Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ernesta neznám, Ervína jednoho ano
Pěkné neotřelé jméno, hodí se k bráškovi i k příjmení, dala bych ho ![]()
Znám jen jednoho Ernesta, ale je to cizinec žijící v Praze. Jméno je to zajímavé, pěkné, a líbí se mi, když jména sourozenců začínají stejným písmenem - i naše holky to tak mají ![]()
Hezké jméno, jmenoval se tak otec i starší bratr prince Alberta, manžela britské královny Viktorie. V Čechách se spíš používá obdoba Arnošt.
Žádného v ČR neznám, jméno bych nedala, ale žádná hruza to není. Zato mi přijde nepraktická a trochu komicka ta kombinace jmen sourozenců. Je to jak nějaká dvojice z grotesky.
Šest ve školce jich nebude určitě, na to je Ernest moc nezvyklé jméno. Spíš bych se bála, že se dva bráchové se jménem začínajícím na Er… budou lidem plést. Nevím, jak říkáte prvnímu synovi, ale třeba Erví a Erný už by mi přišlo skoro stejné.
Jinak jméno Ernest samo o sobě není špatné, jen v kombinaci s příjmením mi zní tak nějak přísně. Představím si nějakého soudce nebo neústupného úředníka. ![]()
Nedala bych, i když jméno se mi líbí. Jsou si příliš podobná a budou se vám plést při oslovování. Mám jména synů začínající na stejné písmeno a také jsou si podobná a ve spěchu to pořád pleteme, vůbec mě to nenapadlo, když jsme jména vybírali.
Jeste muzete dat Egona ![]()
EGON ERWIN KISCH ![]()
Jinak bych řekla, ze se o cetnost jména fakt bát nemusíš
V Německu znám spoustu Ernstů (bez „e“).
Taky mě u Ervína napadl Egon ![]()
@Anonymní píše:
Ahojky, mám už potvrzeného chlapečka z 2 screeningu. Doma už máme Erwina, a tak mě napadlo to držet na E. A manželovi by se líbil Ernest. Příjmení je Kasl.
Znáte nějaké Ernesty? Jde nám hlavně o to, abych jich nebylo ve školce 6, syn má ve školce 6 Kubíků a 3 Šimonky například.
Myslím, že Ernestama opravdu nebude přeplněno ![]()
Diskuse mě zaujala hlavně proto, že jsem před mnoha lety, jako puberťačka našla rodný list svojí babičky a úplně mě okouzlilo, že se moje prababička z matčiny strany jmenovala a Ernestina. A začala jsem vyhlašovat, že chci, aby se tak jednou jmenovala moje dcera. (Mám ráda takové ty rodinné tradice a příběhy atd…)
No a moje máma (svou babičku nikdy nepoznala, protože ona umřela mladá) mi naprosto seriózně sdělila, že jestli to udělám, tak že mě vydědí
![]()
Já bych to teda neudělala, to jméno se mi brzo přestalo líbit, ale ta reakce byla fakt vostrá, máma byla jinak k hovězím nápadům vždycky shovívavá ![]()