Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@Anet456 V rodině a v okolí byla Katrinka. A jelikož má o 18 měsíců staršího brášku, tak ten ji říkal Kačí
A to se u nás chvilku uchytlo. Dneska už je ji skoro 11 let a je se jménem spokojena
Ve škole jí převážně vsichni říkají Katrin, ale některe kamarádky jí říkají Káťo
Jméno jsme ji od mala nenechali komolit, i když se kolikrát lidé snažili o příbuznost se jménem Kateřina. Dneska dcera sama upozornuje, že není třeba Kačka, ale Katrin. I v okolí jí lidé jméno chvalí ![]()
Krásné jméno, taky jsem měla v užším výběru, ale v příjmení máme r, tak by to moc hrčelo, ale moc se mi líbí
Kdybych čekala holčičku a měla ucházející příjmení, tak by Karin byla jedním z favoritů.
Mám kamarádku Karin. Znala jsem ji až jako dospělou a říkám jí prostě Karin a většina lidí taky, ale rodiče jí říkali Karinko. Hezké jméno, jen má hodně obyčejné české příjmení a dost se to bije ![]()
@heia píše:
Mám kamarádku Karin. Znala jsem ji až jako dospělou a říkám jí prostě Karin a většina lidí taky, ale rodiče jí říkali Karinko. Hezké jméno, jen má hodně obyčejné české příjmení a dost se to bije
No jo, ale obema jmeny se predstavujes tak akorat na urade. Jinak ti rikaji bud pani Novakova, nebo ahoj Karin.
@warita píše:
No jo, ale obema jmeny se predstavujes tak akorat na urade. Jinak ti rikaji bud pani Novakova, nebo ahoj Karin.
Mně ani to Karin Nováková nepřijde tak hrozné??? taky bude mít nás potomek takové krásné, nepopiratelně české jméno, ale Karin mi právě přijde docela neutrální skoro k jakémukoliv příjmení.. to bych řešila asi spíš u nějakých Vaness, Abigal či Jessic, zda to jde k českému příjemní
no a nakonec ji dáme pasující a ona se stejně vda za koho bude chtít ![]()
Příspěvek upraven 23.02.17 v 21:56
Mám kamarádku Karin, říká se jí Karča, což se mi moc nelíbí, ale žádná hrůza to není, já osobně bych používala Karin nebo Karinka na malou holčičku
@Anet456 píše:
Mně ani to Karin Nováková nepřijde tak hrozné???
Mne to taky neprijde jako nejaka tragedie. Karin je pekne jmeno a hodi se ke vsemu.
Moje dcerka ma taky netradicni jmeno, jmenuje se Lea, zdrobnujeme na Leonka.
Karin se mi hodně líbí. Jinak mám kamarádku a ta se jmenuje Ketrin.
Mám známou Karin, ale nikdy jsem u ní neslyšela, že by jí někdo říkal zdrobněle ![]()
Někde jsem četla, že se používá i zkrátka Rino. To jsem ráda, že to nikdo z vás nenapsal
![]()
Znám jednu Karin, ale nechává si říkat Kája.
Moc krásné jméno! (a to jsem ke většině neobvyklých jmen dost skeptická, ale tohle mi přijde fajn)