Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Fakt hrozný jméno, kdes to vzala?
Toto bych dítěti nikdy nedala…
Na diskuzi jsem se mrkla, protože jsem si myslela, že je to jméno nějaké sekty…
![]()
@markytka3 píše:
ale ona chtela vedet libi, ci nelibi. nic vic. Pro mne by bylo treba mnohem lepsi nez se jmenovat Terezka, jako kazda treti holcicka v ulici. Me osobne to jmeno nijak neurazi (ostatne vidis, ze nejsem jedina), proto mi prijde autorku urazet mimo misu…
Já nepsal, že se mi to jméno nelíbí, třeba u tetičky z Bavorska by bylo úplně v pohodě. Já autorku doufám neurazil, jen jsem vyjádřil svůj názor. Malé holce tady v Česku bych to jméno nedával. Jedině, že by měla nějaké echt německé přijmení. Ale zase co až se vdá?
Líbí, ale v původním německém tvaru. Taky jsem dceři dala německý tvar jména. Byl hezčí než český.
A jak jí budete říkat? Tohle je typický český vysír. ání. Moje dcera se jmenuje například X, protože se nám to jméno líbilo a proto jí tak říkáme. Když na ní mám chuť žvatlat, říkám jí třeba koblížku.
Taková anglicky mluvící Marie, nebo španělská Maria to maj jasný a elegantní, ale v Česku bum a seš Mařka…
Takže pokud chceš říkat dceři Hanelora, pojmenuj ji tak, pokud chceš Hanku, dej Hanku.
Myslela jsem, že někdo hledá křestní jméno ke krkolomnému příjmení Hanelora, takže mně se vůbec nelíbí a ani mi to nepřijde jako křestní jméno, ale jako značka nějakýho výrobku, nebo možná přímo výrobce ![]()
Zni to jako Kunhuta, I kdyz to je aspon ceske. Nedavala bych to, leda byste byli Nemci.
@sahrazad1 píše:
Zni to jako Kunhuta, I kdyz to je aspon ceske. Nedavala bych to, leda byste byli Nemci.
Není české
je to z německého Kunigunda. Což teda Hanelora je vedle toho krásný jméno.
Lidi by to komolili. Ani já ho pořádně neřeknu, o takovém jméně bych nikdy neuvažovala. Ani hezké mi nepřijde.
@Anonymní píše:
Ahoj, co si myslíte o jménu Hanelora? Přijde vám pěkné?
Ne
@Anna766 píše:
Není českéje to z německého Kunigunda. Což teda Hanelora je vedle toho krásný jméno.
Hergotkrucajselement! Sami Nemci tady!
…oboje je priserny, no vazne.