Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Mame v rodině, říkame kiki, kikino, kristy ale i týno, vlastně malokdy ji říkáme kristýno. ![]()
Jsem Kristýna a se jménem jsem spokojená. Pro dítě má spoustu pěkných tvarů a v základní podobě se mi líbí i do dospěláckého profesního života. Jak tu někdo psal, ve třídě jsme byly vždycky aspoň dvě, ale teď v práci ani v rodině žádnou Kristýnu nemáme a nesetkáváme se s tím jménem často.
Přesně, jak píšeš, tvary Krista a Kikina nesnáším a přidám ještě Kíťa, to je taky příšerný. Myslím, že většina jmen má neoblíbený tvar. Jestli se vám líbí, dejte ho ![]()
Jsem Kristýna a se jménem jsem spokojená. Pro dítě má spoustu pěkných tvarů a v základní podobě se mi líbí i do dospěláckého profesního života. Jak tu někdo psal, ve třídě jsme byly vždycky aspoň dvě, ale teď v práci ani v rodině žádnou Kristýnu nemáme a nesetkáváme se s tím jménem často.
Přesně, jak píšeš, tvary Krista a Kikina nesnáším a přidám ještě Kíťa, to je taky příšerný. Myslím, že většina jmen má neoblíbený tvar. Jestli se vám líbí, dejte ho ![]()
Máme jednu Kristýnku doma. Kromě klasických oslavení jí ještě říkáme Kity, Kitynko.
Se jménem je spokojená. Prosím o anonym, jméno dítěte.
Tak mi dceři říkáme Kristýno, Kikino, kikinko, Týnko, Týno, Kristo, Kristuško a nemá problém na vše slyšet a žádný tvar jména ji nevadí.
Líbí se mi tvary Kristýn(k)a, Týn(k)a. Na základce jsme měli Kristýnu, které všichni říkali Kiki, což mi připadá hrozné a to jméno se mi tím dost zprotivilo. Na gymplu jsme taky měli Kristýnu a ta hned první den při představování řekla, abychom ji oslovovali Týno. Nikdo (kromě učitelů) jí pak už jinak neřekl.
Já chtěla původně Kristýnu. Líbí se mi oslovení Kristo, Kris, Kristýnko.
Super jmeno
Syn by byl Kristýna, říkala bych jí Kristý nebo Týnko ![]()
Jako jméno hezké, ale taky to tak máte že si to často spojujete s konkrétní osobou, kteoru znáte?…já si nemůžu pomoct :/ ![]()
@PtacekM. píše:
Jako jméno hezké, ale taky to tak máte že si to často spojujete s konkrétní osobou, kteoru znáte?…já si nemůžu pomoct :/
Jojo, stačí si vzpomenout na jednu nesymptickou holku že základky a jméno vypadává z výběru
. Možná proto taky dávání jmen podléhá módním vlnám - lidi vybírají často že jmen, která nemají s nikým konkrétním spojená.
Za mě jedno z nejpěknějších dívčích jmen. Žádná divočina, jedno z běžných jmen. Přitom hezké pro děvčátko i dospělou ženu. Rozhodně bych se nebála, že je to jedno ze jmen, které mi dcera časem omlátí o hlavu.
A k té sympatii/antipatii s nositelkami. Kristýny, které znám, jsou pěkné holky, navíc většinou i sympatické a milé. Moje spolužačka Kristýna byla nejvíce žádaná zrzka v celé čtvrti.
Přebral mi mou první lásku
![]()
@Nicky87 píše:
Ahoj holkyzvažujeme pro dceru jméno Kristýna. Jsou tu nějaké Kristýnky nebo máte taky dceru Kristý? Jak jste v jménem spokojené? Neměnili byste? Odrazuje mě pouze představa, že ji budou oslovovat Kristo nebo Kikino. Jinak Kiki, Týnuš, Kristý se mi líbí
Já nevím. Já bych ho nedala. Nejsem křesťanka.
@Nicky87 Dobrý den, jmenuji se Kristýna a za nás skoro všechny Vám mohu sdělit, že jmeno Krista NENÁVIDÍME. Možná jestli si na to zvykne, dobře, ale být vámi, neříkám jí tak. Mně doma říkají Krio, Kriuš, Kriu, Kiki/Kiko, Kristýnko, Kri, Kriušo/Kriuško, Kikinko, Kikčo a Kikuško. To bych vám doporučila, i tu Týnku, ale tak mi nikdo říkat nechce.😢
Máme malou Kristynku - říkáme ji Kristy, Tyny, Tyno, Kiki, Tynusko. Na jméno je spousta variant, nejméně používáme osloveni Kristynko. Až bude starší, uvidíme, co bude preferovat.
@Nicky87 Ahojky,mladší dcera se jmenuje Kristýnka a jsme moc spokojení
.Vybrala starší dcera
.