Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj holky, tak čekáme druhý přírůstek, zřejmě ke konci června. Ještě před těhotenstvím přítel vždycky vymýšlel jména pro to druhé a přišel s tím, že chlapeček bude Julius. Žijeme v zahraničí a zde je to docela dost běžné a oblíbené jméno. Protože jsem si v té době myslela, že je to ještě daleko, tak jsem mu to odkývala, mně osobně se to docela líbí. Jenže teďka to tedy bude už docela brzy aktuální a moje matka z toho má skoro smrt při představě, že by to byl Julius (aneb hrůzy z dětství, kdy se museli drtit Julia Fučíka)
.. Jaký na to jméno máte názor vy?
Jen mě to zajímá, vím, že nakonec bude rozhodnutí jen a jen na nás, ale zajímá mě, co na to ostatní. ![]()
Ahoj,
Pre mna je toto meno uplne normalne, volal sa tak moj dedko.
Co si myslia ostatni, nie je podstatne.
Napr. my mame Svatopluka.
Vsetci mali komentare, co sme to tomu dietatu spravili, ale uz si vsetci zvykli. ![]()
To nase meno je neprehliadnutelne, bol jediny v skolke a je jediny aj v skole ( ma6 rokov).
Ak je Julius u Vas bezne meno, pokojne by som ho dala.
Este otazka- kde zijes?
Zuzana+3
Zuzga píše:
Ahoj,
Pre mna je toto meno uplne normalne, volal sa tak moj dedko.
Co si myslia ostatni, nie je podstatne.
Napr. my mame Svatopluka.
Vsetci mali komentare, co sme to tomu dietatu spravili, ale uz si vsetci zvykli.
To nase meno je neprehliadnutelne, bol jediny v skolke a je jediny aj v skole ( ma6 rokov).Ak je Julius u Vas bezne meno, pokojne by som ho dala.
Zuzana+3
Este otazka- kde zijes?
Ve Finsku
.. Já odmítám všechna typická finská jména jako Antti, Ilkka, Joona (tak se jmenuje přítel
), protože v zahraničí jsou z toho lidi zmateni a myslí si, že jde o ženu (s přítelem se nám stává neustále, má navíc i příjmení, které zní tak femininně)
.. Julius se mi zdá takové mezinárodní a protože jsem narozena těsně před sametovou revolucí, tak mi to v podstatě žádné asociace nevyvolává
.
V okolí žádného Juliuse neznám, ale Juliána ano a malému to jméno sedne ![]()
Tak za prvééé moc moc moc gratuluju!!!!!!!
![]()
A za druhý pokud se vám jméno líbí, tak ho dejte, mě se jako první vybavil Julius Satinský a ten byl super…Fučík me ani nenapadl
![]()
Nepřijde mi to škaredý, rozhodně za mě lepší být Julius než Tobiáš nebo Matyáš. ![]()
Ahoj, mě se líbí, znám dva kluky toho jména. Já bych ho dala:-)
Mě napadl César a Fučík
![]()
ale to jméno se mi docela líbí, sama bych ho nedala, ale není to jméno ,nad kterým bych se u prcka pozastavila… ![]()
Dice píše:
Tak za prvééé moc moc moc gratuluju!!!!!!!![]()
![]()
![]()
A za druhý pokud se vám jméno líbí, tak ho dejte, mě se jako první vybavil Julius Satinský a ten byl super…Fučík me ani nenapadl
![]()
Nepřijde mi to škaredý, rozhodně za mě lepší být Julius než Tobiáš nebo Matyáš.
jééé, ahoj Dice, moc děkuji za gratulaci
No, vidíš, Satinský se mi vůbec nevybavil a to jsem ho taky měla moc ráda
. No, zatím zkušenosti takové, že moji slovenští kamarádi všichni říkají, jak je to hezké jméno a Češi úpějí, že je to děsné
No, myslím, že to bude Julius, pokud bude chlapeček. Mamka si snad zvykne ![]()
Hodně s manželem cestujeme, žili jsme v zahraničí, proto jsem pro syna vybírala jméno tak, aby bylo pokud možno mezinárodní - tzn. aby mu ho nikde nekomolili, uměli přečíst, vyslovit.
tak já bych právě z tohoto důvodu Julius nedávala…
Problém vidím v tom „J“ - španělsky mluvící země (nezdá se to, ale kromě Španělska je to celá Latinslká Amerika) to vyslovují „J“ jako „CH“, anglicky mluvící země zas jak "Dž…
hezké jméno,dala bych.dokonce v jedné kreslené pohádce se veveřák jmenuje Julius-a líbí se mi to.
zní to vznešeně
a taky mě hned napadl Caesar
A babička by mu mohla říkat třeba Julku..
V česku bych mu takové jméno nedala, ale vy žijete v cizině a pokud je tam to jméno běžné, tak proč ne.
Vždycky najdeš někoho, kdo ti jakékoliv jméno poplive. Pokud je to někdo blízký, zamrzí to. Ale nakonec si každý zvykne. V mém okolí se dokonce psaly dopisy rodičům, že vybrali strašné jméno, a že to nemohou myslet vážně
Po narození prcka bylo vše zapomenuto i u těch největších odpůrců ![]()
Mě se Julius nelíbí, ale je to vaše volba, vaše dítě. Být vámi, nehledím na okolí, o jméně pro dítě NEmluvím, po narození bych je jen oznámila ![]()
Hlavně ať je Julius (ať už se bude mimčo jmenovat jakkoliv) šťastný a zdravý ![]()
Black_Orchids píše:
Hodně s manželem cestujeme, žili jsme v zahraničí, proto jsem pro syna vybírala jméno tak, aby bylo pokud možno mezinárodní - tzn. aby mu ho nikde nekomolili, uměli přečíst, vyslovit.tak já bych právě z tohoto důvodu Julius nedávala…
Problém vidím v tom „J“ - španělsky mluvící země (nezdá se to, ale kromě Španělska je to celá Latinslká Amerika) to vyslovují „J“ jako „CH“, anglicky mluvící země zas jak "Dž…
No, tak tohle by mě trápilo nejmíň.. stačí, když Američani vyslovují moje jméno jako „Veráááánika“. Podle mě je hrozně málo jmen, které by všechny národy vyslovily stejně..