Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@KaZeAd píše: Více
Ja pracuji na zkraceny, pracovni dobu si urcuji sama, ale jsou dny, kdy to nejde, nejak meeetingy apod..
Driv jsme pracovala i 60 hodin, tydn, litala do zahranici na pracovni schuzky, co mam dite uz nechci, sla jsme o pozici dolu a nevadi mi to, mam jine priority, jsem vdecna, ze si muzu cas urcovat sama, mam cas na dite, na sebe..ale bohuzel, je jasne, ze kazdy takto nemuze, zalezi na profesi, financich, rodinne situaci..
Ma kamaradka pracuje tez na zkrácený, 3 dny v tydnu, dela terapie, jede na sebe a vse si ridi dle sveho rozvrhu, v lete dela online a travi cas v zahranici, jina kamaradka pracuje jako sestricka v domove duchodcu, ma 20 hodin tydne, dela 2× 12 hod smeny v tydnu, zbytek volny, venuje se detem. Myslim, ze v dnesni dobe to tak ma vice lidi, zvlast zen s mensimi detmi..ale je jasne, ze to proste nemuze mit kazdy, protoze casto nestaci plat nebo si vybrali obor, ze to proste nejde. Ja mam moznist pracivat odkudkoliv online, tamze ja jsem spokojena, v lete se seberu a muzu odjet a delat z domu..Ja treba vim, ze az dcera povyroste ze si zvednu uvazek, ale asi na 70% na cely nechci, mam hodne konicku, kterym se chci venovat a celkove ne zit jen pro praci. S temi 70 % bych se uzivila i sama, i kdybysme se s manzelem nejdejboze rozesli. manzel to ma zas jinak, v praci je rad, resi karieru, ale v mire, s rodinnou se nam zmenili priority..nicmene jeho ta orace bavi, mne taky teday sle ja resim ostatni veci, dite, domacnost, neni to jak drivy ze se clovek 100% zameril jen na praci. Mam proste i jine povinnosti ted a chci se jim venovat. Manzel mi sam rekl, ze je rad jak to mame, ze ja si delam praci na polovicni a zbytek obstaravam vse dulezite a on se muze soustredit na praci, kdyby mel delat to co vetsina zen prace, dite, skola, domacnost, ze by si vzal taky zkraceny uvazek jako ja, takze v tomhle si proste vyhovime a jsme spokojeni, hlavne jvuli dceriy nechdeme aby byla nekde do pozdniho odpo nekde v druzine apod..samozrejme pokud by se stala nejaka udalost necekana a resili bysme penize, uvazek bych si navysilia na plny, to je jasne, jen rikam, ze jsme v situaci, kdy to monentalne nekusime resit a jsme tak spokojeni. Ja jsme treba rada hkavne za to, ze mam cas na dite, nemusi do druziny, mame spolu odpoledne volne, delame spousti veci spolu, vyletujeme, sportujeme, setkavame se s nasimi prateli, ty deti rychle odrostou a clovek vlastne pak vzpomina na co, jak spechal z prace, aby stihl dite vyzvednout z druziny v 5 vecer, oak ukoly, vecere a spat..
@vejilka určitě souhlasím. I jsem to ve svém komentáři zmiňoval. Je to riziko a není to pro každého. Pokud chce ale někdo hodně času a zároveň hodně peněz, nevím upřímně o jiné cestě.
@MartinL45 píše: Více
@MartinL45
Bohužel musíme a vedení jen se slovy
" Kde máte problém, jsou to jen 2h "
@KKK85 píše: Více
No normálně. Někdy přijdu v 8, někdy v 9, ale 9-15 musíme být v kanclu. Jestli přijdu v 9 a odejdu ve 3 je každýmu jedno. A pokud mám třeba 4 hodiny z víkendu, přijdu v 8 a jdu ve 12 domů. Náhradní volno. Buď můžu jít takhle nebo si to nechat proplatit, beru si většinou volno.
@Azeretereza píše: Více
zvláštní.. nechápu pak tu povinost být tam 9-15… když tam vlastně být nemusíš a můžeš si to odpracovat o víkendu. Kamarádka prostě tam musí být 8-13, a být k dizpozici. A pak jedině dovolená
@Anonymní píše: Více
Ja jsem taky nemyslela 4denni pracovni tyden se 40 hodinami. Nybrz realne 4 dny a 32 hodin.
@Dollorres Souhlasím se @Snorlaxik a nejsi už trochu workoholik?
Už jsem si toho všimla dříve, jak jsi psala, že chceš, aby tví podřízení byli v kanclu i když můžou mít HO, neprodlužovali si tím víkend a že ti i v práci lépe ubíhá den…umíš si vůbec užít volno?
Nemyslím to zle, ale život není jen práce.
Jinak si myslím, že pracujeme moc, ale zkrácený týden pochybuju že někdy bude, v ČR je pořád zakotveno sedět přikovaný v kanclu (i ty HO z covidu se už zase ruší, co jsem slyšela) od 8 do 17, i kdyby člověk už jenom koukal a nic nedělal.
Ani na flexibilní dobu se zaměstnavatelé moc netváří.
Můj manžel teda pracuje 4 dny v týdnu, ale není to kancelář a směnu má 10 hodin.
@Anonymní píše: Více
Ne, nemusíte. Je to jen o tom, co si necháte libit.
Já bych chtěla pracovat více, tolik zajímavých věcí se objevuje, nestíhám to sledovat upřímně. Mám na YouTube asi dvacet výukových videí odložených na později. Bohužel mám malé děti a nepracuju ještě na full. Ale těším se aspoň na září, kdy si zvednu úvazek.
@KKK85 píše: Více
Tak víkend není úplně standard, já sem chodím, protože se třeba dělá nějaká revize, oprava a podobně. To se dá ve větším rozsahu dělat pouze když jsou linky odstavený, což je o víkendu. A jelikož je to moje agenda, tak chodím, záleží na domluvě, když já nemůžu, jde šéf. Ostatní THP o víkendu nechodí. Takže si nemají jak co nadělat a být tu „musí“. Já to mám trochu pohyblivější, ale zase to mám za to, že jdu o víkendu. Nepracuju s lidma, takže vše je na dohodě, dvakrát do měsíce můžeme jít domů dřív než ve tři, třeba ve dvě nebo v jednu, je to tu všechno o domluvě. Ale nějaký základní pravidla jsou prostě stanovena, pořád jsme korporát. Takže klasicky píchačky a na konci měsíce musí být plnej fond.
@Marieke píše: Více
HO z covidu se ruší, protože nejsou efektivní. Já mám tedy full HO, ale jsem osvč a pracuji pro firmu, která po covidu zhruba před rokem zavedla opět min tři dny povinné v práci, po, út a čt, právě proto, že výsledky práce nebyly takové, jako když lidi chodí do práce.
Pokud nemaji volne patky vsichni, tak dodavatele, spolupracovnici… to tezko budou respektovat. Proto to asi izolovane v jedne firme dost dobre nejde. Druha moznost je, ze se kvuli volnemu patku prace k odvedeni smrskne do 4 dnu. A kdyz clovek je v praci o 25% casu vic, malokdy udela i o 25% prace vic, vykonnost klesa, unava stoupa. Mne 5 dnu v praci nevadi. Delam na 90% a je to tak zhruba, co dam, abych stihla pofackovat deti a domacnost. Na sebe uz radu let moc casu nemam, ale porad verim, ze bude jednou lip.
Bylo by super 6ti hodinová pracovní doba. U povolání na 24h by se zkrátka vystřídaly 4 směny.
@Dana066 píše: Více
to snad raději dvě 12hodinové jako teď, střídat se na ranní, odpolední, večerní a noční směně by musel být mazec pro organismus.
Takže si neumíš udělat volno a stejně tak tvoji podřízení. Asi máte pocit, že jste nepostradatelní.