Jméno Julius?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
11529
21.11.11 08:47

je to krásné jméno, my jsme měli v rodině dědoveho bratra, ze Slovenska a říkalo se mu Julo, Julko, můj manžel chtěl taky Juliuse, ale nakonec vyhrál Edík, a pokud se Vám tohle jméno líbí, tak bych to vůbec neřešila, dneska lidi dávají tak šílené jména a třeba dvě tři, že tohle prostě krásné jméno :palec: :palec: :palec: :palec: :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12978
21.11.11 08:50

V rodině máme 2 ( otec a syn) a líbí se mi to..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12959
21.11.11 08:51

Pokud se líbí tobě i přítelovi/manželovi, tak bych to jméno dala a na ostatní se vůbec neohlížela, vždycky se najde někdo, komu se to líbit nebude, ale to není důležité :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
598
21.11.11 08:54
Lizbeth píše:
V rodině máme 2 ( otec a syn) a líbí se mi to..

Aha, tak koukám, že to není zas tak hrozně neobvyklé, já myslela, že Juliové už skoro vymřeli po meči :D.. btw: moc se mi líbí nová fotka tvé dcerky, ten účes jí velice sluší :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
21.11.11 08:59

Já bych se jménem Julius neviděl žádný problém. Zvlášť v zahraničí.
Tady v ČR to vyvolává asociace s Fučíkem, ale Finsko je sice taky na „F“, ale jinak OK :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Pavlinacoffee
21.11.11 09:03

Když se Vám líbí,tak proč ne.Mě se sice líbí spíš klasická česká jména,ale tohle je určitě zajimavé/pěkné a když se dává Julie,tak Julius klidně také.A jak se tu už psalo,je to Vaše miminko a na ostatní se můžete vykašlat :) Přeji bezproblémově těhulkování.

• Citovat
  • Upravit
8561
21.11.11 09:11

První mě napadl taky César :mrgreen: Ale souhlasím s ostatníma, je to vaše dítko, ne rodičů, dejte mu jaké se vám bude líbit. :wink: Až se narodí rodiče si zvyknou a na Fučíka neštěkne ani pes :wink:

A ve Finsku by se mi líbilo, miluju snížek. :wink: :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
598
21.11.11 09:23
wildcat píše:
První mě napadl taky César :mrgreen: Ale souhlasím s ostatníma, je to vaše dítko, ne rodičů, dejte mu jaké se vám bude líbit. :wink: Až se narodí rodiče si zvyknou a na Fučíka neštěkne ani pes :wink:A ve Finsku by se mi líbilo, miluju snížek. :wink: :-D

No, no, u nás ještě žádný snížek bohužel není, žijeme přímo u Helsinek, takže příliš na jihu, na severu ale už je :).. Modlím se, ať to přijde každým dnem, páč takhle je tu akorát celej den šedo, světlo od 9 do 3 a pak zas tma, brrrr :D.. když je snížek, tak se to hnedka všechno rozsvítí :) Osobně bych stejnak nejradši léto trávila ve Finsku a zimu v Česku :D :D :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29436
21.11.11 09:29

Líbí se mi. :palec: Je to dneska celkem neobvyklé, jmenoval se tak můj děda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7576
21.11.11 09:32

Ahoj, Julia Fučíka komentovat nebudu, to je věc opravdu generace, která to zažila, přesně jak píšeš. Osobně bych to jméno nedala. Když pominu, že se mi nelíbí, znala jsem jednoho Julia. Nikdo nevěděl, jak má jeho jméno skloňovat, většině lidí bylo tím pádem blbé ho oslovovat (a určitě si umíš představit ten běžný hovorový styk, když se někdo vyhýbá tvému jmnénu) a tak jediné, jak mu říkali známí, bylo Julku. I my jsme se oklikou pídili, jak ho oslovovat a nikdo pořádně nevěděl, pak jsme se ho zeptali a sám říkal, že jsme jedni z mála, kdo se prostě zeptá a nekomolí mu jméno nebo se mu nevyhybá. On sám říkal, že při představě, že by ho někdo oslovil třeba Julie, se mu rosí čelo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11896
21.11.11 09:35

gratulace k miminku :kytka: ke jmenu Julius me sice napoprve napadne prave Fucik a César, ale myslim, ze je to uplne jedno :mrgreen: dejte, co se bude libit Vam

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2058
21.11.11 09:43

Ahoj, sestrenice zijici v Nemecku take dala chlapeckovi jmenu Julius. Je jeste maly, pro ceskou cast pribuzenstva je Julius, Juliosek. Neprislo mi to vubec divne, zadna asociace, ale jmeno jako takove se mi zvlast nelibi. Jsem k nemu neutralni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8384
21.11.11 09:47

ahojky, mne se to libi, navic v zahranici…a hodne se mi libi jemno Julian to je docela bezny i v CR :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3394
21.11.11 10:11

Moc gratuluji k těhotenství :palec: :kytka:

A co třeba ta forma Julián, jak už tu někdo psal? To se Vám nelíbí?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8566
21.11.11 10:16

Tak mě jako první napadlo Julius Meinl a pak taky samozřejmě Caesar :-) Jméno se mi líbí. U vás se jména neskloňují ne ? Takže se mu bude říkat prostě Julius, nebo ne ?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová