Nepracujeme příliš?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
12884
9.4.24 22:06
@martyk píše: Více

Plus záda, oči, karpály, tenisový loket, taková ta šlacha na hřbetu ruky, která nevím jak se jmenuje, ale musela jsem jí už taky ledovat, kyčle, bedra, lymfa…vůbec není pravda, že práce vsedě v jedné pozici u počítače neničí zdraví. Z fabriky jsem byla i fyzicky unavená méně. Stres už vůbec nezmiňuju. Jen kolektiv je v kanclu lepší (a peníze, jak kdy ovšem).

Příspěvek upraven 09.04.24 v 22:07

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6381
9.4.24 22:06
@zrcadlo píše: Více

Docela koukám, jakej máš přesnej odhad situace nebo zkušenosti. 8o
S HR až přespříliš řeším fluktuaci a výsledky surveys, nastavují mi akční plány a domlouvají poradce z Juiceupu, aby pracovali semnou a s mým týmem.
Bohužel tu fluktuaci mám, ale odstartoval to jeden a pak se to začlo sypat. Teď se ten tým postupně obměňuje, ale nábor nejede tak rychle, jak bych potřebovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12884
9.4.24 22:16

@Dollorres hele bez urážky, ale to nebude chyba náboru, já bych pod tebou pracovala jen kdyby to existenčně fakt jinak nešlo a do toho si intenzivně hledala novou práci. A nemyslím to nějak osobně zle proti tobě, ale pracuju abych měla z čeho žít, ne naopak, a cos tu popisovala za pracovní požadavky vs plat a odměny u vás…fakt ne :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.4.24 22:17
@KaZeAd píše: Více

Přesně kvůli těm ztrátám bydlím 30 min pěšky od práce a 5 min od různých obchodů. :lol: V současnosti úplně ideál pracovní dobu nemám, ale je to ok. Ideál pro mne bylo, když jsem byla placená za určité úkoly, a je fuk, jak dlouho mi to trvalo, prostě člověk využil toho, že má na něco talent a jde mu to rychle, a bylo to je spokojenosti obou stran. Takže to jsem měla přes smlouvu a zabralo mi to 20-50 hodin měsíčně. Teď dělám to samé, za stejné peníze (neříkám, že špatné), taky mi to zabere ten samý čas, ale musím dřepět v práci 8-16,30. Takže pracuji na dalších věcech, co mám bokem, nebo si řeším svoje záležitosti. Ale je omezující, že si nic moc nemůžu oběhnout. Předchozí práce tak nějak na půl - pružná pracovní doba (pevně jen 9-11:30), takže si člověk všechno oběhl, ale zas míň peněz a míň prestižní práce. :think:

Pro mě je ideál prostě úkolová mzda. Blbý, že v mém oboru se na to moc nejede a všechno se vede na člověkohodiny. :?

• Citovat
  • Upravit
Snorlaxik
9.4.24 22:20
@Liberalissima píše: Více

Přesně, pracovat pod takovým šéfem musí být za trest.

• Citovat
  • Upravit
16236
9.4.24 22:24
@Dollorres píše: Více

A s tím náborem to moc lepší nebude, sice se to maličko rozhybalo, ale zkušení lidi nejsou volní, jsou jen otevření nabídkám, ale aby nabídku reflektovali, představují si narůst mzdy alespoň o 20%, aby jim to stálo za změnu, nebo posílit HO, prostě získat pro sebe výhodu. Spousta zaměstnavatelů řeší, jestli si rozes.rat mzdový systém a dávat novým lidem o tolik víc než stávajícím, podpořit tak nespokojenost a v podstatě je tím popíchnout ke stejnému kroku zase jinam. Taky řešíme, že třeba už je vybraný člověk, ale dá výpověď a zaměstnavatel mu nasype, aby zůstal, a my jedeme od začátku. Těch použitelných volných lidí je fakt málo. No nic, já si myslím, že kdybys ubrala v práci i v aktivitách s dětmi a zažívala s nimi třeba filmovou neděli v pyžamu, tak se hodíš víc do klidu a bude to mít pozitivní odraz i v té práci, ale to je jen dedukce z pár informací odsud. Ne vždy ta nejvyšší snaha vede k nejlepším výsledkům.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2089
9.4.24 22:45
@Dollorres píše: Více

O tvé práci moc nevím a nechci ji nijak shazovat, ale zas tak speciální mi to nepřipadne, že by se to vezlo na jednom člověku. To fakt musíš brát telefony i o dovolené, nemůže to vyřídit kolega? 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21978
9.4.24 23:18
@Pučálkovic.Amina píše: Více

Taky mi to tak přijde, že se jenom zbytečně honí. Však každý stát má své normy a předpisy, podle kterých se řídí bezpečnost, ekologie, zdravé prostředí pro práci. Každá větší firma má svého bezpečáka a vypracovaná pravidla podle norem a zákonů. A chodi na to různé statni kontroly, ktere to hlidaji

Tak bych dovolenou viděla úplně v klidu. Fakt, nic, kde jde o život nebo nutné zásobování něčeho, energetiku apod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7748
9.4.24 23:49

.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7748
10.4.24 00:05
@Liberalissima píše: Více

Myslím, že i rušení dovolených atd. Taky bych v takovém prostředí nepracovala. Jako chápu, že samoživitelka se musí ohánět víc, aby zabezpečila rodinu, ale nevím, jestli to ty děti ve výsledku ocení a je to takové klišé, ale až bude člověk starý tak bude vzpomínat jen na to, jak se honil v práci? :nevim:
A na dovolené jsem vždy vytáhla simku, protože poslední roky jezdím jen mimo EU, asi by šel nějaký roaming, ale ani jsem to nezkoumala, hovory by prostě byly strašně drahé tak smůla. Ale neměla jsem nikdy vyšší pozici (ani peníze, které by mě k práci na dovolené motivovaly :mrgreen:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6247
10.4.24 10:33
@Amalthea píše: Více

ano, to striedanie cinnosti a typu zataze je regenerujuce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14980
10.4.24 12:35
@bigl píše: Více

Stačí jet do Egypta a nekoupit si tam tu jejich simku. Tak jsme to udělali my a místo toho si nakoupili časopisy a vzali knížku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1690
10.4.24 13:06
@Kelsey píše: Více

Ja to beru, jen jsme reagovala na prispevek, kde to vyznelo, co jineho by mel taky delat, sedet doma a starnout, ze ne kazdy, kdo prestane pracovat si sedne doma na gauc a kouka na tv a ceka na smrt..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2612
10.4.24 20:18

@Dollorres pracuju jako certifikační auditor, tvoji agendu si umím představit. Začni delegovat. Jinak vyhoříš jako papír. To je přece základní práce manažera.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8109
10.4.24 20:52
@elda píše: Více

To bych řekl, že je základní problém většiny managerů. Neumí správně delegovat práci a pokud už ji delegují, tak neumí ohlídat kvalitu, aniž by to nakonec převzali a udělali sami.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová