Nepracujeme příliš?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
1006
7.4.24 21:52

Nepracujeme příliš?

Nechci být rozmlsaná, není to provokace :lol: áe nepřijde vám, že běžná pracovní doba +- 40 hodin týdně je příliš? Je asi jedno, zda člověk pracuje 6-14 (v kolik asi tak musí vstávat a chldit spát) nebo 9-17 (celý den v háji), prostě mi to ve všech případech přijde moc. To se řekne 8 hodin práce, 8 spánek, 8 volný čas, ale reálně je to doprava do a z, rozvoz dětí, vyzvedávání dětí.. byli byste pro zkrácení pracovního týdne/hodin? Kolik by pro Vás cca bylo optimální? Já bych klidně pracovala pět dní v týdnu, ale ideální čas je za mě od 8:30 do 14:00 :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5907
7.4.24 21:58

A jak by ses tvářila kdyby takhle přemýšleli všichni. Prodavačky, doktoři, úřady, a jiný instituce.To už by se ti moc asi nelíbilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22320
7.4.24 21:58

Neni povinost delat na plny uvazek. Delej na castecny a mas to. Ja taky delam na castecny a prijde mi to fajn. Ale samo umerne mene penez. Vzdy je neco za neco.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6381
7.4.24 22:05

Já si to nemyslím, člověk stejně nepracuje pořádně celou pracovní dobu. Potřebuješ si udělat pauzu. Kdyby se pracovní doba zkrátila, tak by se ta práce nestíhala.
U nás se přes léto testovaly volné pátky. Výsledek nebyl zrovna uspokojivý. Lidem to nejdřív asi udělalo i radost, postupně to přestali využívat buď zcela nebo alespoň zčásti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9269
7.4.24 22:06

Tak pracuj jen na zkrácený úvazek :nevim:
Já ho mám a jsem spokojená :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74219
7.4.24 22:06

Můj muž pracuje dva týdny v měsíci (týden denní a týden noční). Stejný čas mají volno. Teď řeší, že jim chtějí přidat pracovní týden. Tedy budou tři týdny po sobě dělat a jen týden mít volno, protože mají málo lidí. Už to bude prostě moc. Jestli se dohodnou na finanční kompenzaci, tak to tak od příštího měsíce bude. Zatím ladí ty papírové, finanční záležitosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18101
7.4.24 22:07
@Dollorres píše: Více

Cože? 8o
Lidi nestáli o volné pátky? 8o Se mi moc nechce věřit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
64909
7.4.24 22:08
@bigl píše: Více

Predpokladam, ze si je museli v tech 4dnech nadpracovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74219
7.4.24 22:10

Jinak jsem si ve čtvrtek řekla o víc hodin pro sebe. Jestli budou nebo nebudou. To zjistím v srpnu. Mám dva složené úvazky. Jeden je léta stejný. Druhý mám první rok. Zatím je pohyblivý. Představovala bych si 6 hodin týdně víc, než mám letos.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Snorlaxik
7.4.24 22:12
@Dollorres píše: Více

A ty volně patky měli placené bez toho, aby si tu práci museli napravovat v jiné dny?

• Citovat
  • Upravit
Snorlaxik
7.4.24 22:13

Byla bych pro úpravu pracovní doby minimálně o 5 hodin míň týdně, ale aby zůstaly stejné peníze. Což je u nás nereálné.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
7.4.24 22:19

Pracuji 8.5h - 9.5h denně.
Volné víkendy a svátky.
Plus neděle z domova cca 2h
Placeno jen 8h - po-pá
Polední pauzu nemáme, obědvame u klávesnice.
Nemáme ani možnost vybrat si hodiny navíc.
Za mě je nehorší pracovat pro českou firmu.
Ideální 7h… I těch 6 by bylo fajn.
Bohužel u nás nereálné.

• Citovat
  • Upravit
287
7.4.24 22:20

Pokud chceš mít více času, podnikej. Háček je ale v tom, že na začátku do toho musíš dát pravděpodobně víc než 40 hodin týdně. Pokud se to povede a rozjede se ti to, můžeš pracovat jak budeš chtít, pokud ti to daný podnikání umožní. Pokud se to nepovede, ztratila si čas navíc. Prostě vyšší odměna = vyšší riziko. To je tak ve všem. Já podnikám a pracuju od 110 do 180 hodin měsíčně. Kamarád přes 220 hodin měsíčně. Hodně záleží…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5208
7.4.24 22:43

Mam super praci, ale stejne mi prijde zbytecne 5 dni pracovat. Muj pracovni sen a cil je dostat se do firmy, ktera ma zavedeny 4denni pracovni tyden.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6818
7.4.24 22:44

@yakuba No nevím, záleží v čem podnikat a hlavně spoustu podnikání trvá skutečně roky, než si vybudují klientelu a můžou si určit čas buď pracovní doby, nebo otevírací doby. Stejně je pak ten podnikatel na telefonu a o volno mu někdo neustále volá, takže vlastně „pracuje“. Navíc je výhodnější být zaměstnaná ve všech směrech. Podnikat bych doporučila spíš takovým těm workoholikům, kteří opravdu firmou žijí a zaměstnavatelé už to berou automaticky. Já bych spíš doporučila snížit úvazek, ale chápu, že ne všude to jde a že je to i o penězích. Polovičních úvazků je u nás málo, popřípadě vyhoví pouze v případě, že si zaměstnanec vydře několik let ve své práci na plný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová