Nepracujeme příliš?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
K92
2035
9.4.24 07:10

Jestliže máme pracovat do 70 let, tak je zkrácení pracovní doby nutností. Nelze v takovém vysokém pracovním tempu vydržet do takového věku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15867
9.4.24 07:25
@K92 píše: Více

Nesmysl. Zkrácení ničemu nepomůže.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
K92
2035
9.4.24 08:07

@Zumpa no ale pomůže, pracuji jen na částečný úvazek a od té doby se cítím hrozně dobře, mám pocit, že je život v rovnováze. Odrazilo se to i na mém zdravotním problému. Zlepšily se mi výsledky, nemusím brát léky a to mi za to stojí a je to pro mě hlavní důkaz. Lidé nemají čas se kvalitně vyspat, odpočinout si, uvařit si zdravé jídlo, jedí polotovary, protože nestíhají, nemají čas cvičit, chodit pěšky, chodit do přírody na čerstvý vzduch atd. atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15867
9.4.24 08:12

Nesmysl. Člověk běžně tráví v práci 8 hod, dalších 8 hod potřebuješ na spánek. Na dojíždění dejme tomu půl hodiny tam a půl zpátky, takže ti denně zbývá 7 hodin. Pokud si za 7 hodin nenajdeš čas na cvičení, chození pěšky a uvaření jídla, tak prostě neumíš nakládat s volným časem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
K92
2035
9.4.24 08:25

@Zumpa ano, s odrovnaným zdravým už ve 40 se tohle vysoké tempo zvládnout dá, samozřejmě výhodu mají bezdětní… Vidím v okolí, jak se lidem sype zdraví, protože nemají čas vydechnout, ono to asi zas tak dobře nastavené nebude že?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15867
9.4.24 08:36

Vysoké tempo? To je vtip?

Příspěvek upraven 09.04.24 v 08:41

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mango_Lassi
9.4.24 08:37

Záleží, kde pracuješ a co děláš.

• Citovat
  • Upravit
164
9.4.24 08:43

Ja se priznam, ze bych klidne byla v praci treba 10 hodin denne za cenu vyssiho plati. Ale to bohuzel u nas nelze…
Ale s vice detmi chapu, ze clovek da prednost volnemu casu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
K92
2035
9.4.24 08:46

@Zumpa ano, vysoké tempo, není to totiž jen o té práci, ale k tomu i péče o děti, o stárnoucí rodiče nebo jiné rodinné příslušníky, domácnost, pečovat bychom měli i o sebe a o vztahy. Narůstá množství autoimunitních onemocnění, onemocnění ze stresu… pracovat 5 dní v týdnu do sedmdesáti let je v tomto tempu nereálné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
K92
2035
9.4.24 08:53

@Zumpa jo a těch lidí, co se tváří, že jsou v pohodě a jak všechno zvládají a všichni kolem jsou neschopní jsem taky už pár viděla 😬, jednoho dne to tělo nevydrží a zdraví se sesype jako domeček z karet a pak se hrozně diví…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mango_Lassi
9.4.24 09:02

Tak jedna věc je tahat někde uhlí a druhá věc je dělat práci hlavou v pohodlné kanceláři. Tam klidně můžeš pracovat do 70, pokud mozek slouží.

• Citovat
  • Upravit
22654
9.4.24 09:06
@Mango_Lassi píše: Více

Problém je spíš míra stresu v některých zaměstnání, než že by to bylo zátěžové fyzicky. Dělám taky psychicky náročnou práci, mám hodně stresu, pořád něco nestíháme pořád se valí tuny a tuny další práce a cítím to velice moc jak mě to nesmírně zatěžuje a má to vliv na moje zdraví.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1688
9.4.24 10:09
@Dollorres píše: Více

Tak ja si pracovni mobil s sebou uz neberu, proste ho necham doma a mam klid, obcas po vecerech zkouknu maily, i kdyz bych vlastne nemusela, protoze mam volno, ale neda mi to, chci byt v obraze..ale vetsina lidi respektuje, ze mam dovolenou, takze nic extremniho,.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1688
9.4.24 10:34

Mam zo stejne, je proste vic casu na vse, clovek neni ve stresu a zbesile rychle deti rozvest rano skolka, skola, prace, pak stres stihnout vyzvednout, nakoupit, ukoly, uvarit, neco poklidit a den je pryč.
Ja taky mela zdravotní problemy a jsou pryc, rano vstanu, v klidu pripravim snidani, vypravim dceru, poklidim, sednu k praci, do toho dam varit obed, kolem 12:30 prijde dcera, najime se, mame spolu odpo volne, udelame ukoly, jdeme ven, na vylet, zasportovat si, sejit se s kamarady. nekdy delam vecer jeste a pak druhy den mam skoro volny, takze dopoledne sinhdu zaplavat, na kolo, na turu, zabehat nebo delam neco na zahrade v domacnosti a resim jen dulezite veci na telefonu, zkontroluji maily, pripadne k tomu sednu jeste vecer..ale proste uplne jsme jiny clovek, bez stresu, v klidu, doma taky, nikdo se nedsha kdo co ma delat, kdo je vic unaveny z orace, kdo kdy ma jit vyzvednout, proste ted se vse paradne stiha, az na vyjimky, jsou dny kdy musim u toho byt dele, nebo je nejaky meeting a je zrovna v dobe, kdy se to nehodi, ale to neni casto a to se vzdy vyresim

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30873
9.4.24 10:38
@Zumpa píše: Více

To mě teda práce taky dost vyčerpává :). Asi nejsi zrovna makac, kdyz se držíš takového tempa :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová