Dali byste to jméno?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
434
31.8.18 15:29

@tininas

Později psala, že kluci a vybrali jméno Ivo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
@IvaB píše:
Nebo dejte dvě jména, na prvním místě to vybrané a pak ještě jedno, aby se kluci tedy odlišili. Já Tě chápu, jména pro děti jsme vybírali dost těžce, navíc s určitým záměrem, takže kdyby mi nějaké někdo takhle blbě vyfouknul, tak bych zuřila.

Máme celkem dlouhé a krkolomné příjmení, takže 2 jména určitě nedáme, chtěli jsme nějaké jednoduché, tak jdu probírat kalendář :roll:

• Citovat
  • Upravit
262

Nevidím důvod proč nedat vašemu dítěti vámi vybrané jméno i když se tak v rodině už někdo jmenuje, nebyli byste jediní :)

EDIT: A nebo dejte dítěti vámi vybrané jméno + vyberte ještě jedno, dvě jména jsou teď v módě :kytka:

Příspěvek upraven 31.08.18 v 15:30

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26747
@tininas píše:
Vůbec to neřeš a pojmenujte si dítě, jak chcete vy.

Taky nepíšeš pohlaví - jestli jsou to holky, tak tomu už vůbec nepřikládej váhu - stejně se nejspíš jednou vdají.

Navíc jsou to bratranci/sestřenice - v dospělosti se nebudou muset vůbec vídat.

Dej si jméno podle Vašeho výběru. Jsem z vesnice. Brácha se jmenoval stejně jako jeho spolužák a rozlišovali se mladší a starší.

Do mé třídy chodily také dvě holky se stejným jménem a příjmením a rozlišovaly se úplně stejně.

Takže za mě nic neobvyklého.

Hlavně se kvůli tomu nehádejte.

s milým úsměvem ohlásit, že Ivoškove budou v rodině 2 :mrgreen: :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21311
31.8.18 15:30
@smurfka píše:
no nejvic naserou švagrovou když to jméno dají taky..
já bych se ho nevzdala..školek je více, a i kdyby byli v jedné, nemusí být ve stejné třídě..

Skolku bych taky neřešila, ale v rodině je to blbe. Dva kluci jménem Ivo a ještě blízko u sebe narozeni. Je to divné

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8463
31.8.18 15:32

Pokud se shodnete na jinem, dala bych jine. Mame to v rodine, ze se bratranci jmenujou stejne krestnim jmenem. Ani nejsou stejne stari, rika se jim Peta a Petr a stejne se to plete. U babicky se pletou vanocni darky atp.

Pokud je ale jmeno vase srdcovka, tak ho dejte i tak…

Jmena by se takhle krast nemela, meli se vas zeptat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1831
31.8.18 15:33
@Russet píše:
A kdyby ho oba tajili, tak by se nemohlo stát, že by švagrovic nevybrali stejné jméno jako by se líbilo jim? Náhoda, ale stát bx se to mohlo.
Vybrala bych jiné jméno a zeptala se, jestli to udělali schválně. Na druhou stranu oni rodili první, tak holt smůla, líbilo se jim to samé.

Já bych řekla, že to nebyla náhoda a že to udělali schválně - vždyť jim to jméno nejprve haněli a říkali, že je divné… Buď se jim to rozleželo a přišli na to, že je to vlastně zajímavé jméno a že se jim líbí, a nebo se jim líbilo už tehdy a chtěli ho zakladatelce zprotivit a pak dát sami…Moje konspirace 8) :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8463
31.8.18 15:33

Napada me treba Theo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
31.8.18 15:34
@Tichošlápek píše:
Skolku bych taky neřešila, ale v rodině je to blbe. Dva kluci jménem Ivo a ještě blízko u sebe narozeni. Je to divné

To mi na tom přijde nejhloupější, v rodině by to bylo a který Ivošek, ten od toho nebo toho :zed: Zuří hlavně manžel, mě to štve spíš proto, že jsem to považovala za vyřešené.

• Citovat
  • Upravit
607
31.8.18 15:35

Ja by som im napisala po porode sms kde by som dala povodne/rovnake meno ako maju oni :cert: :cert: ale bol by to len vtip aby som ich nastvala kym zistia pravdu :cert: :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6759
31.8.18 15:36
@Anonymní píše:
Máme celkem dlouhé a krkolomné příjmení, takže 2 jména určitě nedáme, chtěli jsme nějaké jednoduché, tak jdu probírat kalendář :roll:

Jan, Oto/Ota, Vít - pro mě je použitelný tak akorát Vít :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
31.8.18 15:37
@guineapig píše:
Já bych řekla, že to nebyla náhoda a že to udělali schválně - vždyť jim to jméno nejprve haněli a říkali, že je divné… Buď se jim to rozleželo a přišli na to, že je to vlastně zajímavé jméno a že se jim líbí, a nebo se jim líbilo už tehdy a chtěli ho zakladatelce zprotivit a pak dát sami…Moje konspirace 8) :nevim:

No, oni nám řekli jejich vybrané jako první a já řekla, že je to pěkné, pak dotírali, co dáme my, tak jim ho muž v klidu řekl, když měli vybrané jiné a oni to je divný jméno a jak mu budete říkat, to je jak pro hošánka a pak ho dají, proto asi muž zuří :cert:

• Citovat
  • Upravit
30093
31.8.18 15:38

Dala bych puvodni vybrane jmeno, tedy Ivo :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1935
31.8.18 15:38
@Evelýna 1 píše:
@tininasPozději psala, že kluci a vybrali jméno Ivo

Má chyba, nečetla jsem tu diskuzi celou, takže mi tato zásadní informace unikla. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1831
31.8.18 15:39
@IvaB píše:
Jan, Oto/Ota, Vít - pro mě je použitelný tak akorát Vít :think:

Přesně tato jména mě napadla, Ota se mi líbí moc :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze