Jméno Charlotte? Co si o tom jménu myslíte?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
8492
3.9.18 23:08

Ahoj,

Mne to prijde hezke a Charlotte tu opravdu kvuli Gottovym neni zadna exotika :-)

Dve T (na konci jmena a zacatku prijmeni) mi nevadi, prijde mi, ze se to tu moc resi :-) ,

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1671
3.9.18 23:19
@Anonymní píše:
Zdravím,

Už dlouho zvažujeme jméno Charlotte pro dceru. Žijeme v zahraničí a příjmení Turner by k cizímu jménu sedělo - libí se mi opakující R. Česky Šarlota se mi zdá moc suché, zato Charlotte je zajímavější. Ale zase moje rodina je z Česka a jméno by bylo až moc zahraniční. Co si o tom jménu myslíte? Jaká jména byste jinak doporučili? :nevim:

Anonym kvůli ořijímení.

Maminka vi koho ma brisku a jestli to tak citi tak to bude Charlotka. Nedej se nikym ovplivnit maximalne partner muze :srdce:
Me se to meno libi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4.9.18 08:37

K Turner je Charlotte moc pekne, v CR ji mohou rikat Sarlota, za me dobra volba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smajlik345
4.9.18 08:47

Pěkné jméno. Kamoška se jmenuje Charlotte ( má české přijmení, české rodiče takže žadná cizina ) a je starší než gottová ( jak tady někdo zminoval že jméno se dává díky gotta ) A říka se ji čarlot (lepší než šarlot )

• Citovat
  • Upravit
428
4.9.18 08:53

Moje nevlastni sestra se jmenuje Charlotte a to jeste dele nez zde zminovana Gottova. Uprimne me se moc nelibi, ale to je spis tim, zemame typicky ceske prijmeni.. takze to neni stejne. Nicmene ji stejne rikam Charlie :-) to se mi libi naopak moc :-) u vas bych videla problem s tim prijmenim na T a vyslovnosti.. ale kdyz se vda, bude to zas fuk :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
75730
4.9.18 09:47

Zase - kolikrát člověka někdo oslovuje celým jménem? :nevim:
Ona sama to určitě bude vyslovovat bez problémů a jinak lidi oslovují zpravidla buď křestním jménem (blízcí), nebo slecna/paní Příjmení.
Vytváření problémů, kde nejsou. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
686
4.9.18 10:59

Charlotte je krasny jmeno. Myslim si, ze se vubec nemusis bat, ze je moc zahranicni jmeno pro CR. V Cechach uz jsou zvykli na zahranicni jmena a navic vy mate cizi prijmeni, takze bych se toho vubec nebala.
Mne to k vasemu prijmeni zni hezky a neprijde mi to krkolomne „Sarlet Turner“. Znam docela dost lidi kteri maji jmeno koncici stejnym pismenem jako zacinajici pismeno jejich prijmeni a nikdy jsem se nad tim vubec nepozastavila. Ted jsem si uvedomila, ze muj svagr konci a zacina na N a zni to uplne normalne.

At jste spokojeny s tim co vyberete.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3504
4.9.18 11:21

Jméno je krásné, myslím, že se používá i v Česku, takže mi nějak exotické nepřijde. S vaším příjmením se mi akorát trochu blbě vyslovuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16953
4.9.18 12:32
@Anonymní píše:
Zdravím,

Už dlouho zvažujeme jméno Charlotte pro dceru. Žijeme v zahraničí a příjmení Turner by k cizímu jménu sedělo - libí se mi opakující R. Česky Šarlota se mi zdá moc suché, zato Charlotte je zajímavější. Ale zase moje rodina je z Česka a jméno by bylo až moc zahraniční. Co si o tom jménu myslíte? Jaká jména byste jinak doporučili? :nevim:

Anonym kvůli ořijímení.

Ahoj,

Šarlotek je už i v česku opravdu hodně, a neznám žádnou, která by se psala česky :mrgreen: Tak jestli se ti líbí, tak ho dej. Česká strana rodiny to určitě pochopí, bude umět vyslovit a nebude s tím mít problém.
Charlotte má jak Kája Gott, tak i Štikovi :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
849
4.9.18 13:17
@Anonymní píše:
Zdravím,

Anonym kvůli ořijímení.

Příjmení máte krásné a jméno se k tomu moc hodí, zní to moc hezky :) dala bych to. Šarlota se š bych nedávala, zvlášť když žijete v zahraničí, tam by to asi neuměli přečíst. Máte cize znějící příjmení, tak si můžete dovolit cize znějící křestní jméno :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.7.21 19:58

Moje dcerka je Charlotta, mně se to jméno líbí (pochopitelně, když jsme ho dali :lol:) jestli se líbí tak ho dejte :palec:

• Citovat
  • Upravit
386
29.7.21 20:17

Já si představím otylou Štikovou, co vystrkuje melouny před každý objektiv. A nomen omen…takže mě se nelíbí :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze