Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Milé maminky mám na vás prosbu. S přítelem čekáme chlapečka a rozhodujeme se mezi jmény Jáchym a Šimon. Poradíte? Jelikož se opravdu nemůžem rozhodnout rozhodli jsme se dát dotazy na net a které jméno bude víc preferované to dáme
děkuji všem ![]()
@Kleo026 Rozhodně by jsem nevybírala dle cizích lidí ale podle sebe, my teď u holčičky jsme nevěděli jméno ani když se narodila, děstké sestry v porodnici nám počkali jak se rozhodneme, muž to nakonec rozsekl. Je fakt že jsme to měli jednoduší protože jsme manželé a nikde na úřad jsme to předem hlásit nemuseli. Jinak kdyby jsme měli chlapečka líbil se nám Šimon, ono taky hodně záleží i na příjmení
@Mrs. S
Dopředu se nic závazně nezapisuje. Do porodopisu jsem napsala jméno pro holku i kluka (nenechali jsme si to říct) a když se narodil, mohla jsem dát klidně jiné.
@Kleo026 píše:
Milé maminky mám na vás prosbu. S přítelem čekáme chlapečka a rozhodujeme se mezi jmény Jáchym a Šimon. Poradíte? Jelikož se opravdu nemůžem rozhodnout rozhodli jsme se dát dotazy na net a které jméno bude víc preferované to dámeděkuji všem
Za mě Jáchym. Nelíbí se mi, že se Šimon zdrobňuje na Šíma. Naopak je fajn, když se Jáchym nedá moc dobře zdrobňovat a komolit.
Ale nikdy bych o jménu nenechala rozhodovat jiné a na internetu.