Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@Anonymní píše:
Jsem trochu rozhozená, tak omluvte případné chyby
Mám za týden termín porodu a stala se nám taková nepříjemnost, švagrová porodila před termínem a dali námi vybrané jméno. Manžel je opravdu naštvaný, když jsme jim říkali, jaké máme vybrané, tak že je divný a takový řeči a oni ho nakonec dají, přitom nám říkali jinéJméno jsme dlouho vybírali a dlouho se nemohli rozhodnout, až manžel přišel s tím pravým a nechce se nám na poslední chvíli měnit, jenže on je to mužův bratr, takže by děti měly naprosto stejná jména i s příjmením a bydlí v nedaleké vsi, kde nemají školku ani školu, takže by spádově patřilo k nám a v rodině taky ve stejnou dobu stejná jména mi nepřipadá OK
Achjo, poradíte, jestli dát či nedat? Manžel dal jedinou radu, ale se zpožděním, že příště jim nic neříkat
No to by mě teda nakrklo
a hlavně by mě nenapadlo to jméno dát, kdyby mi ho příbuzní sdělili, že mají vybrané pro své dítě.
My jsme měli ve třídě dva kluky stejného jména a to jsme byli tři třídy, nevím proč jednoho nedali do jiné třídy, ale to je jedno. Rozlišovali jsme je místem bydliště…naštěstí každý bydlel v jiném městě
příbuzní nebyli
@Gita17 píše:
Ja by som im napisala po porode sms kde by som dala povodne/rovnake meno ako maju oni![]()
ale bol by to len vtip aby som ich nastvala kym zistia pravdu
![]()
Díky za radu, to uděláme
Buď pošleme bratrovo jméno, nebo že máme taky Ivoška ![]()
@Anonymní píše:
Nojo, takže vybrat jiné, taky jsem si to říkala, budou ve stejné školce i škole, potom u prarodičů a který?Ono se líbilo hlavně mužovi, ten si pořád nějak nemohl rozhodnout a vybral Ivo, máme krkolomné příjmení a jméno se k tomu hodí. Neříkali jsme jim ještě nic, malý se narodil teprve včera večer a jen posílali sms, tak jsme na to s mužem koukali jenom s otevřenou pusou
A nemohli si udělat legraci oni z vás, když to víte jen ze SMSky? Blbou, ale legraci? Nebo už to máte potvrzené i od babičky třeba?
@Anonymní píše:
No, oni nám řekli jejich vybrané jako první a já řekla, že je to pěkné, pak dotírali, co dáme my, tak jim ho muž v klidu řekl, když měli vybrané jiné a oni to je divný jméno a jak mu budete říkat, to je jak pro hošánka a pak ho dají, proto asi muž zuří
Jo je to trapné, opravdu bych si na ní příště dala pozor
@Bubla_Bučková píše:
s milým úsměvem ohlásit, že Ivoškove budou v rodině 2![]()
Díky. Už mi to bylo sděleno. Ivů není na světě nikdy dost, takže fandím v prosazení jména.
Hlavně to zdraví a slušné vychování.
@Anonymní píše:
No, oni nám řekli jejich vybrané jako první a já řekla, že je to pěkné, pak dotírali, co dáme my, tak jim ho muž v klidu řekl, když měli vybrané jiné a oni to je divný jméno a jak mu budete říkat, to je jak pro hošánka a pak ho dají, proto asi muž zuří
Nedivím se, že jste naštvaní, ale stejné jméno bych tedy nedala. Jako alternativa mě napadl Ivan nebo Jan. A znám dokonce 3 sourozence, kteří syny pojmenovali po dědečkovi. Takže měli v rodině 3 kluky se stejným jménem, stejného věku a věčně se ptali kterej Pepíček?
@IvaB píše:
Jan, Oto/Ota, Vít - pro mě je použitelný tak akorát Vít
V rodině to je samý Jan a Vítka má pár měsíců kamarádka-sousedka, tak to by bylo divný. Oto/Ota nezní špatně, zkusím navrhnout
Jen teda asociace Otík z Vesničko má středisková ![]()
@Anonymní píše:
V rodině to je samý Jan a Vítka má pár měsíců kamarádka-sousedka, tak to by bylo divný. Oto/Ota nezní špatně, zkusím navrhnoutJen teda asociace Otík z Vesničko má středisková
Napadl mě Dan. Ale je fakt, že jméno by mělo souznít s příjmením, tak nevím, jestli by se hodilo.
@IvaB píše:
A nemohli si udělat legraci oni z vás, když to víte jen ze SMSky? Blbou, ale legraci? Nebo už to máte potvrzené i od babičky třeba?
Už volala mužova mamka, jestli pojedeme s nimi za malým Ivoškem a oni nejsou typy na takový vtípky, ale kéž by to tak bylo ![]()
@Anonymní píše:
V rodině to je samý Jan a Vítka má pár měsíců kamarádka-sousedka, tak to by bylo divný. Oto/Ota nezní špatně, zkusím navrhnoutJen teda asociace Otík z Vesničko má středisková
Podle jmen kamaradek bych se nerozhodovala, kamaradce bych duvod vysvetlila, ta se snad zlobit nebude. Pokud se vam Vitek libi, klidne bych ho dala.
Příspěvek upraven 31.08.18 v 15:47
Vzhledem k tomu, jak my horko těžko nějaké jméno vymysleli, aby se nám oběma líbilo, tak bych ho asi dala. A přidala bych k němu druhé.
Dala bych jmeno, ktere jsme vybrali. Vzdyt pokud je jeden srpnovy a druhy zarijovy, tak ten srpnovy pujde do skolky/skoly o rok drive a nebudou spolu ve stejnem rocniku.
@Peggi píše:
A jaké jméno měli původně vybrané oni?
Nám říkali David, takže úplně jiné jméno, žádná podobnost ![]()
Nebo Aleš je hezke a kratke. A Ivošek a Alešek mi prijde i jako podobny typ jmena.