Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahoj,
Mne to prijde hezke a Charlotte tu opravdu kvuli Gottovym neni zadna exotika ![]()
Dve T (na konci jmena a zacatku prijmeni) mi nevadi, prijde mi, ze se to tu moc resi
,
@Anonymní píše:
Zdravím,Už dlouho zvažujeme jméno Charlotte pro dceru. Žijeme v zahraničí a příjmení Turner by k cizímu jménu sedělo - libí se mi opakující R. Česky Šarlota se mi zdá moc suché, zato Charlotte je zajímavější. Ale zase moje rodina je z Česka a jméno by bylo až moc zahraniční. Co si o tom jménu myslíte? Jaká jména byste jinak doporučili?
Anonym kvůli ořijímení.
Maminka vi koho ma brisku a jestli to tak citi tak to bude Charlotka. Nedej se nikym ovplivnit maximalne partner muze ![]()
Me se to meno libi.
K Turner je Charlotte moc pekne, v CR ji mohou rikat Sarlota, za me dobra volba.
Pěkné jméno. Kamoška se jmenuje Charlotte ( má české přijmení, české rodiče takže žadná cizina ) a je starší než gottová ( jak tady někdo zminoval že jméno se dává díky gotta ) A říka se ji čarlot (lepší než šarlot )
Moje nevlastni sestra se jmenuje Charlotte a to jeste dele nez zde zminovana Gottova. Uprimne me se moc nelibi, ale to je spis tim, zemame typicky ceske prijmeni.. takze to neni stejne. Nicmene ji stejne rikam Charlie
to se mi libi naopak moc
u vas bych videla problem s tim prijmenim na T a vyslovnosti.. ale kdyz se vda, bude to zas fuk ![]()
Zase - kolikrát člověka někdo oslovuje celým jménem? ![]()
Ona sama to určitě bude vyslovovat bez problémů a jinak lidi oslovují zpravidla buď křestním jménem (blízcí), nebo slecna/paní Příjmení.
Vytváření problémů, kde nejsou. ![]()
Charlotte je krasny jmeno. Myslim si, ze se vubec nemusis bat, ze je moc zahranicni jmeno pro CR. V Cechach uz jsou zvykli na zahranicni jmena a navic vy mate cizi prijmeni, takze bych se toho vubec nebala.
Mne to k vasemu prijmeni zni hezky a neprijde mi to krkolomne „Sarlet Turner“. Znam docela dost lidi kteri maji jmeno koncici stejnym pismenem jako zacinajici pismeno jejich prijmeni a nikdy jsem se nad tim vubec nepozastavila. Ted jsem si uvedomila, ze muj svagr konci a zacina na N a zni to uplne normalne.
At jste spokojeny s tim co vyberete.
Jméno je krásné, myslím, že se používá i v Česku, takže mi nějak exotické nepřijde. S vaším příjmením se mi akorát trochu blbě vyslovuje.
@Anonymní píše:
Zdravím,Už dlouho zvažujeme jméno Charlotte pro dceru. Žijeme v zahraničí a příjmení Turner by k cizímu jménu sedělo - libí se mi opakující R. Česky Šarlota se mi zdá moc suché, zato Charlotte je zajímavější. Ale zase moje rodina je z Česka a jméno by bylo až moc zahraniční. Co si o tom jménu myslíte? Jaká jména byste jinak doporučili?
Anonym kvůli ořijímení.
Ahoj,
Šarlotek je už i v česku opravdu hodně, a neznám žádnou, která by se psala česky
Tak jestli se ti líbí, tak ho dej. Česká strana rodiny to určitě pochopí, bude umět vyslovit a nebude s tím mít problém.
Charlotte má jak Kája Gott, tak i Štikovi ![]()
@Anonymní píše:
Anonym kvůli ořijímení.
Příjmení máte krásné a jméno se k tomu moc hodí, zní to moc hezky
dala bych to. Šarlota se š bych nedávala, zvlášť když žijete v zahraničí, tam by to asi neuměli přečíst. Máte cize znějící příjmení, tak si můžete dovolit cize znějící křestní jméno ![]()
Moje dcerka je Charlotta, mně se to jméno líbí (pochopitelně, když jsme ho dali
) jestli se líbí tak ho dejte ![]()
Já si představím otylou Štikovou, co vystrkuje melouny před každý objektiv. A nomen omen…takže mě se nelíbí ![]()