Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Nelíbí, i když chápu, že má Slovanský původ a tudíž „duši“. Podobně jako Božena, Blažena, Bohuslava a taková ta stará jména.
@brisco píše:
Moje dcera je Bohdanka, jsme s tim spokojeni. Ale proti osloveni Bohdana se dost důrazně ohrazuje. A široko daleko je toho jména jediná
A můžu se zeptat jaká ještě oslovení používáte? Dik Zakl.
@Anonymní píše:
A můžu se zeptat jaká ještě oslovení používáte? Dik Zakl.
Tak hlavně Bohdanka, připadne Bo(h)ďa. Nebo Bóďátko. Já jsem s tím spokojená i malá. Jako dite jsem dost vnimala rozdíl mezi Jano/Jani, ale ted uz je mi to jedno.
@terien píše:
To je právě ono. Rodiče dají jméno a pak se dítěti říká všelijak jenom ne tak, jak se jmenujeTakže pak je originalita jména jaksi k ničemu.
A co jako? Někdo je Jan říká se mu cely život Honza nebo Jenda a komu to vadí? ![]()
Bohdana mi nevadí, říkala bych jí Bohdanko. Jen mi to trochu připomíná pohádku Sedmero krkavců, ale to je asi jen můj pocit. Záleží jen na vás, jak byste jí říkali a ostatní se přidají. Na malou holčičku je toto jméno roztomilé a na dospělou ženu ok, ale těžko říct, jak by s ním byla spokojená v pubertě a jakou bude mít osobnost.
My chtěli Karlu a ta tu široko daleko taky žádná není
@brisco píše:
A co jako? Někdo je Jan říká se mu cely život Honza nebo Jenda a komu to vadí?
To je trochu něco jinýho
Prostě u jmen jako je Bohdana, Bohuslava,… je dost vysoká pravděpodobnost že nositel bude na takové oslovení alergický.
@Anonymní píše:
Je sice německé, ale je psané po česku a Barbarku nechceme.@Bejbyy @Laurren
Dík za reakce, Zakl.
Byla by pro nás asi. Bohdanka, Danka. Jinak předejdu otázkám Danu dát necheme, protože se nám líbí jména v základním tvaru dlouhá, Daniela se nelíbí partnerovi a u Danuše nám vadí háček. Chěli bychom jména bez diakritiky.
Nepredejdes
. Danka se da rikat treba jeste Danute (zakladni tvar Danuta). Bohdana na me dobre nepusobi.
@terien píše:
To je trochu něco jinýhoProstě u jmen jako je Bohdana, Bohuslava,… je dost vysoká pravděpodobnost že nositel bude na takové oslovení alergický.
Tak mě se v dětství nelíbilo ani to Jana, přišlo mi to hrozně obyčejný. Ale ted jsem spokojená a kámoška měla to stejný se jménem Radana.
@evill píše:
Nepredejdes. Danka se da rikat treba jeste Danute (zakladni tvar Danuta). Bohdana na me dobre nepusobi.
Tak ne
. Danuta mi přijde dost zvláštní jméno, ještě se nad tím zamyslím. Dík za názor.
Zakl.
Já bych Bohdanu nedala, nelíbí se mi. Malou holčinu, tak do páté třídy s tím, že si nechá říkat Bohdanko - to ještě jde, ale v pubertě pochybuji, že si bude chtít nechat od spolužáků říkat Bohdanko a pak představení jako Bohdana, přijde mi to moc tvrdé a neženské. I Bohďa je divný tvar.
Ale pokud se vám líbí a budete ho říkat s láskou, tak by s tím holka mít problém nemusela (ale může), jen vymyslete nějakou verzi tak pro věk 15 - 20 let.
Znala jsem Bohdanu. Nechavala si rikat Bobina/ Bobi. Prislo mi to normalni jmeno a ji sluselo. Kazdopadne zadnou jinou neznam za cely zivot, jmeno je neoposlouchane a zni cesky. Nadsena jsem z nej nebyla, ale zase nez Ella, Charlotte a podobne, to radsi Bobinu.
Si vem, že holka by byla až na tolik krásná a chtěla dělat modelku, půjde někam před porotu a představí se jménem Bohdana. Takové neatraktivní jméno v tomhle století.
Podle mě je to fakt příšerné jméno, měla bych ho za trest