Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Nevíte zda je jméno Elio v matriční knize, a jestli je možné tak pojmenovat dítě tady v Česku, můj otec mě pověřil pojmenováním mého nového sourozence, jestli něco víte dekuji ![]()
Stačí se podívat na kdejsmecz, je tam Elio teď 6×, tak asi jde.
Hm… Tady někdo viděl film „Dej mi své jméno“.
Ale jméno je to hezké.
To je fakt jméno za trest. Myslím, že si s ním chlapec užije ![]()
@Lil Kitkatt píše: Více
Proč? Dneska se už děti jmenují různě, jen moje děti mají ve třídě Emina, Tigrana, Edwina a další, takže nějaký Elio… Já tyhle předsudky nechápu, dneska se tak 20 procent dětí jmenuje divně, takže je to vlastně úplně normální ![]()
@Limi123 píše: Více
Zrovna Edwin je normální jméno, anglické, používané minimálně od sedmého století a celou dobu používané v této podobě, takže za mě palec hore, jména s historií mám ráda. Elio je naproti tomu odvozenina z jiných jmen a v našich končinách to vnímám jako snahu ozvláštnit extrémní vlnu jmen na E, které už frčí takových minimálně deset let. Od Elišky, Emy, Emílie, Eleny, Elly a Eliáše jsme se přesunuli k Evelínám a teď už zřejmě i ke jménu Elio. „Eli“ člověk totiž slyší za den jen tak desetkrát, je potřeba takových jmen více. ![]()
@JenedaLinda píše: Více
Nj, to není jako když nějaká mamina otevře okno a zvolá: „Pepiku, domů!“
![]()
Nebo z okna: Elio, dáš si aglio olio ![]()
Jména jsou věcí vkusu, takže se nemůžou všechny líbit všem. Mně se tohle jméno nelíbí, tím neříkám, že je ošklivé. Ale je tolik krásných jmen, i ne zrovna českých, pokud bych nechtěla Pepíka. Ale mělo by tomu odpovídat i příjmení. Zní to blbě, když je někdo třeba Elio Hromádka.
@Erinne píše: Více
Jj, jsem úplně stejného názoru…
Ale, nevidíme to všichni stejně, no.
Je ještě pořád dost rodičů, kteří postrádají soudnost a dají svému dítku jméno, které ho ve spojitosti s jeho příjmením, bude více zesměšňovat než „zdobit“. ![]()
@Anna766 píše: Více
Pokud ti nevadí LGBT tématika, tak moc hezký film o vztahu dvou mladých lidí jednoho léta v Itálii. Otec jednoho z nich má ke konci jeden z nejhezčích proslovu o lásce, co jsem slyšela. První láska i rozchod, který bolí. Nic o tom, že jim okolí nepřeje kvůli orientaci. Film byl nominovaný na Oscara. Mladý Timothee Chalamet byl dokonce nejmladší herec nominovaný za posledních 80 let. Jeden student tam říká tomu mladšímu, že si vymění jména a budou toho druhého oslovovat svým. Takže Elio…Elio…Elio…Olivere…Olivere…
Příspěvek upraven 13.05.24 v 05:04
Edwin je hezké jméno. To nevím, proč si ho někdo bere do pusy. Elio není špatné. Ale lidem tam bude chybět -t. Budou ho tam automaticky přidávat. Takže bych dala Eliot. Běžné a hezké jméno.