Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@terien
fakt až takhle?
No já se chtěla taky nechat přejmenovat a to mám celkem běžné jméno. Smířila jsem se s ním až v dospělosti. A posměšky jdou vymyslet na úplně každé jméno, zkušenost.
@Kelsey píše:
Si vem, že holka by byla až na tolik krásná a chtěla dělat modelku, půjde někam před porotu a představí se jménem Bohdana. Takové neatraktivní jméno v tomhle století.
Já si myslím, že když bude jméno mít ráda, tak s ním bude moct dělat cokoliv, klidně i modelku… Modelka přeci je člověk jako jiný, nebo musí mít jména s leskem moderní doby?
. Já si jsem vědoma, že se ji jméno nemusí líbit, ale mě se také leta nelíbilo moje, podle statistiky narození, všeobecně oblíbené jméno. Neber to jako rýpání, stejně jako ty jen diskutuji, proto jsem taky založila diskusi, abych znala názor potenciálního okolí
.
Dík všem za reakce.
Zakl.
@GeromaDaPraga píše:
Aha, takže rodové jméno Bohumil. To už je prašť jako uhoď.
No prave…ja jsem myslim v seste generaci…ale pokracovat v tom rozhodne nehodlam ![]()
@Bobby píše:
@lamicina ja znam jeste dve Bohumily.. Jsou starsi nez ja…jedna si radeji nechava rikat Mílo a druhá Milusko… Ja se taky predstavuji prezdivkou..vzdycky se totiz najde blbec, co se to pokusi zesmesnit…
tak to mě mrzí, ty moje Bohunky
jsou na svoje jméno až pyšné, té jedné se říká i Bohuno, je taková ráznější.
@Anonymní píše:
Ahoj jak se vám líbí jméno Bohdana. Bylo by to k česky psanému německému příjmení (jako Miler, ale výrazně méně časté, nechci jej psát, kvůli okolí). Moc mě upoutalo ve Vyprávěj, kde byla Bohdana Hegrová. Dík
Mám kamarádku z dětství Bohdanu a říkali jsme jí jako děti Bohdíku ![]()
@Anonymní píše:
Ahoj jak se vám líbí jméno Bohdana. Bylo by to k česky psanému německému příjmení (jako Miler, ale výrazně méně časté, nechci jej psát, kvůli okolí). Moc mě upoutalo ve Vyprávěj, kde byla Bohdana Hegrová. Dík
osobně nelíbí, ale jednu znám.. říkali jsme jí Bóžo ![]()
Ahoj. Jméno se mi líbí ve zdrobnělé podobě Bohdanka, je to skutečně krásné a možná bych i uvažovala o tom dát tu zdrobnělou podobu do rodného listu.
Jinak jak tady někdo naznačil, že Bohdana nemůže být modelka. Tak jednu v Česku máme, jmenuje se Bohdana Kovářová a kupodivu se z jejího jména modelingová agentura nezhroutila
Je docela úspěšná i v zahraničí a je opravdu „kusanec“.
@krrrenka píše:
Ahoj. Jméno se mi líbí ve zdrobnělé podobě Bohdanka, je to skutečně krásné a možná bych i uvažovala o tom dát tu zdrobnělou podobu do rodného listu.Jinak jak tady někdo naznačil, že Bohdana nemůže být modelka. Tak jednu v Česku máme, jmenuje se Bohdana Kovářová a kupodivu se z jejího jména modelingová agentura nezhroutilaJe docela úspěšná i v zahraničí a je opravdu „kusanec“.
Moc děkuji za milou reakci. ![]()
ZAkl.
@fialína píše:
Líbí. Znám dvě a jsou to fajn baby
A můžu se zeptat, jak se jim říká?
Zakl
Znám jednu Bohdanu ve školkovém věku, moc milá holčička. Zatím se ze svého jména nehroutí. ve školce jí prý říkají Bohdanko, sourozenci Bouďo.
@krrrenka píše:
Ahoj. Jméno se mi líbí ve zdrobnělé podobě Bohdanka, je to skutečně krásné a možná bych i uvažovala o tom dát tu zdrobnělou podobu do rodného listu.Jinak jak tady někdo naznačil, že Bohdana nemůže být modelka. Tak jednu v Česku máme, jmenuje se Bohdana Kovářová a kupodivu se z jejího jména modelingová agentura nezhroutilaJe docela úspěšná i v zahraničí a je opravdu „kusanec“.
A Bohdanka je oficiálně schválena?
Zakl.
@krrrenka
To bude asi tahle, že?
http://www.blesk.cz/…-porodu.html
Je opravdu kočka…Jinak já co znám dospělé Bohdany (dvě, dítě žádnou), říká se jim Bóďa.
@Anonymní píše:
A můžu se zeptat, jak se jim říká?
Zakl
Bohdano, Bohdanko, Bohďo, Bohdi… jsou už dospělé, jak v dětství, to nevím…