Jméno Clementine

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
275
17.4.17 22:08

@lleennttiillkkaa Jj to normálně v překladu znamená mandarinka, a i tak na utz vypadá právě :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
737
17.4.17 22:13

Urcite bych dala Clementina nebo Klementina (určitě ne variantu s „y“ ani s „e“ na konci. Známí (Češi) žijíci v cizině ji mají, říkají jí Klemuško, Klemušo, je to krásná holčička:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
275
17.4.17 22:17

@eiffelka to se mi.libi :kytka: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13473
17.4.17 22:19

@MarynaFrai Asi zalezi na prijmeni, protoze pokud je ryze ceske, bude to vypadat hloupe…ale je to bezny trend, takze by to nebylo prvni dite s totalne cizim jmenem a ceskym prijmenim. Ja osobne bych to nedala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2453
17.4.17 22:34

Jmeno je to krasne, originalni, libi se mi v ceske i anglicke verzi. ale podle me je proste moc dlouhe k vasemu prijmeni, nedala bych.
ja mela take vysnene jmeno pro syna, odjakziva se mi libilo, k memu prijmeni sedelo perfektne. ale pak k manzelove prijmeni neslo vubec a take k nemu bylo dlouhe, nakonec jsem ho se slzou v oku zavrhla. takze to prehodnot :think:
co treba Klaudie? ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3582
17.4.17 22:42
@MarynaFrai píše:
Zdravim, cekame mimino, jmeno kluka je jasné po tatovi.. a já celý život si přeji holčičku Clementine(cesky-Klementina), je to podobné i mému Kristyna… dost lidí mi to rozmlouva, ze to je hrozny… co si myslíte vy? :andel:

Pokud se jméno líbí vám i partnerovi tak nehledejte důvody…nikomu nemusíte vysvětlovat proč se vám to jméno líbí a proč ho chcete.

Moje dcera se jmenuje Kornélie…než jsem si zvykla na to jméno chvilku trvalo ( naštěstí to bylo už před porodem :-D )a dnes jsem ráda že se takto jmenuje, je to jméno neokoukané…od malička jí říkáme Nelinko, Kornelko. Ve školce taky nemají problém se jménem, někdy je také pro ně Nelinka jindy Kornelka a ona na obě jména slyší, Když se jí však někdo zeptá jak se jmenuje tak vždy řekne Kornélie…ať jí budete říkal jakkoli tak si na to ona sama zvykne, tak jako lidé v okolí, vždy je o to aby se jméno líbilo vám..rodičům.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13010
17.4.17 22:45

Klementina Divišová, proč ne? :think:

Clementine Divišová bych nedávala, není to ono, ten nesoulad mezi českým a cizím jménem je zbytečně velký, navíc bude neustále vysvětlovat jak se to píše

ta asociace s klementinkou mandarinkou je docela velká, pravda…Klementina dobrý, Klementýna taky, ale zní tak nějak…retro…Clementine když je české příjmení… to nee

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
275
17.4.17 22:45
@macis30 píše:
Pokud se jméno líbí vám i partnerovi tak nehledejte důvody…nikomu nemusíte vysvětlovat proč se vám to jméno líbí a proč ho chcete.Moje dcera se jmenuje Kornélie…než jsem si zvykla na to jméno chvilku trvalo ( naštěstí to bylo už před porodem :-D )a dnes jsem ráda že se takto jmenuje, je to jméno neokoukané…od malička jí říkáme Nelinko, Kornelko. Ve školce taky nemají problém se jménem, někdy je také pro ně Nelinka jindy Kornelka a ona na obě jména slyší, Když se jí však někdo zeptá jak se jmenuje tak vždy řekne Kornélie…ať jí budete říkal jakkoli tak si na to ona sama zvykne, tak jako lidé v okolí, vždy je o to aby se jméno líbilo vám..rodičům.

To je boží jméno :palec: Moc se mi líbí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
275
17.4.17 22:49

Klementina bude fajn :) Diky *

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12172
17.4.17 22:52

Raději bych dala Klementina ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3582
17.4.17 23:02
@MarynaFrai píše:
To je boží jméno :palec: Moc se mi líbí

Děkuji :-)

Vaše vybrané jméno pr holčičku se mě osobně líbí, mě přijde pohádkové :oops: :) ale hlavně je taky neokoukané, takže se třeba v budoucnu nestane že se ve třídě sejdou dvě Klementínky, tak jako třeba Terezka nebo Eliška…byť to jsou taky moc hezké jména.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Klopotkova
17.4.17 23:05

JE to zvláštní jméno, nedala bych ani tady, ani v zahraničí.

• Citovat
  • Upravit
5837
18.4.17 07:32

Já bych třeba nevěřila, že může někdo pojmenovat dítě Jasmína, vždycky se to dávalo jen koňum a princeznám v pohádkách(a to asi jen v těch "moderních)takže proč by nemohla být Klementýna, zní to taky pohádkově a už jen proto, že Klement je jméno které známe z dob dřívějších. I v kombinaci s přijmením mě to přijde v poho.
Jeden můj syn má německé jméno a jeho českou verzi bych nedala ani náhodou, Nejde o to jak se píše, ale o to, že mu dává úplně jiný význam. Ovšem v případě Klementýny, bych zůstala u české verze, význam to nemění.
Teď nedávno porodila Bára Poláková druhé dítě, to ještě nevím jak se jmenuje, ale první taky neřešili a je to Ronja(asi po něm Lišková) :roll: :lol: :lol: takže Klementýna bude v pohodě, je to jen o zvyku. Nedávno jsem zaznamenala nějakou herečku Vlastinu :roll: taky podle mě odvážné a měli k tomu určitě nějaký důvod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
349
18.4.17 11:33

Moc hezké :srdce: Ale záleží, jak se vám to hodí k příjmení :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
864
18.4.17 14:39

@axlpol Vlastina Svátková… Ale ona se jmenuje ve skutečnosti Vlasta…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze