Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Je to smůla, ale vždycky to chce mi v záloze ještě nějaké jiné, určitě se vám nelíbilo jen jedno. O jaké jméno jste přišli jestli se můžu zeptat? ![]()
Tak už víš, proč většina lidí do porodu jméno dítěte tají. A dala bych jiné, nechtěla bych, aby se bratranci jmenovali stejně. Ale naštvali by mě
.
@Anonymní píše:
Jsem trochu rozhozená, tak omluvte případné chyby
Mám za týden termín porodu a stala se nám taková nepříjemnost, švagrová porodila před termínem a dali námi vybrané jméno. Manžel je opravdu naštvaný, když jsme jim říkali, jaké máme vybrané, tak že je divný a takový řeči a oni ho nakonec dají, přitom nám říkali jinéJméno jsme dlouho vybírali a dlouho se nemohli rozhodnout, až manžel přišel s tím pravým a nechce se nám na poslední chvíli měnit, jenže on je to mužův bratr, takže by děti měly naprosto stejná jména i s příjmením a bydlí v nedaleké vsi, kde nemají školku ani školu, takže by spádově patřilo k nám a v rodině taky ve stejnou dobu stejná jména mi nepřipadá OK
Achjo, poradíte, jestli dát či nedat? Manžel dal jedinou radu, ale se zpožděním, že příště jim nic neříkat
Já vůbec nevím, no ve vaší situaci, kdy patrně budou v jedné školce, asi ne ![]()
Ale nechtělo by se mi ho vzdát, byla bych naštvaná. Je to docela sviňárna od nich, dala bych si na ně pozor
Bohužel bych v tomto případě taky dala jiné jméno. Ale naštvaná bych byla neskutečně, to jo ![]()
Dala bych jiné. Ale jim bych to řekla a příjemná bych u toho nebyla.
@Alastorka píše:
Je to smůla, ale vždycky to chce mi v záloze ještě nějaké jiné, určitě se vám nelíbilo jen jedno. O jaké jméno jste přišli jestli se můžu zeptat?
Taky mě to zajímá ![]()
A co ti na to řekli oni?
asi bych jim řekla pěkně něco od plic
ale jak je už výše zmíněno, změnila bych vámi vybrané jméno no.. Bylo by to fakt divný, i když jste v právu, ale to nemůžete každýmu vysvětlovat že.. A nebo na to kašlete a dejte ho taky, zase proč ustupovat, když švagrova je taková pi… ![]()
To je hrozný, že už se kradou i jména
![]()
Příspěvek upraven 31.08.18 v 15:12
Kvůli tomu, že bydlíte blízko a budou chodit do stejné školky a školy, tak bych zvolila jiné jméno nebo aspoň přidala ještě jedno, že by mělo dvě křestní jména a tím pádem by mohlo zůstat i to, které se vám tolik líbilo.
ach jo, řekni jim, že jsi na ně naštvaná, ale jméno dejte jiné, ať má vaše dítě vlastní jméno, a ne stejné jako sestřenice nebo bratranec, ale jim bych to teda osladila ![]()
dala bych jméno které jsem vybrala..nebrala bych na ně ohled. Vám to může být ukradené. ( pokud by se mi teda nelíbilo v záloze jiné, ale jestli jste měli vybrané jen jedno, tak ho klidně dejte )
@guineapig píše:
To je hrozný, že už se kradou i jména![]()
Příspěvek upraven 31.08.18 v 15:12
Nebo dejte dvě jména, na prvním místě to vybrané a pak ještě jedno, aby se kluci tedy odlišili. Já Tě chápu, jména pro děti jsme vybírali dost těžce, navíc s určitým záměrem, takže kdyby mi nějaké někdo takhle blbě vyfouknul, tak bych zuřila.
Jsem trochu rozhozená, tak omluvte případné chyby
Jméno jsme dlouho vybírali a dlouho se nemohli rozhodnout, až manžel přišel s tím pravým a nechce se nám na poslední chvíli měnit, jenže on je to mužův bratr, takže by děti měly naprosto stejná jména i s příjmením a bydlí v nedaleké vsi, kde nemají školku ani školu, takže by spádově patřilo k nám a v rodině taky ve stejnou dobu stejná jména mi nepřipadá OK
Achjo, poradíte, jestli dát či nedat? Manžel dal jedinou radu, ale se zpožděním, že příště jim nic neříkat 
Mám za týden termín porodu a stala se nám taková nepříjemnost, švagrová porodila před termínem a dali námi vybrané jméno. Manžel je opravdu naštvaný, když jsme jim říkali, jaké máme vybrané, tak že je divný a takový řeči a oni ho nakonec dají, přitom nám říkali jiné