Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Na mě je to takové tvrdé, nenapadají mě hezké zdrobněliny, ale zase mě nijak nezvedá ze židle, že by mi vadilo ![]()
Bohem Daná. Typicky slovanské jméno k německému příjmení?
Co takhle Barbara? https://www.youtube.com/watch?…
Německá podoba Barbory ![]()
Nevím, jak by se oslovovala jako holčička. Jednu znám a říkají ji Bóďa a to se mi nelíbí vůbec.
Ja mam podobne jmeno a kvuli posmeskam bych Bohdanu nedala…
Nelíbí se mi. Představím si padesátiletou, stokilovou ženskou. Možná proto, že jsem mívala takovou kolegyni Bohdanu ![]()
Pro me pusobi moc staře
mi se to nelíbí na malé holce, mladé slecne, predstavim si při takovych jmenech starou paní takové ty muzatky.
No takhle, v tomhle základním tvaru to není tak špatné jméno, ale dají se vymyslet i jemnější. Navíc mě nenapadá jediná zkrácená podoba nebo zdrobnělina, která by to jméno nezprznila
Jméno je delší, takže bych počítala s tím, že jej lidi budou chtít zkrátit a to už pak zní všelijak jenom ne hezky.
@IdealMan píše:
Bohem Daná. Typicky slovanské jméno k německému příjmení?
Co takhle Barbara? https://www.youtube.com/watch?…Německá podoba Barbory
Je sice německé, ale je psané po česku a Barbarku nechceme.
@Bejbyy @Laurren
Byla by pro nás asi. Bohdanka, Danka. Nejsme moc zdrobňovači. Jinak předejdu otázkám Danu dát necheme, protože se nám líbí jména v základním tvaru dlouhá, Daniela se nelíbí partnerovi a u Danuše nám vadí háček. Chěli bychom jména bez diakritiky.
Dík za reakce, Zakl.
Nelíbí
. Když si to jméno řeknu pro sebe, představím si paní ve věku 40+. Sama bych nebyla nadšená, kdybych se tak jmenovala. Myslím, že je spousta hezčích jmen
.
Mame sousedku Bohdanu a sama tvrdi, ze to jmeno je problem. Manzel ji teda rika Bohdanko, na Bohďo je alergicka a tak ji vsichni okolo rokaji Dano (aniz by vedeli, jake je jeji cele jmeno). Kdyz byla mala, sve jmeno pry nemela rada, protoze Bohdano ji znelo jako nadavka (podobne jako treba Maruno, Petruno atd… ) ![]()
Moje dcera je Bohdanka, jsme s tim spokojeni. Ale proti osloveni Bohdana se dost důrazně ohrazuje
. A široko daleko je toho jména jediná ![]()
@brisco píše:
Moje dcera je Bohdanka, jsme s tim spokojeni. Ale proti osloveni Bohdana se dost důrazně ohrazuje. A široko daleko je toho jména jediná
To je právě ono. Rodiče dají jméno a pak se dítěti říká všelijak jenom ne tak, jak se jmenuje
Takže pak je originalita jména jaksi k ničemu.
Ahoj jak se vám líbí jméno Bohdana. Bylo by to k česky psanému německému příjmení (jako Miler, ale výrazně méně časté, nechci jej psát, kvůli okolí). Moc mě upoutalo ve Vyprávěj, kde byla Bohdana Hegrová. Dík