Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@smurfka píše:
Chudak musi cely zivot vysvetlovat, jak se pise![]()
Je to tak, stačí, že my musíme říkat pomalu příjmení a někdy i hláskovat, ještě aby i křestní jméno ![]()
Mňo, to já také vlezla z louže pod okap
. Za svobodna jsem řekla své příjmení a hned za tím dodala: „měkké i, dlouhé ó, dlouhé á…Ježíš, jak mě to rozčilovalo
Teď ženám z mé rodiny konečně přestali pizdit cizí příjmení a většina si odebrala koncovku -ová. Takže jim zůstalo dodat "jen“ to „měkké i, dlouhé ó“
Těšila jsem se, že až se vdám, budu mít nové příjmení.
Když jsem se vdala, říkala jsem si, že jsem sice vyvdala dlouhé příjmení, ale nijak komplikované. No zdání klame. Teď se představím a okamžitě dodávám: „d jako David a všechna tři á dlouhá“ ![]()
Křestní jméno mám normální, ale nelíbí se mi v základním tvaru. Zdrobněliny mám hezké, ale přece jen je mi 38 let a když se představuji novým lidem (neoficiálně - někde na čundru nebo na zábavě), tak už mi zdrobnělina nejde přes pusu (a bude to horší, jak budu starší a starší) a své jméno v základním tvaru opravdu ráda nemám. Jiné zdrobněliny vymyslet nejde a k mému věku už je to infantilní…Normálně zvažuju, že se přejmenuju, nebo si vezmu druhé jméno, kdy pro kamarády a rodinu zůstanu ta stará „zdrobnělina“ a pro nové lidi se budu představovat novým jménem.
@Apaji je to složitý s těmi jmény
brácha takhle po letech potkal spolužačku která se jmenovala za svobodna Kaprová a ona radostně oznámila že se vdala a že si polepšila!teď se jmenuje Rybová. ![]()
Asi nějaká „rybí karma“
Pokud má dceru, tak ta aby si nevzala Okouna ![]()
Přečetla bych si hlavně knížku Jméno tvůj osud - abych dítětí ještě nezavařila.
@Apaji píše:
@Anna766Asi nějaká „rybí karma“![]()
Pokud má dceru, tak ta aby si nevzala Okouna
No,nebo Pepu Rybáře ![]()
Ale hele
teď tu přemýšlím jestli ono to nebylo naopak.Jestli se nejmenovala Rybová a po sňatku až Kaprová.No to je jedno,prostě si prohodila takhle zajímavě ta jména.
@Anna766 píše:
@Apaji je to složitý s těmi jménybrácha takhle po letech potkal spolužačku která se jmenovala za svobodna Kaprová a ona radostně oznámila že se vdala a že si polepšila!teď se jmenuje Rybová.
@Anonymní píše:
Přišlo mi, že mají celkem normální vztahy, je pravda, že já si víc rozumím se švagrovými-sestrami muže, než se švagrovou-manželkou od jeho bratra. Jen se zachovali zvláštně ohledně svatby, kdy manžel-tehdy ještě přítel rodině oznámil, že jsme se zasnoubili a kdy zhruba bychom chtěli mít svatbu, pak za necelé dva týdny volal jeho bratr, že se budou brát o měsíc dřív než my, tak si z toho všichni dělali srandu, že to asi musí býtMy měli svatbu celkem netypickou, ani to jako svatba moc nevypadalo, nechtěli jsme to tak hodně tradiční a oni to tam pořád komentovali, to my jsme to měli lepší, protože to bylo takhle a tohle jsme taky vyřešili líp-to jsme se já dozvěděla až po svatbě, nějak jsem to tam nevnímala, chtěla jsem si to užít
Tam mu řekla jeho sestra, ať se uklidní, že oni už to mají za sebou a svatba není žádná soutěž, že teď jsme nevěsta se ženichem my
Ale jinak nevím, že by někdy byl nějaký problém
Mně už tedy tohle jako normální vztahy nepřijde. Evidentně bratr Tvého muže, možná vydatně popostrkován svou manželkou, má neustálou potřebu se svým bratrem soupeřit, předhánět ho, být lepší. Obávám se, že svatba a jméno dítěte je teprve začátek ![]()
Jinak Ti přeju pohodový porod, už se Ti to pořádně blíží. A Jindříšek je fajn, zvolila jsi dobře ![]()
@Anonymní píše:
Jsem trochu rozhozená, tak omluvte případné chyby
Mám za týden termín porodu a stala se nám taková nepříjemnost, švagrová porodila před termínem a dali námi vybrané jméno. Manžel je opravdu naštvaný, když jsme jim říkali, jaké máme vybrané, tak že je divný a takový řeči a oni ho nakonec dají, přitom nám říkali jinéJméno jsme dlouho vybírali a dlouho se nemohli rozhodnout, až manžel přišel s tím pravým a nechce se nám na poslední chvíli měnit, jenže on je to mužův bratr, takže by děti měly naprosto stejná jména i s příjmením a bydlí v nedaleké vsi, kde nemají školku ani školu, takže by spádově patřilo k nám a v rodině taky ve stejnou dobu stejná jména mi nepřipadá OK
Achjo, poradíte, jestli dát či nedat? Manžel dal jedinou radu, ale se zpožděním, že příště jim nic neříkat
Ahoj,
to je mi moc líto, sama jsem hodně přemýšlela nad zvolením jména, hodně jsem ta jména i studovala a koneckonců u mě to byla vždy opravdu láska.
Je to každopádně pěkně hnusné od švagrů, nevím co čekali a jak si mysleli zda to ovlivní vztahy. Ovšem pokud jste vybrali jméno jako Ela, Nela, Ema či Liliana apod.
to je ted v kurzu a prostě to má opravdu hodně lidí.
Neměli jste v záloze nějaké další jméno? Že by jsi sáhla po něm? Nebo prostě to jméno dej a jednou to svému dítěti vysvětlíš, nebo taky vysvětlovat nic nemusíš ![]()
Dej pak vědět, jak to dopadlo ![]()
@Anonymní píše:
Přišlo mi, že mají celkem normální vztahy, je pravda, že já si víc rozumím se švagrovými-sestrami muže, než se švagrovou-manželkou od jeho bratra. Jen se zachovali zvláštně ohledně svatby, kdy manžel-tehdy ještě přítel rodině oznámil, že jsme se zasnoubili a kdy zhruba bychom chtěli mít svatbu, pak za necelé dva týdny volal jeho bratr, že se budou brát o měsíc dřív než my, tak si z toho všichni dělali srandu, že to asi musí býtMy měli svatbu celkem netypickou, ani to jako svatba moc nevypadalo, nechtěli jsme to tak hodně tradiční a oni to tam pořád komentovali, to my jsme to měli lepší, protože to bylo takhle a tohle jsme taky vyřešili líp-to jsme se já dozvěděla až po svatbě, nějak jsem to tam nevnímala, chtěla jsem si to užít
Tam mu řekla jeho sestra, ať se uklidní, že oni už to mají za sebou a svatba není žádná soutěž, že teď jsme nevěsta se ženichem my
No tak teď už mi to vůbec není divný, že dali to vaše jméno, potom co popisuješ se svatbou
takže pozor na to co říkáš, že si chceš třeba koupit nebo pořídit, budou to mít dřív než vy ![]()
@IvaB píše:
Mně už tedy tohle jako normální vztahy nepřijde. Evidentně bratr Tvého muže, možná vydatně popostrkován svou manželkou, má neustálou potřebu se svým bratrem soupeřit, předhánět ho, být lepší. Obávám se, že svatba a jméno dítěte je teprve začátekJinak Ti přeju pohodový porod, už se Ti to pořádně blíží. A Jindříšek je fajn, zvolila jsi dobře
Snažím se s nimi vycházet dobře, nijak je ani neřeším, my se tomu s manželem v soukromí zasmějeme a dál to necháváme být, nemáme s nimi problém. S tou svatbou, my si opravdu mysleli, že to tzv. musí být, takže do toho nikdo nerýpal, když ale nic neoznámili, břicho se nezvětšovalo, tak jsme si mysleli, že mohla potratit, to by nebylo zase tak neobvyklé, ale nikdo se nedovolil zeptat, je to nevhodné. Až teď s tím jménem nám nějak došlo, že to zřejmě tzv. nemuselo být a šlo jen o to soupeření, ale to je jejich věc, jestli mají lepší pocit, tak ať si ho mají, pro nás jméno dítěte není otázka života a smrti
Asi to teď bude zvláštní vztah, manžel je velmi nahněvaný, jak z nás dělali hlupáky, to divadýlko v porodnici bylo opravdu trapné, až se divím, že jsem z toho neporodila ![]()
Jindřich uvidíme, manžel přišel s Ignácem, tak jsem mu řekla, že Nácka nechci
Pořád je ve hře ještě Prokop a Ilja ![]()
@osvc píše:Znám takhle paní, co se jmenovala Srncová a vzala si Jelena, tenkrát se tomu hodně smáli i oni sami
Ale nechat si dvě příjmení Srncová-Jelenová nebo Kaprová-Rybová to by potom pobavily kdekoho
Znám kolegy učitele v jedné nejmenované ZŠ…Knedlíková a Vomáčka.Svět tropí vtipy. ![]()
@Anna766 píše:
Znám kolegy učitele v jedné nejmenované ZŠ…Knedlíková a Vomáčka.Svět tropí vtipy.
Přišlo mi, že mají celkem normální vztahy, je pravda, že já si víc rozumím se švagrovými-sestrami muže, než se švagrovou-manželkou od jeho bratra. Jen se zachovali zvláštně ohledně svatby, kdy manžel-tehdy ještě přítel rodině oznámil, že jsme se zasnoubili a kdy zhruba bychom chtěli mít svatbu, pak za necelé dva týdny volal jeho bratr, že se budou brát o měsíc dřív než my, tak si z toho všichni dělali srandu, že to asi musí být
My měli svatbu celkem netypickou, ani to jako svatba moc nevypadalo, nechtěli jsme to tak hodně tradiční a oni to tam pořád komentovali, to my jsme to měli lepší, protože to bylo takhle a tohle jsme taky vyřešili líp-to jsme se já dozvěděla až po svatbě, nějak jsem to tam nevnímala, chtěla jsem si to užít