Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@Anonymní píše:
Jindřich to jeAle k příjmení to působí až směšně
![]()
Jestli je to
, tak dej Jindřich. To je krásné jméno. My máme typicky české příjmení a syn je Damián. Pro někoho taky zvláštní, pro nás
![]()
@eumedon píše:
Ano, máme stejné jméno i příjmení. Ale jsme různé ročníky. Mám stejné jméno a příjmení, jako můj dědeček, pradědeček, strýc, strýcův syn (tedy můj bratranec) a strýcův vnuk (bratrancův syn). Neměl jsem v tom problém, akorát bratrancův syn má v e-mailové adrese o tečku víc.
tak to už je dobrá divočina
A máš - li syna (nebo budeš - li mít), podržíš tradici? ![]()
@pe-terka píše:
tak to už je dobrá divočinaA máš - li syna (nebo budeš - li mít), podržíš tradici?
Mám dceru a další dítě mít nebudu.
Ale ta druhá větev drží stejné jméno a příjmení po 5 generací. A žijí v místě, kde naše rodina žila přinejmenším od 80. let 17. století (nejstarší záznam v matrice, který brácha o ní našel, je z roku 1685).
@guineapig
Já věřím, že vše je tak, jak má být. Netřeba se rozčilovat a trápit.
Anonymní: Sežeň knihu od Knappové, v kalendáři je zlomeček jmen. ![]()
Jméno stejné bych nedala a naštvání manžela naprosto chápu.
Nastvalo by me to hodne, ale stejne jmeno bych nedala, v blizke rodine mi to prijde blbe, i v te skolce. Navic, tim ze se vas syn se narodi az jako druhy, tak by si vetsina lidi myslela, ze se opicis ty po svagrove a tezko budes kazdemu na potkani vysvetlovat, jak to bylo.
@novomamča píše:
Kvůli tomu, že bydlíte blízko a budou chodit do stejné školky a školy, tak bych zvolila jiné jméno nebo aspoň přidala ještě jedno, že by mělo dvě křestní jména a tím pádem by mohlo zůstat i to, které se vám tolik líbilo.
Přesně, to mě také napadlo.
@eumedon píše:
Mám dceru a další dítě mít nebudu.
Ale ta druhá větev drží stejné jméno a příjmení po 5 generací. A žijí v místě, kde naše rodina žila přinejmenším od 80. let 17. století (nejstarší záznam v matrice, který brácha o ní našel, je z roku 1685).
u nás se též jedno jméno drží ve dvou liniích, v podstatě ve třech. Můj muž „předal“ jméno našemu synovi, můj bratranec se jmenuje shodou okolností stejně a jeho syn taktéž. Uvidíme, bude - li to pokračovat, kluci jsou mladí. A ted si vybavuji, že bratrancův bratranec z otcovy strany (který už není můj příbuzný) se jmenuje taky stejně. Takže ano, i to je případ, kdy mají bratranci stejné jméno - tito ale jiné příjmení.
Zajimalo by me, co na to svagr se svagrovou. Jestli pocitaji s tim, ze se deti budou jmenovat stejne nebo cekaji, ze vyberete jine jmeno. ![]()
Nedala bych stejné jméno, nechtěla bych, aby se moje dítě jmenovalo jako dítě takovýhle ![]()
@Bídžej píše:
Jestli je to, tak dej Jindřich. To je krásné jméno. My máme typicky české příjmení a syn je Damián. Pro někoho taky zvláštní, pro nás
![]()
Souhlasim. Jindrich jde klidne k cizimu krkolomnemu prijmeni. Nevidela bych v tom problem.
Dala bych to, co jsem původně vybrala.
Kdyby šlo třeba o nevlastní bratry, asi bych přemýšlela o jiném, ale bratranci? …vůbec bych neváhala.
@Terezxx ale tady jde o to, že ti bratranci spolu budou chodit do školky i do školy, ty děti by s tím měly spoustu nepříjemností, proto radíme jiné jméno
No tenhle podraz by byl asi pro mě důvod pro zpřetrhání rodinných vazeb … ![]()
jméno bych zkusila najít jiné, ale kdyby se nepovedlo, tak bych dala stejné.....