Dali byste to jméno?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
1.9.18 13:10
@pe-terka píše:
zakladatelko, ty situaci vnímáš tragicky, máš pocit, že za těchto okolností musíš jméno měnit. Já snažím se téma odlehčit a nabídnout svůj úhel pohledu. Když nad tím protáčíš oči, nezakládej diskuse, co si o tom myslí ostatní.

Nezlob se, ale ty mi připadáš jako malé dítě, nezdá se mi tvůj názor, tak se do mě navezeš :zed: Diskuzi si můžu zakládat jakou chci a nemusím se řídit jenom jednou radou, je jich tu spoustu protichůdných a ty jsi jenom jedna z mnoha.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
1.9.18 13:12
@TRG píše:
Moje fantazie… Právě vyklidila scénu, jak muž přemlouvá předčasné rodící ženu na jméno Ivo, aby vypekl bratra. Popravdě, mám příbuzné, kteří by toho byli schopní a ještě by jim to přišlo vtipné.
:lol: Pobavila jsi :palec:
  • Citovat
  • Upravit
25179
1.9.18 13:18
@Anonymní píše:
Nezlob se, ale ty mi připadáš jako malé dítě, nezdá se mi tvůj názor, tak se do mě navezeš :zed: Diskuzi si můžu zakládat jakou chci a nemusím se řídit jenom jednou radou, je jich tu spoustu protichůdných a ty jsi jenom jedna z mnoha.

vidíš, a já mám naopak pocit, že ses ty navezla do mě. Už tím, že nad mým - slušně podaným - názorem protáčíš oči. Ačkoli jsem ti chtěla pomoci. To je to, co mi vadí. Řid se čím chceš, je mi to úplně fuk. Já bych jméno Ivo přenechala s velkou radostí :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.9.18 13:19
@Eule píše:
Jeeee Ivošek, toho chceme taky! Málo frekventované, netypické jméno… Já mám k němu v záloze jméno Robin, to mi přijde taky velmi hezké…
Určitě radím vybrat jiné, ale teda já bych zuřila neuvěřitelně!!!
Zrovna tohle je jméno který nedává úplně každý a prvně se jim nepozdává a pak ho sami dají? Řekla bych partnerovi ať bratrovi zavolá a zeptá se ho, co to má jako znamenat!!! Zajímalo by mě, jestli by ho dali, kdyby se narodil až po vašem… A víte 100%, že to bude kluk? Fakt mě to mrzí a je mi to líto, neumím si to představit, já už po Ivoškovi toužím několik let a všichni kolem to ví a právě proto by ho nedali, ví, že je to moje vysněné jméno… Ale v okolí teda žádného do 25 let neznám ani…
PS: Co vím tak v celé ČR se jich narodí teď asi 15 za rok, takže velmi málo… Je to od nich vážně podpásovka…

To se mi na tom jméně moc líbilo, že se tak nejmenuje jeden z pěti kluků na hřišti, víc mě to mrzí kvůli manželovi, on si to jméno vyloženě oblíbil. Mně se vždy líbil Jindřich, ale k příjmení to moc nejde, ale jak se tu s mužem bavíme, tak se mu taky začíná líbit a i ten Ilja se nám líbí, tak uvidíme, jak se rozhodneme ;)

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
1.9.18 13:23
@pe-terka píše:
vidíš, a já mám naopak pocit, že ses ty navezla do mě. Už tím, že nad mým - slušně podaným - názorem protáčíš oči. Ačkoli jsem ti chtěla pomoci. To je to, co mi vadí. Řid se čím chceš, je mi to úplně fuk. Já bych jméno Ivo přenechala s velkou radostí :mavam:

Aha, tak uražená ješitnost, že máš pocit (ač mylný), že jsem se do tebe navezla, tak to musíš oplatit stejnou mincí, opravdu dospělé :palec:

• Citovat
  • Upravit
28446
1.9.18 13:25

Dala bych jméno třeba Matěj Ivo ......... nebo Ivo Matěj ......
Většina lidí mu bude říkat jeho prvním jménem nebo jménem, které je naučíte, vy mu doma můžete říkat i jménem pro vás používaným - Ivo. Splníte si jméno Ivo, které jste si „vysnili“ a nebudete celý život koukat, že oni Iva mají a vy ne.

Mám u dcery dvě jména z praktických důvodů a slyší od mala na obě jména. Takže ode mě nemá problém přiběhnout na jméno, které jiní moc nepoužívají.

Však je spousta lidí, co mají přezdívku a slyší na jméno i na přezdívku. Stejně tak slyšíme na jméno nebo na příjmení.

Já bych si své vysněné jméno splnila.

Kdysi jsem prvnímu synovi nedala své vysněné jméno, říkali mi - prý takové jméno :roll: , vždyť každý pes u nás na kopci se tak jmenuje ....... a pak mi to bylo moc, moc líto. No dala jsem ho nakonec dalšímu, ale kdo zaručí, že ještě jednoho syna budete mít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28446
1.9.18 13:26

To Matěj je jen příklad … :D :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
1.9.18 13:48
@Anonymní píše:
Aha, tak uražená ješitnost, že máš pocit (ač mylný), že jsem se do tebe navezla, tak to musíš oplatit stejnou mincí, opravdu dospělé :palec:

ujištuji tě, že s ješitností to nemá co dělat. Ty ses ptala, hned v úvodním příspěvku, cituji :Achjo, poradíte, jestli dát či nedat?
Já ti slušně odpovím, že bych klidně dala, a zdůvodním ti proč. Načeš ty mou odpověd rozporuješ a ještě přihodíš :roll:
Takže si, prosím, srovnej v hlavě, o co ti vlastně jde a uneseš - li i jiný názor, než jak to cítíš..A podle toho se chovej ;)
Mě je to opravdu jedno, kolik Ivošků bude pobíhat po vaší rodině či vsi, navíc ty jsi pro mě naprosto cizí člověk. Jen nechápu tvoji „logiku“ a strategii. A nejsem si jistá, jestli ji vůbec chápeš ty - sama píšeš, že jsi rozhozená.
Měj se hezky a zdravého synka přeji, at už se bude jmenovat jakkoli :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16086
1.9.18 13:54
@Anonymní píše:
To se mi na tom jméně moc líbilo, že se tak nejmenuje jeden z pěti kluků na hřišti, víc mě to mrzí kvůli manželovi, on si to jméno vyloženě oblíbil. Mně se vždy líbil Jindřich, ale k příjmení to moc nejde, ale jak se tu s mužem bavíme, tak se mu taky začíná líbit a i ten Ilja se nám líbí, tak uvidíme, jak se rozhodneme ;)

A co Oldřich? Těch se teď rodí 5× míň než Jindřichů (posledních 20 let se narodilo Oldů v průměru 30-50 ročně, to je jen o fous víc než u Iva). Oldřichovi se dá říkat hezky jako malému (Oldíku, Oldříšku) a pro dospělého chlapa je Olda fajn tvar (a dobře se vyslovuje i s krkolomným příjmením).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
79810
1.9.18 13:54

Jo, dala bych. Co je na tom, že se tak jmenuje už jiné dítě. Propána copak jde o soutěž? Když se mi to jméno líbí, tak klidně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.9.18 14:04
@pe-terka píše:
ujištuji tě, že s ješitností to nemá co dělat. Ty ses ptala, hned v úvodním příspěvku, cituji :Achjo, poradíte, jestli dát či nedat?
Já ti slušně odpovím, že bych klidně dala, a zdůvodním ti proč. Načeš ty mou odpověd rozporuješ a ještě přihodíš :roll:
Takže si, prosím, srovnej v hlavě, o co ti vlastně jde a uneseš - li i jiný názor, než jak to cítíš..A podle toho se chovej ;)
Mě je to opravdu jedno, kolik Ivošků bude pobíhat po vaší rodině či vsi, navíc ty jsi pro mě naprosto cizí člověk. Jen nechápu tvoji „logiku“ a strategii. A nejsem si jistá, jestli ji vůbec chápeš ty - sama píšeš, že jsi rozhozená.
Měj se hezky a zdravého synka přeji, at už se bude jmenovat jakkoli :kytka:

Smajlík kroutící očima patřil na konec toho mého příspěvku a znamenal achjo na tu situaci, že sis ho vztáhla k tomu svému je tvůj problém. A k tomu vytučněnému, mám pocit, že s unášením jiného názoru tady má problém někdo jiný, o tom je přece diskuze ;)

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
1.9.18 14:06
@zrcadlo píše:
A co Oldřich? Těch se teď rodí 5× míň než Jindřichů (posledních 20 let se narodilo Oldů v průměru 30-50 ročně, to je jen o fous víc než u Iva). Oldřichovi se dá říkat hezky jako malému (Oldíku, Oldříšku) a pro dospělého chlapa je Olda fajn tvar (a dobře se vyslovuje i s krkolomným příjmením).

Oldřich je švagr a myslím, že si jméno budou chtít dát oni, nepřijde mi to vhodné, ale jméno se mi taky líbí ;)

• Citovat
  • Upravit
25179
1.9.18 14:07
@Anonymní píše:
Smajlík kroutící očima patřil na konec toho mého příspěvku a znamenal achjo na tu situaci, že sis ho vztáhla k tomu svému je tvůj problém. A k tomu vytučněnému, mám pocit, že s unášením jiného názoru tady má problém někdo jiný, o tom je přece diskuze ;)

upřímně - je mi líto tvé švagrové, ptž jsi dost konfliktní člověk a i na hezké příspěvky reaguješ útočně. Bůh ví, jak to vlastně bylo :mavam: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.9.18 14:10
@inkakřivák píše:
Jo, dala bych. Co je na tom, že se tak jmenuje už jiné dítě. Propána copak jde o soutěž? Když se mi to jméno líbí, tak klidně.

To určitě není soutěž, ale nevadilo by ti to v rodině a třeba i jako babičce, mít 2 vnoučata stejného věku i jména? Moje sestřenice se jmenovaly stejně a babička jim říkala např. Lenko od Honzy, Leni od Petra, přišlo mi to vždy legrační :lol:

• Citovat
  • Upravit
79810
1.9.18 14:11

Nebylo by to na závadu, stačí jméno jenom pozměnit - jednu holku oslovuješ Anička, druhou třeba Anna. Anebo Marie a Maruška, Katka a Kačenka. Když se chce jde všechno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze