Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@Malaga píše:
v tom případě jsem pro Kostíka …Kostík Ivošek
To je nějaký jogurt, ne?
Manžel teď objevil jméno Prokop, tak přibylo další na seznam ![]()
@Anonymní píše:
To je nějaký jogurt, ne?Manžel teď objevil jméno Prokop, tak přibylo další na seznam
Prokop je krásný, chtěla jsem, neproslo. Je mi to furt líto a líbí se mi víc, než to, co jsme dali
@svatecnice píše:
Prokop je krásný, chtěla jsem, neproslo. Je mi to furt líto a líbí se mi víc, než to, co jsme dali
Přijde mi to taky jako osobité jméno a manžel mě pobavil, když jsem se zeptala, jak mu budeme říkat, že jménem přece
Ale Proky? Úplně nevím ![]()
@Anonymní píše:
Přijde mi to taky jako osobité jméno a manžel mě pobavil, když jsem se zeptala, jak mu budeme říkat, že jménem přeceAle Proky? Úplně nevím
Prokop je pěkné, jednoho znám (už dospělého), rodiče a manželka mu říkají Prokope. Když byl malý tak byl někdy Prokůpek.
@Wani píše:Čím víc si ho opakuji, tím víc se mi líbí, takhle jsem přišla na chuť i tomu Ivošovi, nejdřív nic moc, ale potom si mi to zalíbilo, ale nějak vnitřně u mě vede Ilja, z toho jména nemůžu, úplně z něho srší charizma, nebo jak to mám vyjádřit
Prokop je pěkné, jednoho znám (už dospělého), rodiče a manželka mu říkají Prokope. Když byl malý tak byl někdy Prokůpek.
Připomnělo mi to václavák, je tam vlastně sousoší patronů české země - Václav, Ludmila, Vojtěch, Prokop a Anežka…místo Anežky tam původně měl být Ivan (to mi připomíná vašeho Iva)…tak byste jen jednoho „svatého“ vyměnili za jiného ![]()
Bylo by to české jméno a určitě také není nijak hojně dávané…
@Wani píše:
Já znám od mala jednoho pána (dnes už mu je přes 80), kterému se říká Ádo a já si vždy myslela, že je Adam a on je to Adolf.Rodiče byli Němci, asi voliči NSDAP.
Kamarád byl Adolf,už nežije tedy,a ten byl Adolf po otci a dědovi a pradědovi…ono to jméno za to nemůže.Si vemte že třeba Stalin byl Josif což je Josef a co je Josefů okolo a jak oblíbený to jméno je.
Kamarádovi jsme říkali taky Ádo.
@Anna766 píše:
Kamarád byl Adolf,už nežije tedy,a ten byl Adolf po otci a dědovi a pradědovi…ono to jméno za to nemůže.Si vemte že třeba Stalin byl Josif což je Josef a co je Josefů okolo a jak oblíbený to jméno je.
Kamarádovi jsme říkali taky Ádo.
No jeho tatínek Adolf nebyl, všechny syny pojmenovali po významných nacistech. Ale mně šlo spíš o to, že jsem taky dlouhou dobu nevěděla, že jeho jméno je Adolf a ne Adam.
Příspěvek upraven 01.09.18 v 17:30
@Malaga píše:
Koukala jsem do seznamu mužských jmen a zaujala mě jména Kosťa a Míťa …přijdou mi taková legrační, nevím proč … Znáte někoho, kdo se tak jmenuje?
Jeden spolužák od bráchy,tomu se říkalo Kosťo.Ale byla to přezdívka.Jmenoval se totiž příjmením Kostohryz.
@hani28 píše:
Ale ten srpnovy pujde do skoly o rok driv nez zarijovy, bude o rok vys, nebudou spolu ve tride.
a když ten srpnový bude mít s velkou pravděpodobností odklad? ve školce budou spolu, prostě ti kluci se stejným jménem budou žít minimálně do 15 let poblíž sebe, je to malá vesnice
a navíc dítě zakladatelky se narodí jako druhé, tak si všichni budou myslet, že je minimálně divná, když okopíruje jméno bratrance
@Anonymní píše:
Abych to vysvětlila, oni nám to neměli kdy říct, o jménech jsme se bavili minulý víkend v neděli (26.8.), tam jsme se my dozvěděli, že mají vybraného Davida, tak říkám, že je to pěkné jméno Davídek, David, Dejv, pak dotírali, ať řekneme jméno my, manžel nechtěl, ale nakonec jsme řekli, že jsme vybrali Ivo, oni se tomu podivili, že je to divné jméno, manžel vysvětlil, že nám přijde fajn a jednoduché, že mu budeme říkat Ivoš, Ivošek, načež nám švagr odvětil, že je to jak pro hošana, nechtěla jsem to dál řešit, tak jsem jen řekla, že nám to tak nepřijde a líbí se nám. Švagrová-mužova sestra řekla, že to jsou obě pěkný jména a každý má jiný vkus, tím se to uzavřelo. Potom nám nám přišla smska, že ve čtvrtek v noci přišel na svět náš Ivošek, trošku předčasně, ale oba jsou v pořádku a míry. Takže si to nějak nedokážeme vysvětlit, proč najednou dali jméno, které zesměšnili
A máš to potvrzené, že je to fakt Ivo? Je to prostě fakt divný.
@Anonymní píše:
Přijde mi to taky jako osobité jméno a manžel mě pobavil, když jsem se zeptala, jak mu budeme říkat, že jménem přeceAle Proky? Úplně nevím
Prouky! To neznáš? Doktor Prokop Matrace.
@Wani píše:
Já znám od mala jednoho pána (dnes už mu je přes 80), kterému se říká Ádo a já si vždy myslela, že je Adam a on je to Adolf.Rodiče byli Němci, asi voliči NSDAP.
Nebo měli v rodině tradici jména Adolf ještě z doby, kdy si u toho jména každý nevybavil Hitlera
Vlastně je to škoda, že je to jméno tak znehodnocené.
@blobfish píše:
Nebo měli v rodině tradici jména Adolf ještě z doby, kdy si u toho jména každý nevybavil HitleraVlastně je to škoda, že je to jméno tak znehodnocené.
Neměli, na minulé stránce jsem to psala.