A většinou se setkám s pozitivním ohlasem na její jmeno. Někdy je teda někdo nahluchlej a kdyz reknu ze je Berenika tak odpoví jooo Veronika jo? Tak říkáme ze je Beri a dodám jeste Berenika. Jen mi vadí ze neni nebo alespoň ji nemam v žádném kalendáři v únoru kdy slaví svátek, takze na ni je zapominano… slaví s Veronikou ale Berenika uz chybi dopsana a např na Seznam.cz je také dnes slaví svátek a u spousty dnu je několik jmen ale proste na Bereniky se zapomíná. No a dulezite plus je malo holčiček s tímto jménem takze také výhoda. Nejde s davem moderních jmen…
Mám šestiletou Bereniku. To jméno je krásné a nevolila bych znovu jinak ![]()