Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Co se Vam na ni libi, co naopak? Me napr.vadi,ze casto nemate ani vlastni stul a zidli, stridate se s kolegyni
Příspěvek upraven 13.04.24 v 12:58
@vokishka píše: Více
Co neni bezne, mit nebo nemit? Mozna je to blbost, ale me by to vadilo nemit
@negra píše: Více
není běžné nemít své místo, svůj stul. Možná ještě některé školy mají jen sborovnu, ale i tam bývá určitý zasedací pořádek.
Letos to tak mám, protože chodím pouze na některé hodiny a je kapacitní problém v malé sborovně. Mám své místo v družině. Ale ve sborovně ne. Co potřebuji, tak si přenáším. V malé sborovně je stálé místo pro třídní učitele. Jsem netřídní. Nějak to neřeším. Když potřebuji, tak si sednu na místo některé kolegyně nebo k počítači s tiskárnou. To je pro všechny. Ale většinou jdu rovnou na hodiny a chystám si vše doma. Takže místo nutně nepotřebuji.
Mám nejen vlastní stůl, ale i vlastní třídu a kabinet.
Jsem spokojená.
Učím cizí jazyky, baví mě to.
Vlastní jazyková učebna, kde učím pouze já.
Zařídila jsem ji velmi útulně, citíme se tam všichni „jako doma“.
Hodiny dělám zábavné pro mě i žáky.
Vycházíme spolu jako partneři, fajn atmosféra v hodinách.
Mám systém ve výuce, uchovávání materiálů, přípravách…
Končím max 13:30.
Obědy asi za 20kč.
FKSP letos jen 2000kč.
Pro mě jediná nevýhoda - problém s dovolenou mimo hlavní prázdniny.
Učím 14 dní. Úplně mimo původní aprobaci i stupeň. Předtím jsem byla 2 roky asistentka pedagoga. Teď jsem jako zástup, takže bez zkušeností naskočit a fungovat. Držím se zatím.
Pracovní doba ok. Hodně věcí dělám doma no. Už jako AP jsem si vytvořila dobré vztahy s učiteli i ostatními ve škole, takže mi teď pomáhají a vycházejí vstříc. Obědy máme výborné. Máme novou kopírku a kávovar.
Místo mám v kabinetě, kde je dalších 5 učitelů a spec.ped. a ještě tam probíhá doučování UK žáků. Ale vzhledem k tomu, že tam většinou mají být učitelky, které jsou třídní, tak tam přeplněno není, ony bývají spíš ve třídě.
Víc vnímám zodpovědnost, děsí mě třeba úrazy. Vyčerpávající jsou konflikty mezi dětmi. Hluk. Psychická únava. Škola je blízko bydliště, což v něčem je plus a v něčem mínus. Většinu dětí potkávám i mimo školu. Teď je to asi plus, že pro děti nejsem neznámý člověk, znají mě buď od vidění ve škole, nebo když jsem dělala doprovod, nebo z venku.
Jo a nemusím suplování. Ve třídách 5+. A na poslední chvíli.
@Anonymní píše: Více
My jindy na dovolenou nejezdíme, s dětmi je naopak fajn mít volno jako ony.
Kdyz jsem chodila do skoly, videla jsem, jak maji nasi ucitele sluzbu na chodbe, to je ted jak?
Porad stejne. Dozory na chodbach, v satnach, v jidelne.
Kvuli nemoznosti flexibilni pracovni doby (s tim bych se jeste smirila, protoze je mi jasne, ze to z logiky veci nejde) a volnu jenom o prazdninach (hlavni duvod) jsem ze skolstvi odesla.
Měla jsem vlastní třídu, tam děti chodily za mnou. S žádnou kolegyní jsem se nestřídala. Na jiné škole jsem měla svůj kabinet, kde jsem byla sama. Po mateřské chci určitě zpět do školy, jako hlavní výhodu vidím časté volno + placené celé letní prázdniny, když mají volno děti, jsem s nimi doma. To žádná jiná práce nenabízí. Když má člověk rád děti a baví ho to, tak je to skvělá práce ![]()