Dali byste to jméno?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
496
31.8.18 15:39
@Anonymní píše:
Jsem trochu rozhozená, tak omluvte případné chyby :oops:
Mám za týden termín porodu a stala se nám taková nepříjemnost, švagrová porodila před termínem a dali námi vybrané jméno. Manžel je opravdu naštvaný, když jsme jim říkali, jaké máme vybrané, tak že je divný a takový řeči a oni ho nakonec dají, přitom nám říkali jiné :zed: Jméno jsme dlouho vybírali a dlouho se nemohli rozhodnout, až manžel přišel s tím pravým a nechce se nám na poslední chvíli měnit, jenže on je to mužův bratr, takže by děti měly naprosto stejná jména i s příjmením a bydlí v nedaleké vsi, kde nemají školku ani školu, takže by spádově patřilo k nám a v rodině taky ve stejnou dobu stejná jména mi nepřipadá OK :roll: Achjo, poradíte, jestli dát či nedat? Manžel dal jedinou radu, ale se zpožděním, že příště jim nic neříkat :roll:

No to by mě teda nakrklo :-( a hlavně by mě nenapadlo to jméno dát, kdyby mi ho příbuzní sdělili, že mají vybrané pro své dítě.
My jsme měli ve třídě dva kluky stejného jména a to jsme byli tři třídy, nevím proč jednoho nedali do jiné třídy, ale to je jedno. Rozlišovali jsme je místem bydliště…naštěstí každý bydlel v jiném městě :-D příbuzní nebyli

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
31.8.18 15:39
@Gita17 píše:
Ja by som im napisala po porode sms kde by som dala povodne/rovnake meno ako maju oni :cert: :cert: ale bol by to len vtip aby som ich nastvala kym zistia pravdu :cert: :cert:

Díky za radu, to uděláme :palec: Buď pošleme bratrovo jméno, nebo že máme taky Ivoška :lol:

• Citovat
  • Upravit
6759
31.8.18 15:41
@Anonymní píše:
Nojo, takže vybrat jiné, taky jsem si to říkala, budou ve stejné školce i škole, potom u prarodičů a který? :roll: Ono se líbilo hlavně mužovi, ten si pořád nějak nemohl rozhodnout a vybral Ivo, máme krkolomné příjmení a jméno se k tomu hodí. Neříkali jsme jim ještě nic, malý se narodil teprve včera večer a jen posílali sms, tak jsme na to s mužem koukali jenom s otevřenou pusou :cert:

A nemohli si udělat legraci oni z vás, když to víte jen ze SMSky? Blbou, ale legraci? Nebo už to máte potvrzené i od babičky třeba?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1831
@Anonymní píše:
No, oni nám řekli jejich vybrané jako první a já řekla, že je to pěkné, pak dotírali, co dáme my, tak jim ho muž v klidu řekl, když měli vybrané jiné a oni to je divný jméno a jak mu budete říkat, to je jak pro hošánka a pak ho dají, proto asi muž zuří :cert:

Jo je to trapné, opravdu bych si na ní příště dala pozor

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1935
@Bubla_Bučková píše:
s milým úsměvem ohlásit, že Ivoškove budou v rodině 2 :mrgreen: :pankac:

Díky. Už mi to bylo sděleno. Ivů není na světě nikdy dost, takže fandím v prosazení jména.

Hlavně to zdraví a slušné vychování.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25897
31.8.18 15:42
@Anonymní píše:
No, oni nám řekli jejich vybrané jako první a já řekla, že je to pěkné, pak dotírali, co dáme my, tak jim ho muž v klidu řekl, když měli vybrané jiné a oni to je divný jméno a jak mu budete říkat, to je jak pro hošánka a pak ho dají, proto asi muž zuří :cert:

Nedivím se, že jste naštvaní, ale stejné jméno bych tedy nedala. Jako alternativa mě napadl Ivan nebo Jan. A znám dokonce 3 sourozence, kteří syny pojmenovali po dědečkovi. Takže měli v rodině 3 kluky se stejným jménem, stejného věku a věčně se ptali kterej Pepíček?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
31.8.18 15:43
@IvaB píše:
Jan, Oto/Ota, Vít - pro mě je použitelný tak akorát Vít :think:

V rodině to je samý Jan a Vítka má pár měsíců kamarádka-sousedka, tak to by bylo divný. Oto/Ota nezní špatně, zkusím navrhnout ;) Jen teda asociace Otík z Vesničko má středisková :think:

• Citovat
  • Upravit
624
31.8.18 15:44

A jaké jméno měli původně vybrané oni?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4047
31.8.18 15:46
@Anonymní píše:
V rodině to je samý Jan a Vítka má pár měsíců kamarádka-sousedka, tak to by bylo divný. Oto/Ota nezní špatně, zkusím navrhnout ;) Jen teda asociace Otík z Vesničko má středisková :think:

Napadl mě Dan. Ale je fakt, že jméno by mělo souznít s příjmením, tak nevím, jestli by se hodilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
31.8.18 15:46
@IvaB píše:
A nemohli si udělat legraci oni z vás, když to víte jen ze SMSky? Blbou, ale legraci? Nebo už to máte potvrzené i od babičky třeba?

Už volala mužova mamka, jestli pojedeme s nimi za malým Ivoškem a oni nejsou typy na takový vtípky, ale kéž by to tak bylo :oops:

• Citovat
  • Upravit
8461
31.8.18 15:47
@Anonymní píše:
V rodině to je samý Jan a Vítka má pár měsíců kamarádka-sousedka, tak to by bylo divný. Oto/Ota nezní špatně, zkusím navrhnout ;) Jen teda asociace Otík z Vesničko má středisková :think:

Podle jmen kamaradek bych se nerozhodovala, kamaradce bych duvod vysvetlila, ta se snad zlobit nebude. Pokud se vam Vitek libi, klidne bych ho dala.

Příspěvek upraven 31.08.18 v 15:47

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8142

Vzhledem k tomu, jak my horko těžko nějaké jméno vymysleli, aby se nám oběma líbilo, tak bych ho asi dala. A přidala bych k němu druhé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5116

Dala bych jmeno, ktere jsme vybrali. Vzdyt pokud je jeden srpnovy a druhy zarijovy, tak ten srpnovy pujde do skolky/skoly o rok drive a nebudou spolu ve stejnem rocniku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
31.8.18 15:48
@Peggi píše:
A jaké jméno měli původně vybrané oni?

Nám říkali David, takže úplně jiné jméno, žádná podobnost :nevim:

• Citovat
  • Upravit
8461
31.8.18 15:48

Nebo Aleš je hezke a kratke. A Ivošek a Alešek mi prijde i jako podobny typ jmena.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze