Dali byste to jméno?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
31.8.18 21:50

Jde o ten princip, ze se takovym lidem neda verit. Pry divne jmeno :mrgreen: 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
31.8.18 21:52

Manžel už trošku vychladl, tak usoudil, že nechce dávat stejné jméno, takže jdeme hledat. Jsem ráda, že už na tom netrvá, ale naštvaný jsme pořád oba a asi nás to jen tak nepřejde, ani nechce jet do porodnice na návštěvu :oops: Abych to ještě upřesnila, ona rodila předčasně o 4 týdny, původně jsem měla termín dřív já, tak nás ani nenapadlo, že by to mohlo takhle dopadnout :roll:

• Citovat
  • Upravit
59374
31.8.18 21:53
@Anonymní píše:
To mi na tom přijde nejhloupější, v rodině by to bylo a který Ivošek, ten od toho nebo toho :zed: Zuří hlavně manžel, mě to štve spíš proto, že jsem to považovala za vyřešené.

a neudělali si jen srandu? Když se jim to jméno ani nijak nelíbilo :roll: Zeptala bych se jich jestli jim to neni trapné :? Pokud by to bylo mé vysněné jméno nebo u dcery jsme ani jiné nevymysleli dala bych ho. Stejně budete naštvaní kdykoliv to jméno uslyšíte :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
31.8.18 21:58
@Markéta80 píše:
a neudělali si jen srandu? Když se jim to jméno ani nijak nelíbilo :roll: Zeptala bych se jich jestli jim to neni trapné :? Pokud by to bylo mé vysněné jméno nebo u dcery jsme ani jiné nevymysleli dala bych ho. Stejně budete naštvaní kdykoliv to jméno uslyšíte :?

Už jsem to tu psala, nejsou na tyhle vtípky a i manželova mamka volala, jestli pojedeme s nimi podívat se na Ivoška, tak to by už vůbec nedávalo smysl, aby dali jiné jméno vědět i prarodičům a dalším sourozencům :nevim: Mají to už i na facebooku, takže to nebude žádný vtípek.

• Citovat
  • Upravit
3594
31.8.18 22:01

Já bych ho dala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26574
31.8.18 22:15
@Anonymní píše:
Manžel už trošku vychladl, tak usoudil, že nechce dávat stejné jméno, takže jdeme hledat. Jsem ráda, že už na tom netrvá, ale naštvaný jsme pořád oba a asi nás to jen tak nepřejde, ani nechce jet do porodnice na návštěvu :oops: Abych to ještě upřesnila, ona rodila předčasně o 4 týdny, původně jsem měla termín dřív já, tak nás ani nenapadlo, že by to mohlo takhle dopadnout :roll:

Já bych tak nakráčela a zeptala se, jak to že nedali jejich vybrané jméno a použili jméno, co jste vybrali vy. :cert: :cert: :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59374
31.8.18 22:23
@Anonymní píše:
Už jsem to tu psala, nejsou na tyhle vtípky a i manželova mamka volala, jestli pojedeme s nimi podívat se na Ivoška, tak to by už vůbec nedávalo smysl, aby dali jiné jméno vědět i prarodičům a dalším sourozencům :nevim: Mají to už i na facebooku, takže to nebude žádný vtípek.
:? bych se jich teda zeptala proč dali jméno co jste vybrali vy dva a jim se ani to jméno nelíbilo :cert: Tohle bych jen tak nepřešla. ve škole ale spolu být nemusí když jejich syn půjde v 6 letech a Váš o rok déle když bude v září. Týden před porodem vymýšlet další jméno :?
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25897
31.8.18 22:48
@vjerunqa píše:
Já bych ho dala.

Tak to má ten chlapeček štěstí, že ho nečekáš ty. :roll: Fanda Novák… a kterej? Z horního nebo dolního konce vesnice? To je pomsta na celé dětství.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16123
31.8.18 22:53
@vjerunqa píše:
Já bych ho dala.

Já ani omylem. Naši třeba vždycky hlídají víc vnoučat najednou - resp. když třeba hlídají bráchovi, tak zavolají mně, jestli se s dětmi stavím, protože si bratránci a sestřenky na sebe vždycky dost těší a vyhrajou si spolu. No a že by tam měli dva Ivošky? Vezmou vnoučata na výlet a budou volat Ivošku první a Ivošku druhý?
Fakt bych nechtěla, aby moje dítě bylo „ten mladší, ten druhý“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26747
31.8.18 23:08
@Anonymní píše:
Manžel už trošku vychladl, tak usoudil, že nechce dávat stejné jméno, takže jdeme hledat. Jsem ráda, že už na tom netrvá, ale naštvaný jsme pořád oba a asi nás to jen tak nepřejde, ani nechce jet do porodnice na návštěvu :oops: Abych to ještě upřesnila, ona rodila předčasně o 4 týdny, původně jsem měla termín dřív já, tak nás ani nenapadlo, že by to mohlo takhle dopadnout :roll:

dej vědět, co vám řeknou!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
TRG
5395
31.8.18 23:21

Už jsem psala dřív, jen jsem nezaznamenala odpověď a zvědavá… :mrgreen: :oops: Věděli i jiní lidé z rodiny, že / jaké máte vybrané jméno?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3594
31.8.18 23:22
@divine woman píše:
Tak to má ten chlapeček štěstí, že ho nečekáš ty. :roll: Fanda Novák… a kterej? Z horního nebo dolního konce vesnice? To je pomsta na celé dětství.

Moje děti mají jména pečlivě vybraná, neobvyklá, starší docela ojedinělé. Nedokáži si představit, že bych jména týden před porodem měnila kvůli takovéto okolnosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5120
31.8.18 23:33
@stinga píše:
@Terezxx ale tady jde o to, že ti bratranci spolu budou chodit do školky i do školy, ty děti by s tím měly spoustu nepříjemností, proto radíme jiné jméno

Ale ten srpnovy pujde do skoly o rok driv nez zarijovy, bude o rok vys, nebudou spolu ve tride.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5950
31.8.18 23:45

Půjdu asi trochu proti proudu, ale nemohlo to být tak, že vám nechtěli o svém záměru pojmenovat dítě Ivo říct ze strachu, že to budete hrotit a řešit a nutit je to měnit? Je to dětinské, ale vyšilovat kvůli takové blbosti taky. Prostě se jim to jméno líbilo, tak ho dali, nemáte na něj monopol proto, že jste ho (možná) měli vymyšlené dřív. Vůbec bych se na to neohlížela a dala bych jméno podle svého pocitu, A i kdyby nakonec byli dva Ivové, nebála bych se, že se to nerozliší - vždyť lidé stejného jména se v různých kolektivech vyskytují běžně a řeší se to bez problémů různými variantami jména nebo přezdívkami.
Rozumím, že jsi naštvaná, ale považuju za naprostou kravinu kvůli tomu kazit vztahy, je to úplně zbytečný. Pokud tě to nepřejde, šla bych třeba po šestinedělí za švagrovou a řekla jí, že tě to zaskočilo a mrzelo, uvidíš, co ti k tomu řekne. Dost pochybuju, že by výběr jména pro své dítě podřídili tomu, aby vás naštvali. Možná budeš naštvaná zas ty na mě za tenhle pohled, ale třeba se na to podíváš z jiného úhlu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148395
31.8.18 23:57

Nedala bych stejné,obzvlášť jde li o rodinu,stejné příjmení a tak.
A naštvaná bych byla taky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko