Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Amalthea Proč? Kdo by chtěl, dělal by odpolední, kdo by chtěl ranní, apod. Byl by tam třeba dvojnásobek lidí, jednou týdně by měl člověk volno a víkendy by dělali 1×měsíčně člověk v důchodu- 8 lidí na měsíc (nepočítám doktory).
@Dana066 píše: Více
aha, tak to potom jo. Takže se ten výrobek/služba zdraží o 100 % a všichni budou spokojení.
@KaZeAd píše: Více
Podle mě nejde ani tak o ten čas v práci, ale jestli ta práce člověka baví. Pro mě je práce koníčkem, tak nepočítám, kolik času strávím prací. Pokud bych ji nedělal, tak bych se tomu stejně věnoval, jen bych za to neměl peníze. Takže pokud někdo tráví desítky hodin týdně něčím, co ho vyloženě štve, tak nevidím cestu ve snaze pracovat co nejméně a pokud možno vůbec, ale změnit práci na něco, kde nebude mít ráno stažený žaludek z toho, že zase musí do té práce, která ho neskutečně sere.
Nevím, jestli je někde osmihodinová pracovní doba, protože ve většině případů co znám, je 8,5 hod. Ale z filmů a seriálů mám pocit, že jinde to mají lidi ještě náročnější. Pamatuji ze Sexu ve městě
, že v nějakém díle Miranda zmiňovala, že dělá 60 h týdně. Jinak ano, i mně by stačil zkrácený úvazek a nějakou dobu jsem tak pracovala. Ale peníze jsou taky potřeba, tak dělám běžnou pracovní dobu, ale naštěstí ji mám flexibilní. Zpravidla dělám 7- 15:30 a jsem celkem spoko
@Kfětoslava píše: Více
osmihodinovky mají továrny, směnný provoz.
@Kfětoslava píše: Více
ale pracuješ a zaplaceno dostaneš 8 hodin přece
Letos pracuju na 1,2 uvazku, takze o neco vic nez 40 h/tyden, ale jeste ziju.
Co mi fakt vadi, ze nektera napln prace je bohuzel uplne nesmyslna a ubira prostor te, ktera smysl ma.
Uvazovala jsem vyhledove scuknout si uvazek 1,0 do 4 prac. dni, ale asi by to bylo moc.
@bigl píše: Více
Me nez volny patek laka spise kratsi pracovni doba od pondeli do patku.
@Amalthea píše: Více
Já se bavím o tom, jak dlouho je člověk v práci. Rozhodně to není 9 až 17 hod., jak psala zakladatelka. Ale kdo jde na 9, tak dělá do 17:30. Pokud tedy člověk nedělá na 3 směny, kde jsou ty 8 hodinovky, jak jsem se dozvěděla
@Amalthea píše: Více
Určitě, ale ten čas na pracovišti už tam je. Odejít o tu půl hodinu dřív nelze.
Pro mě by byl ideální čas 6 hodin denně a více týdnů dovolené
. I když mě moje práce moc baví, vyhovovala by mi trochu jinak postavená pracovní doba. HO bohužel u nás nejde.
Já bývám v pátek v práci jen dopoledne, ale hodiny si nadpracuji jiné dny. Vyhovuje mi to tak. Pak máme HO, ale většinou si práci nadpracuji v práci v kanclu a HO mám jako neofiko volno, třeba když se střídáme u nemocného syna nebo je krásně a chci být na zahradě a tak. A tu nadpravovanou práci pak vydávám za práci ze dne HO. Kdybych si mohla vybrat, tak bych brala těch 35 hodin/týden za současný plat. Přesčasy nemivam. A určitě nepracuji nonstop celou pracovní dobu, tak bych řekla, že těch 35 hodin/týden je reálných.
@KaZeAd píše: Více
To je zajímavá otázka. Já bych klidně jako nepracovala vůbec a ten čas si určitě dokázala vyplnit. Člověk tak nějak pracuje proto, že musí, ne? Ne že by mě moje práce nebavila, ale že bych do ní chodila i jako miliardářka? Pravděpodobně ne.
A co se týče reálného života a dětí, tak hrozně záleží na tom, jestli má rodina hlídání, jaký je příjem, jak pracuje taky ten chlap. Můj manžel nepracuje vysloveně extrémně, ale má toho taky dost. Děti jsou náročné, do toho domácnost… Má vyšší příjem, přizpůsobit jsem se musela já. Takže úvazek je zatím ideální poloviční. Děti jsou ve školkách a školách dopoledne, a odpoledne se ještě něco stihne doma nebo s dětma.
@Eliška píše: Více
jsem si na tebe vzpomnela, vzala jsem 3 hodiny pravidelny naduvazek, k tomu samozrejme suplovani, dohledy, doucovani… a jsem mhohdy na 30 prime tydne, Jsou dny, kdy si rikam, ze to nemam zapotrebi.
@blumen Mezi tímhle bych taky volila spíš každý den, ale kratší dobu.