Jméno chlapeček

Napsat příspěvek
Velikost písma:
7920
14.11.23 11:18
@Barevné klubíčko píše:
Fakt? :lol: Já nad ním docela přemýšlím, žijeme v Anglii, tak potřebuji nějaké mezinárodní jméno… Ale jak na potvoru máme příjmení typicky české :lol: Tak zas nemůžu dát nějakou divočinu… Tak se mi právě Filip docela líbí ;) A žádného v okolí nemáme, ani v rodině…

Jo, Filip se dlouhodobě drží v první desítce dávaných jmen teď. Taky máme ve školce dva.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7920
14.11.23 11:20
@Barevné klubíčko píše:
Fakt? :lol: Já nad ním docela přemýšlím, žijeme v Anglii, tak potřebuji nějaké mezinárodní jméno… Ale jak na potvoru máme příjmení typicky české :lol: Tak zas nemůžu dát nějakou divočinu… Tak se mi právě Filip docela líbí ;) A žádného v okolí nemáme, ani v rodině…

Jestli chceš jméno, co funguje stejně v aj a v čj, tak budeš mít ten výběr užší no. Adam, David, Tom…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5889
14.11.23 12:12

Doporučuji Adama, Adriana, Alana Alberta, Davida, Daniela, Erika, Filipa, Leonarda, Michaela, Nicolase, Olivera, Simona, Victora,

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
38
14.11.23 16:18

Jonáš. Jonášku, Jony je hezké.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
686
14.11.23 17:28
@Barevné klubíčko píše:

Taky ziji v Anglii. Myslim, ze jsem jeste na zadneho Filipa v detskem veku nenarazila a to pracuji ve skole. Filip je urcite dobra volba pokud chces neco mezinarodniho. Ja bych se vyhybala jmenum, ktere se treba pisou stejne cesky i anglicky, ale ctou se uplne jinak, hlavne mam na mysly jmena zacinajici na J. Teda aspon ted po me zkusenosti bych se vyhybala. Pred 16 lety jsem dala jmeno dceri ktere zacina na J a docela mne to mrzi. Druha dcera uz ma jmeno, ktere se cte uplne stejne. Kolem mne spousta cesek a slovenek maji Adamka. U nas ve skole je tes spousta Oliveru uz nekolik let.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14.11.23 17:35
@malákráličice píše:
@Barevné klubíčko neni tam ted boom kvuli prince Filipa? :D

Nic jsem nezaregistrovala :D Ale tak oni stejně píšou Philip… My bychom měli normálně Filip… Aspoň psanou formou by se lišil :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14.11.23 17:36
@Sonmi píše:
Jestli chceš jméno, co funguje stejně v aj a v čj, tak budeš mít ten výběr užší no. Adam, David, Tom…

Adamů známe asi 5, David se nám nehodí k příjmení a Tomáš je jednak můj bývalý a jednak už tohle jméno je v naší rodině… No není to lehký :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14.11.23 17:38
@Lunadanan píše:
Taky ziji v Anglii. Myslim, ze jsem jeste na zadneho Filipa v detskem veku nenarazila a to pracuji ve skole. Filip je urcite dobra volba pokud chces neco mezinarodniho. Ja bych se vyhybala jmenum, ktere se treba pisou stejne cesky i anglicky, ale ctou se uplne jinak, hlavne mam na mysly jmena zacinajici na J. Teda aspon ted po me zkusenosti bych se vyhybala. Pred 16 lety jsem dala jmeno dceri ktere zacina na J a docela mne to mrzi. Druha dcera uz ma jmeno, ktere se cte uplne stejne. Kolem mne spousta cesek a slovenek maji Adamka. U nas ve skole je tes spousta Oliveru uz nekolik let.

Přesně, jména na J… A mě se třeba i líbil Radim, ale podle mě by to tady vůbec neuměli vyslovit… No je to masakr. Ještě kdybychom měli nějaké zvláštní příjmení, ale k typicky českému (něco jako Dvořák) a ještě i s háčkem… To jen tak něco nenajdeš :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3759
14.11.23 17:45

Kain

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
67040
14.11.23 17:47
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
686
14.11.23 18:07
@Barevné klubíčko píše:
Přesně, jména na J… A mě se třeba i líbil Radim, ale podle mě by to tady vůbec neuměli vyslovit… No je to masakr. Ještě kdybychom měli nějaké zvláštní příjmení, ale k typicky českému (něco jako Dvořák) a ještě i s háčkem… To jen tak něco nenajdeš :lol:

Ten Radim by v anglictine pro nas znel asi trochu divne tim jak to r vyslovuji trochu jinak, ale clovek si zvykne :) Kamaradka tady v UK ma Pavla, chodi s moji dcerou do tridy tak to jeho jmeno slysim od Anglicanu hodne casto a uz mi to ani neprijde :).
Ale je dulezite, aby se ti to jmeno libilo i tak jak to vyslovuji anglicane, aby te to netahalo za usi. Mne to treba u me starsi dcery porad za ty usi taha :)
Co treba Max/Maxim/Maxmilian? To jsme chteli my, kdyby jsme byvali meli kluka. Nebo Alfred, to by k ceskemu prijmeni slo a mohli by jste mu rikat Alfie.
Daniel, Rudolf, Rafael?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
14.11.23 20:03

Mi se líbí Raoul. Od mala zbožňuji herce Raoula Schránila (prvorepublikový herec).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14.11.23 20:15
@zuzu224 píše:
@Barevné klubíčko
Robin?

To je jak Robin Hood :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14.11.23 20:16
@Lunadanan píše:
Ten Radim by v anglictine pro nas znel asi trochu divne tim jak to r vyslovuji trochu jinak, ale clovek si zvykne :) Kamaradka tady v UK ma Pavla, chodi s moji dcerou do tridy tak to jeho jmeno slysim od Anglicanu hodne casto a uz mi to ani neprijde :).
Ale je dulezite, aby se ti to jmeno libilo i tak jak to vyslovuji anglicane, aby te to netahalo za usi. Mne to treba u me starsi dcery porad za ty usi taha :)
Co treba Max/Maxim/Maxmilian? To jsme chteli my, kdyby jsme byvali meli kluka. Nebo Alfred, to by k ceskemu prijmeni slo a mohli by jste mu rikat Alfie.
Daniel, Rudolf, Rafael?

Maxmilian mě též napadlo… A ty ostatní jména též nejsoi špatné. No uvidíme ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21323
14.11.23 20:26
@Barevné klubíčko píše:
To je jak Robin Hood :lol:

Nebo Krystufek Robin, Robin Williams, Robin od Batmana. Co je na tom spatneho?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze