Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@inkakřivák píše:
Nebylo by to na závadu, stačí jméno jenom pozměnit - jednu holku oslovuješ Anička, druhou třeba Anna. Anebo Marie a Maruška, Katka a Kačenka. Když se chce jde všechno.
A jak bys to řešila u nás? Jeden jenom Ivo, druhý Ivošku? Napadlo mě, že bych to před manželovou mamkou nadhodila a viděla bych reakci, jestli do té doby neporodím ![]()
@Anonymní píše:
Nojo, takže vybrat jiné, taky jsem si to říkala, budou ve stejné školce i škole, potom u prarodičů a který?Ono se líbilo hlavně mužovi, ten si pořád nějak nemohl rozhodnout a vybral Ivo, máme krkolomné příjmení a jméno se k tomu hodí. Neříkali jsme jim ještě nic, malý se narodil teprve včera večer a jen posílali sms, tak jsme na to s mužem koukali jenom s otevřenou pusou
Naštvala bych se pěkně,je to od nich hnusný a to jméno bych asi nezměnila.Mimochodem,muj manžel je Ivo a zrovna včera jsme se taky bavili o jménech a on povídá,co kdyby se jemnovalo po mě,Ivo,a já že žádným případě,mě se totiž to jméno nelíbí ![]()
Rozhodně bych tu do zakladatelky nerypala. Moc dobře si vzpomínám jaká to u mě byla kolem porodu hormonální jízda. Situace by nebyla příjemná asi pro nikoho. Přeci jen už jde minimálně o ten princip že? Myslím, že to bere ještě dobře. My také vybírali méně časté jméno, protože jméno podle mě plní především rozlišovací funkci a kdyby ho někdo vyfoukl, tak to obrecim. Ale jiné jmeno bych dala každopádně.
@Anonymní píše:
A jak bys to řešila u nás? Jeden jenom Ivo, druhý Ivošku? Napadlo mě, že bych to před manželovou mamkou nadhodila a viděla bych reakci, jestli do té doby neporodím
Klidně bych říkala oběma Ivošku, však proč ne? A třeba budou mít nějakou výraznou vlastnost a budou mít brzo přezdívky. Je to prostě hloupost a nesmysl, taková věc.
@inkakřivák píše:
Klidně bych říkala oběma Ivošku, však proč ne? A třeba budou mít nějakou výraznou vlastnost a budou mít brzo přezdívky. Je to prostě hloupost a nesmysl, taková věc.
Mě to jako nesmysl nepřijde hele.Dvě děti,stejné jméno,příjmení,věk…dost na hlavu.
Já bych dala jiné.
Zakladatelko když ne Jindřich tak Jiří?Když ne Ivo tak Egon,Igor,Ivor,nebo je to pro tebe už velká divočina?
Nedala bych stejné jméno ani náhodou! Ale hodně by mě to naštvalo a dávala bych si na švagrovce pozor, evidentně s vámi mají nějaký problém. Možná bych si v porodnici rýpla - tak budeme mít v rodině dva Ivošky, to bude paráda, co?
Mému zlomyslnému „já“ se líbí nejvíc varianta dát jiné jméno a ještě před tím, než si to s těmi povedenými příbuznými vyříkám, jim říct: „Vy jste fakt dali Iva? To jako kvůli nám? My si dělali srandu, bylo to to nejblbější jméno, které jsme narychlo vymysleli. Ilju chceme už dlouho. To je trapas…“ Už to tu někdo navrhoval.
Asi nakonec vyhraje Ilja, připadá mi to jako velmi osobité jméno a pro herce Ilju Racka jsem měla vždy slabost, ten jeho krásný hlas
Pomalu se mi to začíná líbit víc než ten Ivo ![]()
@Anna766 píše:
Mě to jako nesmysl nepřijde hele.Dvě děti,stejné jméno,příjmení,věk…dost na hlavu.
Já bych dala jiné.
Zakladatelko když ne Jindřich tak Jiří?Když ne Ivo tak Egon,Igor,Ivor,nebo je to pro tebe už velká divočina?
Mně taky ne, nechtěla bych mít v blízkém příbuzenstvo stejné jméno, které jsem navíc chtěla dát, protože je v ČR méně časté, tak aby neměl jmenovce.
S mužem jsme z toho důvodu neříkali nikomu jména do porodu, taky jsme měli vybrané nepopulární jména.
Klidně bych dala toho Jindřicha, to je nádherné jméno.
To samé Jiří či rovnou Jura/Juraj.
@Anna766 píše:
Já bych dala jiné.
Jiří se v naší rodině vyskytuje hojně, takže to by se taky moc neodlišil
Egon a Ivor je už na mě divočina, Igor se mi moc nelíbí a měl by svátek celkem brzy, je 1.října, tak by to nebylo ani měsíc od sebe, na to my taky trochu hledíme ![]()
@K92 píše:
Rozhodně bych tu do zakladatelky nerypala. Moc dobře si vzpomínám jaká to u mě byla kolem porodu hormonální jízda. Situace by nebyla příjemná asi pro nikoho. Přeci jen už jde minimálně o ten princip že? Myslím, že to bere ještě dobře. My také vybírali méně časté jméno, protože jméno podle mě plní především rozlišovací funkci a kdyby ho někdo vyfoukl, tak to obrecim. Ale jiné jmeno bych dala každopádně.
Mně na tom vadí nejvíc 2 věci, že se tomu jménu posmívali, a že už jsem jméno brala jako vyřešené a uzavřené, nemám moc ráda něco řešit na poslední chvíli ![]()
@Anonymní píše:
Mně na tom vadí nejvíc 2 věci, že se tomu jménu posmívali, a že už jsem jméno brala jako vyřešené a uzavřené, nemám moc ráda něco řešit na poslední chvíli
No je fakt, že vybrat jméno není jen tak a když už se ti to podaří, tak oni tě takhle vypečou, ještě po těch jejich komentářích
. Asi bych s nima měla velkej problém. Ale řekni si, že všechno zlý je k něčemu dobrý, vezmi si Knappovou a určitě nějaké hezké jméno vybereš ![]()
Nemám slov, bůhví, jak to bylo
Na hezké příspěvky? Tak to jo