Nepracujeme příliš?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2128
7.4.24 22:48

Můj muž má 37h týdně rozdělen do 4 pracovních dnů, Ja mám částečný úvazek a upřímně se mi taky už nechce pracovat na celý. Mám k tomu sem tam ještě jeden mikrouvazek (tak 1-2 dny měsíčně ) a jsem max. spokojena a doufám, ze to tak zůstane. Vím, ze to není běžné a vážím si toho co mám. Za svobodných let jsem pracovala tak 60h týdne, i víc. Tehdy mi to vůbec nevadilo, práce mě bavila. S rodinou jsem vděčná za těch par hodin, kdy v klidu stihnu i vše okolo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.4.24 23:21
@Afrikana píše: Více

Pracují v obchodě od 9 - 19, 4 dni v týdnu a 1 den volna + volno o víkendu.
Tedy tak, jak se v minulosti uvažovalo nad zavedením 4 denní pracovní týden a tak jak někteří lidé chtějí.
I já sama jsem chtěla.
Ten 1 den volna v týdnu je perfektní, člověk si odpočine, příp. si zařídí vše co potřebuje.
Ale 4 dni v práci, 10 hod. denně, je moc.. Pro mě je to v klidu, v pohodě.. Ale jsem svobodná, bezdětná.

S dětmi v životě nikdy a ten kdo to chce, tak za mě neví co to je za makačku. Ono těch 8 hod. denně příp. zkrácený úvazek, který chci až budou děti.. má něco do sebe

• Citovat
  • Upravit
Sonarka
7.4.24 23:40

Tak ja delam tydne neco kolem 50 hodin :nevim: :D Ale mame 12tky a 4 dny prace, 4 dny volna…takze se to tak nejak vybalancuje…uprimne pracovni doba 9 -17 hod, pondeli az patek, mi prijde uplne nejpitomejsi, co muze byt… :jazyk: :think: To je celej tejden v haji a pak jen 2 dny volna…? Dejte pokoj…zlaty 12 tky, kde ma pak clovek alespon nejake volno..mne by vikend nestacil, to clovek nic nezaridi a jen mrkne a volno je pryc.

• Citovat
  • Upravit
7188
7.4.24 23:55

Mám taky 37,5 hodiny týdně. Pevnou pracovní dobu od 9-15, zbytek si můžu rozložit jak chci. Podmínkou je splnění měsíčního fondu hodin. Takže chodím, jak se mi zlíbí. Není u nás problém si něco vyřídit během pracovní doby, doktora, úřady, cokoliv. Vzhledem k mý náplni práce chodím někdy i o víkendu, někdy vůbec, někdy třikrát třeba. Ale nemusím. Já chci a pak to směním za volno v týdnu podle potřeby. Kolikrát jdu radši o víkendu, páč nikdo nic nechce, je klid a udělám toho mnohem víc.

Předloni jsme měli čtyřdenní pracovní týden jeden měsíc a bylo to fajn. Ale nevadí mi chodit i pět dní. U nás by efektivita výrazně vzrostla si myslím, ale nevím, jestli je to aplikovatelný jen pro kanceláře, výroba by jela stejně pět dní a to by se lidem nelíbilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30623
8.4.24 01:06

Urcite bych byl pro. Sam ji mám celkem náročnou na moje poměry. No a ja do prace kupodivu chodím pracovat :D, co bych tam jiného dělal to nevím. Navíc si myslim, že zkrácená pracovní doba by vedla k pomerne lepším výkonům. Ideál se mi zdá zkrátit o jeden den, příp. takových 6h pracovní doba. Co tak slýcham, tak některé firmy to i provozují :).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1539
8.4.24 07:11

@mamule42 At klidne pracuji taky tak, oteviraci doby budou akorat pokryty vicero smenami, nebo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6381
8.4.24 07:18
@bigl píše: Více

Sama jsem si vzala volný pátek a bylo to o nervy. Pořád mi blikal outlook, teams, volali mi lidi. Měla jsem z toho skorát nervy, protože jsem byla rozpolcená mezi volnem a prací.
Dost si myslím, že ostatní to měli podobně. Ať už jde o jakékoliv oddělení.
A to léto je snad okurka napříč všemi THP pozicemi. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
MartinL45
8.4.24 07:27
@Anonymní píše: Více

jo tak v tu neděli nedělej:)

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
8.4.24 07:31

To je příšerná pracovní doba… 4 dny jsou úplně ztracené… kdyby to bylo aspon 6-16… člověk by měl něco z toho dne.. toto bych nechtěla ani za zlaté prase. Já pracuji 5-13:30. Jsme naprosto spokojená.

• Citovat
  • Upravit
7337
8.4.24 07:35
@Azeretereza píše: Více

jak můžeš chodit jak chceš když máš pevnou pracovní dobu 9-15? Jak si pak bereš volno v týdnu?? Kamarádka má taky pružnou pracovní dobu. Musí být v týdnu v kanclu 8-13hod. Ale ty dny tam prostě po-pá musí být v tento čas. Ale v pondělí tam třeba je 6-16, v pátek jde v těch 13hodin domů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7337
8.4.24 07:36
@Sonarka píše: Více

Bez dětí to bylo super… dvanáckty a vlastně více volna… ale s malým dítětem, ještě prvnáčkem to nešlo vůbec. Chlap ten dělá mimo čr… takže já musím na ranní směny. Ale 9-17 je děsné… já dělám do 14hodin.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.4.24 07:37

@KaZeAd Ano. Více než 100 let se pracovní doba nezměnila, i když technický pokrok šel kupředu. Řeknu ti, proč to tak je, protože jsme ovce, které si všechno nechají líbit. Život je jen o práci, protože nemáš čas stíhat nic jiného.
Ano, jsou někteří jedinci, kteří se narodí se zlatou lžičkou v ruce nebo mají povolání syn/dcera.
Osobně bych byla pro měsíční počet hodin 120-130. Já nemám děti. Nevěřím, že bych dokázala skloubit práci a rodinu. Pokud bych měla děti, tak jedině půl úvazek, ale to by mi zase chyběly peníze. Na muže bych se nespoléhala.

• Citovat
  • Upravit
74217
8.4.24 07:42

Nemáš děti, protože neumíš skloubit pracovní a rodinný život? To je trošku zbytečná a krutá daň. Pokud není člověk vyloženě chaotický, tak rodinu a práci skloubí vždy. Začne třeba menšim úvazkem a postupně přidává nebo si najde obor, aby vyhovoval. Ale vzdát se dětí, protože si neumí někdo představit, jak s nimi v reálu pracovat. Je to smutné. Nedovedu si bez dětí představit život.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2447
8.4.24 07:44

Ano, 40 hodin týdně je hodně. Už bych tak nikdy nepracovala. Život není od toho obětovat ho práci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15219
8.4.24 08:14

@KaZeAd Podle mě je to hodně času v práci, člověk pak ve volnu neví co dřív, odpočívat, uklízet, jet na vylet, nebo na kolo, na zahradu, navštívit rodinu, kamarádky atd. Po mateřské jsem skoro 4roky pracovala 30h týdne přibližně 8-14 a bylo to ideální. Z důvodu reorganizace jsem musela přejít na plný úvazek a je to opruz, jediné štěstí ze mě práce baví a nemakam fyzicky, mám slušný plat, pracovní dobu 7-15. V době uzávěrek přesčas, občas něco potřeba udelat z domova, ale není problém si hodiny vybrat. Víc by mi, ale vyhovovalo prožít život trochu jinak, než v práci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová