Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@divine woman píše:
Tak to má ten chlapeček štěstí, že ho nečekáš ty.Fanda Novák… a kterej? Z horního nebo dolního konce vesnice? To je pomsta na celé dětství.
nepřeháníš trochu
?
Tak jim řekněte,jé vy jste mu dali to nejošklivější jméno, co nás napadlo. A přitom se vám taky nelíbilo.
@pe-terka píše:
nepřeháníš trochu?
Možná že ano. Ale jak už jsem psala, znám to z okolí. A pro ty kluky to žádná životní výhra není.
@TRG píše:
Už jsem psala dřív, jen jsem nezaznamenala odpověď a zvědavá…![]()
Věděli i jiní lidé z rodiny, že / jaké máte vybrané jméno?
To jsem asi přehlédla
Věděla to moje sestřička a rodiče, pak ještě švagrová-manželova sestra, ty u toho se švagrem byli, když jsme to říkali těm, co to nakonec dali ![]()
@hani28 Kdo to zaručí? Znám hodně dětí, i jarních, které měly odklad. Ve třídě jsem měla spolužáky narozené v létě - taky dostali odklad, byli o rok starší. Takže teď narozený Ivo klidně může jít do školy zároveň s bratrancem, který se narodí za pár dnů.
@zrcadlo píše:
Já ani omylem. Naši třeba vždycky hlídají víc vnoučat najednou - resp. když třeba hlídají bráchovi, tak zavolají mně, jestli se s dětmi stavím, protože si bratránci a sestřenky na sebe vždycky dost těší a vyhrajou si spolu. No a že by tam měli dva Ivošky? Vezmou vnoučata na výlet a budou volat Ivošku první a Ivošku druhý?
Fakt bych nechtěla, aby moje dítě bylo „ten mladší, ten druhý“.
To je hlavní důvod, proč to nechci dávat, měla jsem to v rodině, sestřenice se stejným jménem a to bylo pořád a která, ta od Honzy nebo od Petra, to bylo na hlavu ![]()
@hani28 píše:
Ale ten srpnovy pujde do skoly o rok driv nez zarijovy, bude o rok vys, nebudou spolu ve tride.
To si nemyslím, narodil se o 4 týdny dřív a jak je tak znám, budou ho chtít dát s naším, ale jde mi o tu rodinu, jaký v tom bude zmatek, znám z vlastní zkušenosti ![]()
@blobfish píše:
Půjdu asi trochu proti proudu, ale nemohlo to být tak, že vám nechtěli o svém záměru pojmenovat dítě Ivo říct ze strachu, že to budete hrotit a řešit a nutit je to měnit?Je to dětinské, ale vyšilovat kvůli takové blbosti taky. Prostě se jim to jméno líbilo, tak ho dali, nemáte na něj monopol proto, že jste ho (možná) měli vymyšlené dřív. Vůbec bych se na to neohlížela a dala bych jméno podle svého pocitu, A i kdyby nakonec byli dva Ivové, nebála bych se, že se to nerozliší - vždyť lidé stejného jména se v různých kolektivech vyskytují běžně a řeší se to bez problémů různými variantami jména nebo přezdívkami.
Rozumím, že jsi naštvaná, ale považuju za naprostou kravinu kvůli tomu kazit vztahy, je to úplně zbytečný. Pokud tě to nepřejde, šla bych třeba po šestinedělí za švagrovou a řekla jí, že tě to zaskočilo a mrzelo, uvidíš, co ti k tomu řekne. Dost pochybuju, že by výběr jména pro své dítě podřídili tomu, aby vás naštvali. Možná budeš naštvaná zas ty na mě za tenhle pohled, ale třeba se na to podíváš z jiného úhlu.
Nechápu, jak to myslíš?
Oni nám řekli, že si vybrali jméno David, protože věděli, že my chceme dát Iva, i když to vědět nemohli, protože my jim jméno říkali jako druzí? A jestli sis nevšimla, já tady nevyšiluji, jen se ptám na názory, jestli by jméno ostatní dali nebo ne
Jediné, co mi na tom vadí a nějak nechápu, že se jménu vlastně posmívali, že je jak pro hošana a potom ho sami dají ![]()
@Anonymní píše:
Nechápu, jak to myslíš?Oni nám řekli, že si vybrali jméno David, protože věděli, že my chceme dát Iva, i když to vědět nemohli, protože my jim jméno říkali jako druzí? A jestli sis nevšimla, já tady nevyšiluji, jen se ptám na názory, jestli by jméno ostatní dali nebo ne
Jediné, co mi na tom vadí a nějak nechápu, že se jménu vlastně posmívali, že je jak pro hošana a potom ho sami dají
Tak jim řekněte „Nakonec máte hošana“
Já bych teda byla naštvaná pekelně a sama nevim, jak bych to vyřešila. Tak jsem se ze zvědavosti optala muže, co by s tím dělal. Bez mrknutí oka prohlásil, že no a co, že to dali příbuzný, když to jméno jednou vybral, tak by ho taky dal, hotovo tečka ![]()
@Anonymní píše:
Nechápu, jak to myslíš?Oni nám řekli, že si vybrali jméno David, protože věděli, že my chceme dát Iva, i když to vědět nemohli, protože my jim jméno říkali jako druzí? A jestli sis nevšimla, já tady nevyšiluji, jen se ptám na názory, jestli by jméno ostatní dali nebo ne
Jediné, co mi na tom vadí a nějak nechápu, že se jménu vlastně posmívali, že je jak pro hošana a potom ho sami dají
Fakt by mě zajímalo, proč to udělali
.Nepřijde mi to normální ani trochu, co je k tomu jako vedlo? Navíc kdybyste dali stejné jméno, tak pro všechny ostatní budete za ty nenormální vy, co se opičí.
@Levandulina píše:
Tak jim řekněte „Nakonec máte hošana“
Manžel to má v plánu, ať nám ukážou toho jejich hošana
Jsem mu říkala, ať to teď nechá být, že je to už stejně jedno.
Tak přece… Někomu v rodině to bude taky divné. By mě zajímalo, co vám na to řeknou. Buď budou mít hodně dobrý vysvětlení, který nedokážeme ani domyslet, nebo se fakt ztrapnili. Já kdybych z nějakého „dobrého“ důvodu dala při předčasném porodu něčí vybrané jméno, začala bych se omlouvat ještě na porodním sále. Dost dobrý důvod mě nenapadá, ale např. že by při porodu zachránil dítěti život pan doktor Ivo…
@krtek93 píše:
Já bych teda byla naštvaná pekelně a sama nevim, jak bych to vyřešila. Tak jsem se ze zvědavosti optala muže, co by s tím dělal. Bez mrknutí oka prohlásil, že no a co, že to dali příbuzný, když to jméno jednou vybral, tak by ho taky dal, hotovo tečka
Manžel se jmenuje jako jeho otec, proto nechce stejná jména v rodině, neměl rád, když se říkalo malý/velký a teď mladý/starý, nebo přišel dopis a nevěděli, jestli je pro něj nebo pro tátu, že to je příšerný ![]()
@Monchichik píše:
Fakt by mě zajímalo, proč to udělali.Nepřijde mi to normální ani trochu, co je k tomu jako vedlo? Navíc kdybyste dali stejné jméno, tak pro všechny ostatní budete za ty nenormální vy, co se opičí.
Mě to zajímá taky, ale hlavně proto jak se tomu jménu posmívali, to mi na tom hlava nebere
Přece nedám jméno, který mi přijde něčím směšný nebo trapný ![]()