Dali byste to jméno?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
1.9.18 15:32
@Wani píše:
Jo jde, Juraj se používá zejména na Slovensku (nemají ř :lol: ).

Tak Juraj je celkem známe, Kukura i Herz, ale Jura jsem opravdu netušila :lol:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
1.9.18 15:34
@Wani píše:
Jirko už jsem dobrých 10 let nikomu neřekla. :lol: Buď oslovuji plným jménem Jiří nebo Juro, bydlím na Moravě, tady se používá zejména Jura jako oslovení.

My říkáme bráchovi Jířo, ani už nevím proč :lol:

• Citovat
  • Upravit
10026
1.9.18 15:34
@Anonymní píše:
Tak Juraj je celkem známe, Kukura i Herz, ale Jura jsem opravdu netušila :lol:

Já jsem Juru chtěla pro syna, ale muž z určitých důvodů nechtěl. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
79821
1.9.18 15:35
@Anonymní píše:
Tak Juraj je celkem známe, Kukura i Herz, ale Jura jsem opravdu netušila :lol:

To jsou oba Slováci, tak proto.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.9.18 15:37
@inkakřivák píše:
To jsou oba Slováci, tak proto.

To vím ;)

• Citovat
  • Upravit
26747
1.9.18 15:42
@TRG píše:
Mému zlomyslnému „já“ se líbí nejvíc varianta dát jiné jméno a ještě před tím, než si to s těmi povedenými příbuznými vyříkám, jim říct: „Vy jste fakt dali Iva? To jako kvůli nám? My si dělali srandu, bylo to to nejblbější jméno, které jsme narychlo vymysleli. Ilju chceme už dlouho. To je trapas…“ Už to tu někdo navrhoval.

hi hi :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148289
1.9.18 15:47

S nami vyrůstal kluk co měl rodiče Němce,ale narodil se v Čechách,chodil tu do školy…jmenoval se Jörg,říkali jsme mu všichni Juro,slyšel na to,Jörgu se nám prostě vyslovalo moc těžko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.9.18 15:55
@Anna766 píše:
S nami vyrůstal kluk co měl rodiče Němce,ale narodil se v Čechách,chodil tu do školy…jmenoval se Jörg,říkali jsme mu všichni Juro,slyšel na to,Jörgu se nám prostě vyslovalo moc těžko.

Dědův bratr byl Slávek, nikdo mu jinak neřekl, Slávku, Slávo a až když zemřel, tak jsem se na parte dočetla, že se jmenoval Vlastislav, jsem nejdřív nechápala 8o

• Citovat
  • Upravit
5950
1.9.18 15:59
@Anonymní píše:
Nechápu, jak to myslíš? 8o Oni nám řekli, že si vybrali jméno David, protože věděli, že my chceme dát Iva, i když to vědět nemohli, protože my jim jméno říkali jako druzí? A jestli sis nevšimla, já tady nevyšiluji, jen se ptám na názory, jestli by jméno ostatní dali nebo ne :nevim: Jediné, co mi na tom vadí a nějak nechápu, že se jménu vlastně posmívali, že je jak pro hošana a potom ho sami dají 8o

Myslela jsem to tak, že vybrali jméno Ivo, protože se jim třeba zalíbilo víc než David, a pak se vám to báli říct, proto ty tanečky kolem. Jinak si to taky neumím vysvětlit. Já bych Ivo klidně dala, ale Ilja je taky moc pěkné jméno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.9.18 16:00
  • Citovat
  • Upravit
10026
1.9.18 16:04
@Anonymní píše:
Dědův bratr byl Slávek, nikdo mu jinak neřekl, Slávku, Slávo a až když zemřel, tak jsem se na parte dočetla, že se jmenoval Vlastislav, jsem nejdřív nechápala 8o

Já znám od mala jednoho pána (dnes už mu je přes 80), kterému se říká Ádo a já si vždy myslela, že je Adam a on je to Adolf. :lol: Rodiče byli Němci, asi voliči NSDAP. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10026
1.9.18 16:08
@Anonymní píše:
Tohle jméno nemá chybu :mrgreen: https://www.nasejmena.cz/nj/cetnost.php?…
:mrgreen: Jako přezdívka dobrý.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.9.18 16:12
@blobfish píše:
Myslela jsem to tak, že vybrali jméno Ivo, protože se jim třeba zalíbilo víc než David, a pak se vám to báli říct, proto ty tanečky kolem. Jinak si to taky neumím vysvětlit. Já bych Ivo klidně dala, ale Ilja je taky moc pěkné jméno.

Abych to vysvětlila, oni nám to neměli kdy říct, o jménech jsme se bavili minulý víkend v neděli (26.8.), tam jsme se my dozvěděli, že mají vybraného Davida, tak říkám, že je to pěkné jméno Davídek, David, Dejv, pak dotírali, ať řekneme jméno my, manžel nechtěl, ale nakonec jsme řekli, že jsme vybrali Ivo, oni se tomu podivili, že je to divné jméno, manžel vysvětlil, že nám přijde fajn a jednoduché, že mu budeme říkat Ivoš, Ivošek, načež nám švagr odvětil, že je to jak pro hošana, nechtěla jsem to dál řešit, tak jsem jen řekla, že nám to tak nepřijde a líbí se nám. Švagrová-mužova sestra řekla, že to jsou obě pěkný jména a každý má jiný vkus, tím se to uzavřelo. Potom nám nám přišla smska, že ve čtvrtek v noci přišel na svět náš Ivošek, trošku předčasně, ale oba jsou v pořádku a míry. Takže si to nějak nedokážeme vysvětlit, proč najednou dali jméno, které zesměšnili :nevim:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
1.9.18 16:15
@Wani píše:
Já znám od mala jednoho pána (dnes už mu je přes 80), kterému se říká Ádo a já si vždy myslela, že je Adam a on je to Adolf. :lol: Rodiče byli Němci, asi voliči NSDAP. :mrgreen:

Taky dobrý :lol: Znám Adolfa a tomu se neřekne jinak než Dolfa a taky jsem dlouho nevěděla, nebo nedošlo mi, že je to Adolf :roll: :lol:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
1.9.18 16:18
@Wani píše: :mrgreen: Jako přezdívka dobrý.

Zajímalo by mě, jestli by to prošlo i dnes, jmenovat se Fofo,smíchy nemůžu :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze

Poradna porodní asistence