Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
ty kraso ja to nechapu.. kdyz sem zjistila, ze budeme mit holcicku, chtela jsem dat jmeno po babiccine sestre (hodi se nam k prijmeni, libi se a babi by mela radost) - Valerie , ale protoze ma bratranek rok Viktorii, zdalo se mi to tak podobne, ze jsme hledali jine. Jsou fakt hnusni
jako z praktickeho hlediska bych asi hledala a dala jine.. ale furt by ve me hlodal cervik a chtela bych jim ukazat, ze to jmeno jsme vybrali my! Nevim co by u nas vyhralo.. dejte vedet jak se rozhodnete..
a proto jsme jména neříkali nikomu
stejné bych nedala každý řekne že jste se opičili
@Anonymní píše:
No, oni nám řekli jejich vybrané jako první a já řekla, že je to pěkné, pak dotírali, co dáme my, tak jim ho muž v klidu řekl, když měli vybrané jiné a oni to je divný jméno a jak mu budete říkat, to je jak pro hošánka a pak ho dají, proto asi muž zuří
Tak to je svinarna !!!!…Jsou normalny!!!…Ja cekam devce,ale pro jistotu musime mit v zaloze jmeno pro kluka a s manzelem to ted se nedokazeme domluvit. Nakonec jsme se domluvili ze jake dam take dam. Na holku jsme jmeno vedeli jeste pred otehotnenim,ale rodine sme nic nerekli a az do porodu ho vedet nebudu. U prvni holcicky porad to komentovali a snazili se mi znechutit a porad vymysleli jine. Takze proto. Vubec Vam nezavidim. Zkuste popremyslet a kdyz nic nevymyslite tak proste dejto to co mate vybrane.Termin mam za 14dni takze se maminky staneme brzo. Preji pekny a rychly porod. ![]()
@Russet Tak kdyby ho oba tajili, tak by se to stát určitě mohlo, ale to by mi bylo akorát líto, tohle je prasárna, protože věděli, že jméno mají vybrané oni a navíc dělali ofuky, že se jim nelíbí. To není smůla, že rodili první, to je naschvál a ještě blbej.
@Anonymní píše:
Máme celkem dlouhé a krkolomné příjmení, takže 2 jména určitě nedáme, chtěli jsme nějaké jednoduché, tak jdu probírat kalendář
Tak bych dala Teo.
@Anonymní píše:
5 let, to nenosí ani slonice
Přemýšlet nad jménem pro dítě nesouvisí s těhotenstvím. Nebo se o jméně dá uvažovat jen během těhotenství?
@Anonymní píše:
To mi na tom přijde nejhloupější, v rodině by to bylo a který Ivošek, ten od toho nebo tohoZuří hlavně manžel, mě to štve spíš proto, že jsem to považovala za vyřešené.
Zachovali se opravdu ošklivě, ale upřímně řečeno mě překvapilo, že většina by uvažovala o jiném jméně.
Kdybych měla vybrané oblíbené jméno jako první a někdo by mi ho takhle drze vyfoukl, tak bych naopak vůbec neuvažovala o změně jména a původní jméno bych normálně dala. Zaprvé se chytnou za rypák, za druhé vy nepřijdete o vysněné jméno a za třetí rodina si zvykne a situace nebude o nic horší, než když se kluk jmenuje po tátovi.
O změně jména bych být vámi vůbec neuvažovala!!!!
To je teda pěkná sviňárna
Ale Ota jako náhrada by se mi nelíbil. Vždycky mi to připomene herce Otu Sklenčku, kterej mi vždycky připadal, díky prořídlýmu účesu a roztřepaným rukám a hlasu, jako dědeček už ve čtyřiceti. Takže si za tím nějak neumím představit malý dítě
Ale ještě je hezký krátký jméno Dan nebo Adam
Zakladatelko, já vím, že se ti má rada asi nebude líbit, ale… dejte jiné a buďte rádi, že tak (s prominutím) ošklivé jméno vám ukradli. Jako vím, že vám se líbí a to, že ho mám já, cizí člověk, spojené se dvěma nehezkými kluky a k tomu ještě jedním naprosto 100% gayem (ale jako fakt fuj, i když jinak nic proti nim), nic neznamená, ale určitě dokážete vybrat i ke krkolomnému příjmení hezčí jméno. A na příbuzné bych byla naštvaná hrozně moc, ale to, že vám ho vyfoukli, nedokážete, a akorát budete za škarohlídy, když jim do začátku budete něco v tomto smyslu vyčítat. A fakt vím, o čem mluvím, švagrová taky musela vysadit prášky ještě ten večer, co jsme jim oznámili těhotenství (tak neupřímnou gratulaci nepřehlédla ani její matka - moje tchýně), aby nebyla pozadu a docela mě tím nakrkla. (A ne, není to náhoda, sama se prokecla.) Takže tohle vykrádání, byť jakože o nic nejde, každý má svůj život, dokáže pěkně otrávit. Hele, a jestli to byl úmysl, věř, že se jim to vrátí!!! Jinak, ale vrátí!
Příspěvek upraven 31.08.18 v 17:10
@Anonymní píše:
Leda by se všichni spletli, nám poslali špatné jméno, tchyni taky
a co ten Davídek co navrhovali oni ? Jinak u vás je blbý to stejné příjmení, ale stejné jméno by mi nevadilo. My máme v rodině taky stejné pjméno jen příjmení je jiné dvě sestřenice se jmenují stejně
@Anonymní píše:
Ani jsem nechtěla pomoct s hledáním jména, jen rady a názory, jestli to jméno dát nebo ne
Ja bych dala jine. Ale vim, ze muj chlap by menit nechtel, znam ho. Tak bysme zustali u puvodniho. Ale za me lepsi dat jine, pokud se domluvite
@Fjodorka píše:
Přemýšlet nad jménem pro dítě nesouvisí s těhotenstvím. Nebo se o jméně dá uvažovat jen během těhotenství?
Myslela jsem to tak, že nemám čas to vymýšlet další 4 roky, že 5 let to nenosí ani slonice
Mně se líbilo vždy jedno jméno-Jindřich, ale v kombinaci s vyvdaným příjmením, to opravdu nejde ![]()
@evill píše:
Já bych stejné jméno nedala. Co třeba Ilja?
Ale Ilja je pěkný jméno, to určitě navrhnu a nedá se ani moc prznit, to mi u některých jmen vadí
Opravdu moc zajímavý a pěkný jméno, díky za tip ![]()
@smajlik345 píše:
a co ten Davídek co navrhovali oni ? Jinak u vás je blbý to stejné příjmení, ale stejné jméno by mi nevadilo. My máme v rodině taky stejné pjméno jen příjmení je jiné dvě sestřenice se jmenují stejně
David je malý synovec z mojí strany ![]()