Jméno Kristýna

Napsat příspěvek
Velikost písma:
24992
11.3.22 19:19

Mame v rodině, říkame kiki, kikino, kristy ale i týno, vlastně malokdy ji říkáme kristýno. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85
11.3.22 22:55

Jsem Kristýna a se jménem jsem spokojená. Pro dítě má spoustu pěkných tvarů a v základní podobě se mi líbí i do dospěláckého profesního života. Jak tu někdo psal, ve třídě jsme byly vždycky aspoň dvě, ale teď v práci ani v rodině žádnou Kristýnu nemáme a nesetkáváme se s tím jménem často.
Přesně, jak píšeš, tvary Krista a Kikina nesnáším a přidám ještě Kíťa, to je taky příšerný. Myslím, že většina jmen má neoblíbený tvar. Jestli se vám líbí, dejte ho :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85
11.3.22 22:56

Jsem Kristýna a se jménem jsem spokojená. Pro dítě má spoustu pěkných tvarů a v základní podobě se mi líbí i do dospěláckého profesního života. Jak tu někdo psal, ve třídě jsme byly vždycky aspoň dvě, ale teď v práci ani v rodině žádnou Kristýnu nemáme a nesetkáváme se s tím jménem často.
Přesně, jak píšeš, tvary Krista a Kikina nesnáším a přidám ještě Kíťa, to je taky příšerný. Myslím, že většina jmen má neoblíbený tvar. Jestli se vám líbí, dejte ho :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.3.22 18:47

Máme jednu Kristýnku doma. Kromě klasických oslavení jí ještě říkáme Kity, Kitynko.
Se jménem je spokojená. Prosím o anonym, jméno dítěte.

• Citovat
  • Upravit
5916
23.3.22 20:23

Tak mi dceři říkáme Kristýno, Kikino, kikinko, Týnko, Týno, Kristo, Kristuško a nemá problém na vše slyšet a žádný tvar jména ji nevadí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
167
24.3.22 11:31

Líbí se mi tvary Kristýn(k)a, Týn(k)a. Na základce jsme měli Kristýnu, které všichni říkali Kiki, což mi připadá hrozné a to jméno se mi tím dost zprotivilo. Na gymplu jsme taky měli Kristýnu a ta hned první den při představování řekla, abychom ji oslovovali Týno. Nikdo (kromě učitelů) jí pak už jinak neřekl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7221
24.3.22 19:14

Já chtěla původně Kristýnu. Líbí se mi oslovení Kristo, Kris, Kristýnko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1211
21.4.22 12:41

Super jmeno :palec: Syn by byl Kristýna, říkala bych jí Kristý nebo Týnko :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65
22.4.22 10:24

Jako jméno hezké, ale taky to tak máte že si to často spojujete s konkrétní osobou, kteoru znáte?…já si nemůžu pomoct :/ :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
167
22.4.22 11:09
@PtacekM. píše:
Jako jméno hezké, ale taky to tak máte že si to často spojujete s konkrétní osobou, kteoru znáte?…já si nemůžu pomoct :/ :D

Jojo, stačí si vzpomenout na jednu nesymptickou holku že základky a jméno vypadává z výběru :D. Možná proto taky dávání jmen podléhá módním vlnám - lidi vybírají často že jmen, která nemají s nikým konkrétním spojená.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
681
22.4.22 16:40

Za mě jedno z nejpěknějších dívčích jmen. Žádná divočina, jedno z běžných jmen. Přitom hezké pro děvčátko i dospělou ženu. Rozhodně bych se nebála, že je to jedno ze jmen, které mi dcera časem omlátí o hlavu.

A k té sympatii/antipatii s nositelkami. Kristýny, které znám, jsou pěkné holky, navíc většinou i sympatické a milé. Moje spolužačka Kristýna byla nejvíce žádaná zrzka v celé čtvrti. :* Přebral mi mou první lásku :cert: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26.4.22 09:21
@Nicky87 píše:
Ahoj holky :* zvažujeme pro dceru jméno Kristýna. Jsou tu nějaké Kristýnky nebo máte taky dceru Kristý? Jak jste v jménem spokojené? Neměnili byste? Odrazuje mě pouze představa, že ji budou oslovovat Kristo nebo Kikino. Jinak Kiki, Týnuš, Kristý se mi líbí :srdce:

Já nevím. Já bych ho nedala. Nejsem křesťanka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12
19.5.22 15:34

@Nicky87 Dobrý den, jmenuji se Kristýna a za nás skoro všechny Vám mohu sdělit, že jmeno Krista NENÁVIDÍME. Možná jestli si na to zvykne, dobře, ale být vámi, neříkám jí tak. Mně doma říkají Krio, Kriuš, Kriu, Kiki/Kiko, Kristýnko, Kri, Kriušo/Kriuško, Kikinko, Kikčo a Kikuško. To bych vám doporučila, i tu Týnku, ale tak mi nikdo říkat nechce.😢

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.5.22 23:54

Máme malou Kristynku - říkáme ji Kristy, Tyny, Tyno, Kiki, Tynusko. Na jméno je spousta variant, nejméně používáme osloveni Kristynko. Až bude starší, uvidíme, co bude preferovat.

• Citovat
  • Upravit
73
20.5.22 23:03

@Nicky87 Ahojky,mladší dcera se jmenuje Kristýnka a jsme moc spokojení :srdce:.Vybrala starší dcera :srdce:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze