Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
werryjane píše:Lizbeth píše:Aha, tak koukám, že to není zas tak hrozně neobvyklé, já myslela, že Juliové už skoro vymřeli po meči
V rodině máme 2 ( otec a syn) a líbí se mi to.... btw: moc se mi líbí nová fotka tvé dcerky, ten účes jí velice sluší
Velkému se říká Jula, synovi Julík ( i když už je také skoro dospělý)..Aly myslím ,že mají slovenské předky, takže pro ně je to jméno opravdu obvyklé..
A díky za kompliment ![]()
Háta_x píše:
Ahoj, Julia Fučíka komentovat nebudu, to je věc opravdu generace, která to zažila, přesně jak píšeš. Osobně bych to jméno nedala. Když pominu, že se mi nelíbí, znala jsem jednoho Julia. Nikdo nevěděl, jak má jeho jméno skloňovat, většině lidí bylo tím pádem blbé ho oslovovat (a určitě si umíš představit ten běžný hovorový styk, když se někdo vyhýbá tvému jmnénu) a tak jediné, jak mu říkali známí, bylo Julku. I my jsme se oklikou pídili, jak ho oslovovat a nikdo pořádně nevěděl, pak jsme se ho zeptali a sám říkal, že jsme jedni z mála, kdo se prostě zeptá a nekomolí mu jméno nebo se mu nevyhybá. On sám říkal, že při představě, že by ho někdo oslovil třeba Julie, se mu rosí čelo.
No, my říkáme kamarádovi Julo, nebo Juldo
A když na něj volali cizí, tak Juliusi. Dle mého, to jde skloňovat dobře.
Háta_x píše:
Ahoj, Julia Fučíka komentovat nebudu, to je věc opravdu generace, která to zažila, přesně jak píšeš. Osobně bych to jméno nedala. Když pominu, že se mi nelíbí, znala jsem jednoho Julia. Nikdo nevěděl, jak má jeho jméno skloňovat, většině lidí bylo tím pádem blbé ho oslovovat (a určitě si umíš představit ten běžný hovorový styk, když se někdo vyhýbá tvému jmnénu) a tak jediné, jak mu říkali známí, bylo Julku. I my jsme se oklikou pídili, jak ho oslovovat a nikdo pořádně nevěděl, pak jsme se ho zeptali a sám říkal, že jsme jedni z mála, kdo se prostě zeptá a nekomolí mu jméno nebo se mu nevyhybá. On sám říkal, že při představě, že by ho někdo oslovil třeba Julie, se mu rosí čelo.
No, my říkáme kamarádovi Julo, nebo Juldo
A když na něj volali cizí, tak Juliusi. Dle mého, to jde skloňovat dobře.
První co mě napadlo „Ave Caesar!“.
Fučík vůbec ne. My také říkame Adéle Ádo a babičce to zase připomíná Hitlera. ![]()
Me by deptalo, ze by na nej jiste volali Juliusi. Vim, ze se to takto nyni sklonovat muze, ale nejak mi to rve usi.
Znam jednoho Juliuse a rikaji mu Julek coz mi prijde dost strasny, ale jinak se mi to jmeno libi kdyz se nekomoli. Vsechna jmena jsou hezka kdyz se nekomoli. Nas vsichni cesti pribuzni odrazovali od druheho jmena Lewis, nedali jsme se a je to Daniel Lewis(Luis), nikdo to nekomoli a u zahranocnich pribuznych je to uplne bezne jmeno takze jsou spokojeni vsichni. Jestli se ti Julius libi tak ho dej a hotovo.
Ano, u nás se jména neskloňují, řekne se prostě Julius, sice lze taky vyrobit nějakou zdrobnělinu, většinou končící na -sku (dcera Danielka - Dansku), ale odpadá to skloňování Julie vs. Juliusi..
teda pro většinou situací, samozřejmě máme půlku rodiny českou
. Julian se mi nelíbí, ale to je zase asociace se Záhorovským
![]()