Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@Malaga píše:
A jak to celé vnímá po té návštěvě manžel?
Manžel je z toho rozčarován a nechápe ![]()
@smurfka píše:
JAK říkám..bych se na to vyprdla a dala to které jsem měla připravené..tedy Ivo, případně Ivan.
mě osobně by stejné jména v rodině nevadili..to je samé..no to nemůžu dát, to má kamarádka, no to nemůžu dát, to má soused, no to nemůžu dát, do má bůh ví kdo..co je mi po tom. to bych nemohla dát žádné jméno a ohlížet se na jiné..? je to tvoje dítě, vaše..dejte to, co chcete vy, ale jak vidím z diskuze tak jste vyměkli a hledáte jiné
Asi je to tak, že jsme vyměkli, ale mně už se to jméno i přestalo líbit, ani nevím, čím to je, ale jak jsem se tam včera na něj dívala a říkali mu Ivošku, najednou mi to přišlo jako zvláštní jméno ![]()
@TRG píše:
Tak to máme stejný problém.Já kdybych napsala to svoje, není pochyb, přesně by si mě někdo dohledal. I moje číslo by díky mojí práci našel. To fakt nechceš.
Hledala jsem to na webu nasejmena.cz a tam je to opravdu jen v našem okolí a jmenuje se tak do 15 lidí ![]()
@Anonymní píše:
Píši až dnes, v porodnici jsme byli, ale včera se mi udělalo tak špatně, že jsem celý den prospalaManžel tam suverénně nakráčel, že se jdeme podívat na toho jejich hošana Ivoše, švagr hned vystartoval, ať si nechá ty kecy
Muž se zeptal, proč nemají Davídka, jak chtěli a švagr na to, že se ještě dívali do kalendáře a zalíbil se jim Ivo a dělal hloupého, že nevěděli, že to my mysleli vážně, bylo to trapný
Ráno jsem byla v knihovně, tak listuji a snad to ani do porodu nestihnu všechno projít
hnus chování..i kdyby nevěděli že to myslíte važně tak vezmu zvednu telefon a zavolám..zda to jméno fakt chcete dát nebo ne…a dělat ze sebe kreténi..co jim na to řekla segra ? Jak jsi tady psala že ta byla tež v šoku když věděli že to jméno chcete dát vy
@debra.morgan píše:
ja si to myslelaco treba Tom, to je takove neutralni a jednoduche…ale asi to tu už padlo…
Tomáš se mi nelíbí, je jich tady hodně a nebyl by to Tom, ale byl by to Tom-ne-Tomáš, kamarádka byla celý život Michala-bez-e, v dospělosti si to změnila na Michaelu, už toho měla dost ![]()
@smajlik345 píše:Švagrová z toho nemůže víc než my a svého bratra pořádně sjela, že by se měl začít chovat dospěle, když už má dítě a ne jako vždy být rozmazleným frackem, který se potřebuje rovnat svému staršímu bráchovi
hnus chování..i kdyby nevěděli že to myslíte važně tak vezmu zvednu telefon a zavolám..zda to jméno fakt chcete dát nebo ne…a dělat ze sebe kreténi..co jim na to řekla segra ? Jak jsi tady psala že ta byla tež v šoku když věděli že to jméno chcete dát vy
@Anonymní píše:
Tomáš se mi nelíbí, je jich tady hodně a nebyl by to Tom, ale byl by to Tom-ne-Tomáš, kamarádka byla celý život Michala-bez-e, v dospělosti si to změnila na Michaelu, už toho měla dost
mame Toma v rodině a nikdo mu Tomáši neříká
říká se mu Tome, když byl malej tak Tomiku…ale kdyz se ti to nelibi, tak je to stejne fuk… ![]()
@Anonymní píše:
Píši až dnes, v porodnici jsme byli, ale včera se mi udělalo tak špatně, že jsem celý den prospalaManžel tam suverénně nakráčel, že se jdeme podívat na toho jejich hošana Ivoše, švagr hned vystartoval, ať si nechá ty kecy
Muž se zeptal, proč nemají Davídka, jak chtěli a švagr na to, že se ještě dívali do kalendáře a zalíbil se jim Ivo a dělal hloupého, že nevěděli, že to my mysleli vážně, bylo to trapný
Ráno jsem byla v knihovně, tak listuji a snad to ani do porodu nestihnu všechno projít
Přeji, ať se vám podaří vybrat to správné jméno! Obdivuji za přístup, možná, že to tak vážně mělo být… Snad vyberete ještě lepší jméno ![]()
@smurfka nepovažuji to za vyměknutí, že chtějí dát jiné jméno… prostě jsou to rozumní lidé… Už tak je Ivošů málo, i se stejným příjmením by byli jen 2 v republice a ze stejné rodiny a stejně staří? Jak by se na ně všichni koukali? Stejně by řekli, že to zakladatelka měla změnit, když se tenhle narodil dřív, tak to prostě je! Určitě vyberou i jiné moc hezké jméno… A věřím, že budou víc spokojeni než s původním Ivošem ![]()
Super, zakladatelko, díky za ukončení, vlastně to dopadlo dobře
jen teda asi ty vztah budou chvíli divný. Přeji pěkný porod a zdrave miminko ![]()
@Anonymní píše:
A to do teď měli vztahy dobré? Mně chování švagra přijde úplně na pěst. Pročetla jsem celou diskuzi a po té eskapádě s nimi bych to jméno už ani nechtěla… U nás v rodině velmi stáli o stejné jméno, které už někdo má. I když šlo o dospělého chlapa, tak se ten pár šel zeptat, zda by to jeho rodině nevadilo, když pojmenují stejně… OK, chtěli Ivo, to jméno dali, to bych asi ještě překousla. Ale to následné divadýlko, kdy z tebe a manžela dělají blbce, by mě už urazilo natolik, že by u mě asi skončili, dokud by nepřišli s pořádnou omluvou.
@Eule no vidíš..já to za vyměknutí považuji..měla jsem vysněné jméno a nedám ho, protože ho dal někdo jiný.. ![]()
to tady je v diskuzích furt..nedám protože to je pes od sousedů, nedám protože ho má kamarádka, nedám protože to byl můj bývalí..
Pokud se jim jméno líbí mají ho dát a je to..co je mi po ostatních
Ale jestli už se rozhodli, tak at najdou něco jiného no..Já bych teda nedala Ivoše ani normálně ( připadá mi to změkčelé, tak pro homosexuála ), ale kdyby se mi líbilo jméno dala bych ho i přes to, že by ho měl někdo v rodině..Je fakt že mi se se sestrou, bráchou a švagryní zas tak nevídáme, tak by to nebyl problém, kdyby měli děti stejná jména. Na ty rodinné sešlosti párkrát za rok, by se to dalo..a můžou na něho volat nějakou přezdívkou…kterou si stejně jako malému dítěti vytvoří
To je správný přístup
. Také už jsem byla častokrát v životě naštvaná, proč se mi ta věc děje a až časem jsem pochopila, že to tak prostě mělo být.
@smurfka píše:
@Eule no vidíš..já to za vyměknutí považuji..měla jsem vysněné jméno a nedám ho, protože ho dal někdo jiný..
to tady je v diskuzích furt..nedám protože to je pes od sousedů, nedám protože ho má kamarádka, nedám protože to byl můj bývalí..Pokud se jim jméno líbí mají ho dát a je to..co je mi po ostatních
Ale jestli už se rozhodli, tak at najdou něco jiného no..Já bych teda nedala Ivoše ani normálně ( připadá mi to změkčelé, tak pro homosexuála ), ale kdyby se mi líbilo jméno dala bych ho i přes to, že by ho měl někdo v rodině..Je fakt že mi se se sestrou, bráchou a švagryní zas tak nevídáme, tak by to nebyl problém, kdyby měli děti stejná jména. Na ty rodinné sešlosti párkrát za rok, by se to dalo..a můžou na něho volat nějakou přezdívkou…kterou si stejně jako malému dítěti vytvoří
Mě to jako vyměknutí nepřijde.Jméno bych nedala už kvuli tomu chlapečkovi.Byt Ivoš tenaten 2 celý život,v rodině,v okolí,to fak bych mu neudělala.
Neřeknu mít vysněné jméno a dát ho i když ho dala zrovna sousedka,kolegyně nebo známá.
Ale mít v rodině dva naprosto stejně staré Karly Nováky např.to je fakt blbý.
Aspoň za mě.
Ber to jako znamení, že to jméno to být nemělo a že se synek chce jmenovat jinak
. Výmluva švagrovců je fakt mimo, udělali to schválně a určitě jsou radostní, že porodila dřív než ty a jméno vám vyfoukli. Já bych jim fakt řekla, že to jméno jsme vybrané neměli, jen jsme ho plácli, že máme dávno vybrané úplně jiné
.Ale že si pověrčivá a dokud není dítě na světě, tak jste ho nechtěli říct a řekli jste místo něho Ivo
.
Ten malý za to nemůže
Ale opravdu nechápeme