Dali byste to jméno?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
1310
31.8.18 17:18
@Anonymní píše:
Myslela jsem to tak, že nemám čas to vymýšlet další 4 roky, že 5 let to nenosí ani slonice ;) Mně se líbilo vždy jedno jméno-Jindřich, ale v kombinaci s vyvdaným příjmením, to opravdu nejde :oops:

Jindřich je fajn, ale je blbý, že člověka tak omezují příjmení. :lol: Taky jsme to neměli úplně jednoduché, ale i když to nebylo k příjmení úplně eňoňuňo, sympatie ke křestnímu zvítězily a doteď se ho nemůžu dovyslovovat, jak mi přijde krásné! :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
31.8.18 17:19

Manžel je asi v zaseknutém stádiu, že ho chce dát i tak, to já spíš nechci, nechám ho vychladnout a probereme to pak v klidu. Všem moc díky za rady, klidně pište dál ;)

• Citovat
  • Upravit
smajlik345
31.8.18 17:19
@Anonymní píše:
David je malý synovec z mojí strany ;)

ale přijmení by bylo jiné..Jako chápu je to vaše věc. Jen by jste nebyli první ani poslední co mají v rodině příbuzné se stejným jmeném a s jiným přijmením což by u davida šlo

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
31.8.18 17:21
@smajlik345 píše:
ale přijmení by bylo jiné..Jako chápu je to vaše věc. Jen by jste nebyli první ani poslední co mají v rodině příbuzné se stejným jmeném a s jiným přijmením což by u davida šlo

Opravdu ne, to bych radši dala Ivoška, než dávat jméno jako moje sestřička ;) A je to ještě mimčo, takže bych se stejně nevyhnula a který Davídek? :roll:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
31.8.18 17:22
@robinka píše:
Jindřich je fajn, ale je blbý, že člověka tak omezují příjmení. :lol: Taky jsme to neměli úplně jednoduché, ale i když to nebylo k příjmení úplně eňoňuňo, sympatie ke křestnímu zvítězily a doteď se ho nemůžu dovyslovovat, jak mi přijde krásné! :oops:

Jindřich to je :srdce: Ale k příjmení to působí až směšně :oops: :lol:

• Citovat
  • Upravit
1310
31.8.18 17:29
@Anonymní píše:
Jindřich to je :srdce: Ale k příjmení to působí až směšně :oops: :lol:

Njn, tak to se nedá nic dělat. Určitě je i tak spousta hezkých jmen. Co třeba „obyčejného“ Petra? Já nevím, jen mě napadlo, že tohle je jedno z těch univerzálnějších jmen. V každém případě bych za sebe nikdy nedala stejné křestní jméno + příjmení, které už někdo v rodině nosí. A říkalo mi to v těhotenství spousta lidí, co se například jmenovali po rodičích. Jeden příklad za všechny: Moje příbuzná, velice úspěšná, inteligentní, hezká holka, schopná, MUDr. Prostě osobnost. A jmenuje se stejně jako její matka, takže kdykoliv o téhle supr holce někdo mluví, nezapomene dodat „malá“, „malá Ivana dneska dodělala Ph.D.“ :roll: Ehm, to jako furt malá??? Je to na hlavu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
31.8.18 17:30
@Anonymní píše:
Nojo, takže vybrat jiné, taky jsem si to říkala, budou ve stejné školce i škole, potom u prarodičů a který? :roll: Ono se líbilo hlavně mužovi, ten si pořád nějak nemohl rozhodnout a vybral Ivo, máme krkolomné příjmení a jméno se k tomu hodí. Neříkali jsme jim ještě nic, malý se narodil teprve včera večer a jen posílali sms, tak jsme na to s mužem koukali jenom s otevřenou pusou :cert:

záleží, jak moc by to jméno bylo srdcovka. Pokud by bylo, navíc o tom veděli, tak bych ho dala též. Nemůžeš dát nějakou modifikaci - Ivoš třeba?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
31.8.18 17:36
@Anonymní píše:
No, oni nám řekli jejich vybrané jako první a já řekla, že je to pěkné, pak dotírali, co dáme my, tak jim ho muž v klidu řekl, když měli vybrané jiné a oni to je divný jméno a jak mu budete říkat, to je jak pro hošánka a pak ho dají, proto asi muž zuří :cert:

to je hodně divnej přístup :think: Falešnej :think: Co měli vybrané, že se rozmysleli?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
31.8.18 17:47

V žádným případě bych to jméno nedávala. Máš vůbec představu, jak by jsi těm klukům zkomplikovala život, pokud mají i stejné příjmení? Celý život si je bude někdo plést. Budou mít podobná i rodná čísla a mohlo by dojít k nepěkné záměně na úřadech. Vyberte jméno odlišné, však jmen na výběr je dost. Stačí otevřít „Knapovou“ a vybírat…

• Citovat
  • Upravit
25179
31.8.18 17:55
@Janli píše:
V žádným případě bych to jméno nedávala. Máš vůbec představu, jak by jsi těm klukům zkomplikovala život, pokud mají i stejné příjmení? Celý život si je bude někdo plést. Budou mít podobná i rodná čísla a mohlo by dojít k nepěkné záměně na úřadech. Vyberte jméno odlišné, však jmen na výběr je dost. Stačí otevřít „Knapovou“ a vybírat…

rodná čísla mít podobná nebudou - jeden je v srpnu na konci, druhý bude v září na začátku, akorát ročník bud stejnej, to jo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19784
31.8.18 18:00
@Anonymní píše:
Jsem trochu rozhozená, tak omluvte případné chyby :oops:
Mám za týden termín porodu a stala se nám taková nepříjemnost, švagrová porodila před termínem a dali námi vybrané jméno. Manžel je opravdu naštvaný, když jsme jim říkali, jaké máme vybrané, tak že je divný a takový řeči a oni ho nakonec dají, přitom nám říkali jiné :zed: Jméno jsme dlouho vybírali a dlouho se nemohli rozhodnout, až manžel přišel s tím pravým a nechce se nám na poslední chvíli měnit, jenže on je to mužův bratr, takže by děti měly naprosto stejná jména i s příjmením a bydlí v nedaleké vsi, kde nemají školku ani školu, takže by spádově patřilo k nám a v rodině taky ve stejnou dobu stejná jména mi nepřipadá OK :roll: Achjo, poradíte, jestli dát či nedat? Manžel dal jedinou radu, ale se zpožděním, že příště jim nic neříkat :roll:
No a co? Já se taky jmenuju stejně, jako můj bratranec, a nikdo si nás neplete.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19784
31.8.18 18:03
@Anonymní píše:
Jindřich to je :srdce: Ale k příjmení to působí až směšně :oops: :lol:

K jakému příjmení působí směšně Jindřich? Kdyby to byl Tomáš Marný nebo Prokop Buben, tak neřeknu. Ale Jindřich?

Edit: Jo jasně. Jindřich Churý nebo Jindřich Chuchla by bylo blbé. A Jindřich Říha nebo Řeřicha taky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
31.8.18 18:13
@eumedon píše:
No a co? Já se taky jmenuju stejně, jako můj bratranec, a nikdo si nás neplete.

máte i stejné příjmení? Jen tak pro zajímavost - názor neustupovat a dát stejné jméno nerozporuju :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
31.8.18 18:20

Ahoj, IVO je krásné jméno, jmenuje se tak náš syn. Říkáme mu „Ívo“, nijak to nekomolíme. Když jste to jméno vybrali, tak ho dejte. Věřím, že dítě dá rodičům vědět, jak se chce jmenovat. Jeden kluk bude Ivík a druhý kluk může být Ivošek. :mavam: :srdce:

• Citovat
  • Upravit
19784
31.8.18 18:20
@pe-terka píše:
máte i stejné příjmení? Jen tak pro zajímavost - názor neustupovat a dát stejné jméno nerozporuju :think:

Ano, máme stejné jméno i příjmení. Ale jsme různé ročníky. Mám stejné jméno a příjmení, jako můj dědeček, pradědeček, strýc, strýcův syn (tedy můj bratranec) a strýcův vnuk (bratrancův syn). Neměl jsem v tom problém, akorát bratrancův syn má v e-mailové adrese o tečku víc.
Oni po 5 generací drželi stejné jméno a příjmení, já se jmenuju po dědovi.

Příspěvek upraven 31.08.18 v 18:28

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko